wody i wystygnie. Ogórki kiszone, cebulę oraz pieczone buraczki pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać. Kaszę wymieszać z koperkiem i warzywami. Połączyć jogurt z majonezem, w proporcji wedle upodobań. Sos jogurtowo-majonezowy dodać do sałatki - wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
kolorowotorcikowodymką, podlewamy śmietanką, dodajemy suszone i świeże pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę razem dusimy. 4. Na talerze nakładamy przygotowany makaron, układamy pocięte w plastry filety drobiowe, polewamy sosem i posypujemy zieloną częścią dymki
Apetyczna babeczkaczosnkiem w garnku pod przykryciem. Wątróbkę na razie zostaw na boku , przyda się później. Cebula i mięso powinny puścić „soki” i mięso powinno się dusić we własnym sosie, jednak jeśli jest go za mało (powinno być co najmniej 3 cm od dna garnka), możesz dolać trochę bulionu warzywnego albo wody (nie za dużo). Duś mięso pod przykryciem
PaleoSMAKwolnowarze, co skutkuje mniejszą ilością glutaminy w wywarze. Gotowy rosół można pić (np. szklanka-dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek
PaleoSMAKZupa z kapusty, mięsa mielonego i ryżu, smak domowych gołąbków w sosie pomidorowym:) Pierwszy raz robiłam taką zupę, ale nie ostatni, wszystkim bardzo smakowało. Zupa jest smaczna i syta. Smakiem nie odbiega od tradycyjnych gołąbków. Jeśli nie masz czasu na zawijanie mięsa w kapustę, polecam tę zupę, nie zawiedziesz się :) Doskonale smakuje i szybko się ja robi, polecam
Takie tam pichceniemieszając, przestudziłam, zmieliłam. Do farszu dodałam kaszę, zmielone wątróbki, jajko, sól i pieprz, wymieszałam. Ciasto rozwałkowałam , szklanką wycinałam krążki, zlepiłam brzegi. Gotowałam do miękkości ciasta. Można podawać z grzybowym sosem lub smażone na patelni
Darcia w kuchnifarszu możesz użyć ulubionych składników takich jak papryka, pieczarki, szynka czy salami ale zawsze musi być ser - jest spoiwem placka. Placki kroimy na 3 trójkąty i podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem
KuchcikoweLovewyrobić masę. Formować pulpety, obtaczać w mące i usmażyć na tłuszczu. Pulpety przełożyć do garnka, a na tym samym tłuszczu usmażyć drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Do tego sosu włożyć raz jeszcze pulpety, podprawić koncentratem pomidorowym, wymieszać, dodać kminek i zalać rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu, po chwili dodać odsączoną kukurydzę, dogotować do miękkości i gotowe. Podawać
Tradycyjna Kuchniaprzygotowany ryż idealnie smakuje z dowolnym sosem owocowym lub podany (zapieczony) np. z jabłkami. Składniki: 25 dag ryżu 20 dag wiórek kokosowych 1 szklanka mleka szczypta cynamonu szczypta soli 3-4 goździki Wykonanie: Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem, pół na pół z wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy przez sito mleczko kokosowe. Po czym zalewamy mleczkiem kokosowym ryż, solimy
Tradycyjna Kuchniadelikatne, i takie które można podawać z przeróżnymi, ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują na słodko – z dżemem , nutellą , kremem czekoladowym , cukrem pudrem …. na wytrawnie – z mięsem , warzywami , sosem … albo na słono – zapiekane w ulubionym serem. Lekkie, smaczne, szybkie! Koniecznie wypróbujcie! Idealny pomysł zarówno na leniwe śniadanie, jak i obiad. Polecam! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( ugotowana
Ostra na SłodkoPolecam placek węgierski z gulaszem i sosem jogurtowym
Ugotujmy Cośszczyptę soli i na średnim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy owsiankę. Gotową owsiankę przelewamy do naczynka. Na (niech trochę przestygnie) owsiankę kładziemy kawałki banana, polewamy kremem (sosem), nakładamy jogurt i posypujemy kakao. Owsianka jest gotowa. smacznego. * tutaj znajdziecie przepis na daktylowy karmel
tost z dżemembruschetty. Składniki: Na 6 roladek: 2 duże filety drobiowe 8 suszonych pomidorów 6 kawałków parmezanu (0,5cm słupki o dł. ok 4 cm) 6 płatów papieru ryżowego 6 łyżeczek sosu z octem balsamicznym np. z nutką pomarańczy olej do smażenia sól, pieprz i włoska mieszanka przypraw (np. oregano, zioła prowansalskie, bazylia) Sposób przygotowania: Filety drobiowe dzielimy na 3 części, każdą
Kuchnia w czekoladziezagotowaniu zmniejszyć ogień, osolić i dodać odrobinę oleju. Włożyć kluski, delikatnie od spodu zamieszać. Gdy kluski wypłyną na wierzch gotować 2-3minuty. Wyjąć, przelać zimną wodą. Podawać z sosami lub podsmażoną cebulką. Smacznego
W kuchni u Monikipomysł na kolejne porcje mięsa :) Składniki: 1,5-2 kg kawałek boczku 10 ziaren ziela angielskiego 10-13 ziaren pieprzu 3 liście laurowe 3 łyżki soli 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka lubczyku Dodatkowo: 1 duża główka czosnku 1/2 łyżeczki kminku pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: W rondelku zagotowujemy około 2 szklanki wody, wrzucamy przyprawy
Kolorowy Przepisownik