Ogórka kroimy w talarki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Dwie łyżki oliwy mieszamy z octem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy z tak przygotowanym sosem
e-PrzepisyKulinarnePrzełożyć gorący chutney do słoików. Szczelnie je zamknąć i pozwolić, by powoli stygły. Przechowywać np. w dolnej ciemnej szafce kuchennej. A tak wyglądały krzaki pomidorów 2 tygodnie temu: ------- Podobne: Sos imbirowo-śliwkowy Chutney dyniowo-śliwkowy Ogórki z papryką i imbirem
Weekendy w domu i ogrodzieKasza gryczana zawsze kojarzyła mi się z mięsnym sosem. Tylko w takiej formie zapamiętałam ją z dzieciństwa. I szczerze mówiąc nigdy nie należała do moich ulubionych potraw, zawsze jej smak mnie trochę odstraszał. Po latach jednak coś się zmieniło i teraz mogłabym się nią ciągle zajadać. I dobrze, bo to jedna z najbardziej wartościowych kasz, bogata w białko, witaminy
Powiedz dietom niePyszne danie, uwielbiam takie zapiekanki. Wszystko w jednym, zarówna warzywa jak i mięsko. Użyjcie trochę wyższego naczynia do zapiekania, ponieważ podczas pieczenia wytworzy się dosyć dużo sosu. Piersi z indyka pociąć na mniejsze kawałki, lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, obsypać papryką słodką, pieprzem cayenne, oregano. Odstawić na 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić na bardzo cienkie plasterki. Cukinię umyć i również
Kuchnia Pokoleńukładamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy ok 20-30 min. Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy gotowe przekrojone roladki
Malinowe PocałunkiPrzykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut. Zmniejszamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy przez kolejne 25 minut, od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. Następnie zdejmujemy przykrywkę, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze przez około 20 minut. Upieczone mięso odłączamy od kości. Piersi kroimy w plastry, podajemy z jabłkami i ulubionymi
Moje Kuchenne Rewelacjeplasterki. 3. Brokuła gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i dzielę na różyczki. 4. W naczyniu żaroodpornym układam naprzemiennie porcję ziemniaków, brokuła i skrzydełka. Całość polewam sosem powstałym z pieczenia skrzydełek. 5. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam ze śmietaną, solą i pieprzem. Masę wykładam na wierzch zapiekanki. Piekę około 30 minut w temperaturze
Tradycyjna kuchnia Kasiwyboru ciasto cienkie lub grube, dużo dodatków (w miarę równomiernie rozłożonych) i oliwa podawana do pizzy. Mój faworyt: promocyjna ze szpinakiem lub rukolą, niebieskim serem i pomidorami. Nie polecam sosów (ogólnie nie jestem ich fanką jako dodatku do pizzy). Chocolate zucchini cake with cinnamon A delicious vegan cake from Weganon . My small changes: less sugar, more cacao and zucchini
Qlinarnie i QlinarnieProponujemy schab w ciekawej oprawie - z kalafiorem, w sosie curry z surówką z kiszonych ogórków z jabłkiem. Składniki: -ok. 0,8 kg schabu bez kości -kalafior -cebula -500 ml przecieru pomidorowego -sól, pieprz, curry -czosnek niedźwiedzi -kilka łyżek oleju -łyżka masła -surówka z kiszonych ogórków z jabłkiem Schab myjemy, osuszamy i nacinamy z jednej strony, pozostawiając z drugiej
Maminek kulinarnyminucie. Do gotującej się wody wsypujemy makaron. Gotujemy 2 min. Dodajemy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy jeszcze przez minutę. Odcedzamy. Makaron z brokułem odcedzamy. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy sos z pieczarek i pora. Mieszamy. Zapiekamy przez 15 min w temperaturze 200 stopni
Weganka gotujecentymetrów od brzegu powinny znaleźć się słupki sera. Całość zwijamy ściśle, jak sushi. Obtaczamy w czosnku niedźwiedzim. Smażymy na niewielkiej ilości oleju lub grillujemy. Podajemy z sosem czosnkowym ( klik! ). Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakupowiem Wam, że smakiem i wyglądem przypominają te, które możemy kupić. Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze to można zwiększyć ilość pieprzu i ostrej papryki. Idealnie pasują do frytek i sosu czosnkowego, jak również są pyszne z samą surówką. Zapraszam!!!! Składniki: 60 dag skrzydełek, 60 dag piersi z kurczaka, 2 łyżeczki pieprzu Cayenne, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka słodkiej papryki
Passion of Cookingwiecie jak - piszcie, na pewno stworzę taki post ;) Jako pierwszy zestaw proponuję: zupę pomidorową z tymiankiem (cz. I) naleśniki kukurydziane zapiekane z kurczakiem i szpinakiem w sosie jogurtowym (cz. II) pierogi mięsne z dynią i pietruszką (cz.III) Sposobów na zupę pomidorową jest całe mnóstwo, a myślę nawet, że każdy ma swój ;) Moim ulubionym jest ten, przygotowany na bazie
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!sposób! Upieczony obiad - pierś z kaczki i ziemniaczki Przygotowanie dania rozpoczynamy od marynowania piersi z kaczki. Składniki: 2 piersi z kaczki marynata: 3 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka tymianku szczypta soli i pieprzu ziołowego Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy piersi z kaczki (skórkę nacinamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!