pieprzem. Każdą szparagówkę maczamy w jajku następnie w bułce i wrzucamy na rozgrzany głęboki olej. Smażymy do zrumienienia - od razu podajemy - w moim wydaniu podałam ze świeżym ogórkiem i sosem czosnkowym - Pycha!!! Smacznego
sierotka maRysia w kuchnidlatego też postanowiła wzmocnić swój organizm siłą wątróbki a wierzcie mi posiada ona wielką moc owe danie przypadło do gustu nawet tym którzy nie przepadają za wątróbką WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWO - MUSZTADOWYM łatwe 30 minut dla 4 osób Składniki 1/2 kg wątróbek kurzych dobrze oczyszczonych z błonek itp 1/2 szklanki mleka 3 cebule 1 szklanka śmietany 18% 2 łyżeczki musztardy
sierotka maRysia w kuchniprawda, nawet nie wiedziałam, że naczynie które posiadam jest ,,naczyniem rzymskim" jednak już wtedy się nim zachwyciłam - kaczka wyszła soczysta, przeszła idealnie ziołami a do tego upiekła się w sosie własnym bez grama dodatkowego tłuszczu. Przyrządzenie kaczki w taki sposób wymaga sporo czasu i wprawy - samej ciężko by mi było ją dobrze zszyć i nafaszerować gdyż robiłam to pierwszy
sierotka maRysia w kuchnigrubych oczkach i dusiłam ok 20 minut. W miseczce wymieszać bułkę tartą z siekanymi oliwkami, tymiankiem, 4 łyżkami oleju i wymieszać, tak, by powstała grudkowata kruszonka. Do gorącego sosu dodać dorsza i ziemniaki, delikatnie wymieszać, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 5 - 10 minut. Dodać śmietanę - pominęłam. Spokojnie można do gulaszu nie dodawać ziemniaków
sierotka maRysia w kuchnibyło moim marzeniem już od dawna... bez reszty pochłaniały mnie rozmyslania o wyjadaniu rozmoczonego miąższu z jadalnej miseczki, o odrywaniu po kawałku brzegu chlebka aby później zamoczyć go w sosie lub zupie i smacznie zjeść. I to wszystko prawie bez zmywania naczyń Kiedyś na weselu przyjaciółki jadłam cudowny gulasz który właśnie był nalany do chlebowych miseczek i od tamtej pory
sierotka maRysia w kuchniwaniliową i wkładamy do zamrażarki - po ok 5 minutach możemy dodać masę czekoladową aby utworzyły się 2 warstwy. wkładamy do lodówki do momentu stężenia. Podajemy samo lub np z sosem czekoladowym czy owocowym. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniżurawiną i podgrzybkami Składniki: pól kilograma kapusty kiszonej 10 dag żurawiny 1 cebule 10 dag mrożonych podgrzybków 1/2 jabłka 2 łyżki oliwy sól, pieprz pół łyżeczka kminku łyżka sosu sojowego pół łyżeczki cukry pół szklanki wina (można zamiast wina dać wodę) 1/4 szklanki wody 2 łyżki oliwy Do dzieła!!! Kapustę płuczemy 2 razy w ciepłej wodzie - kroimy na drobniejsze
sierotka maRysia w kuchnismaku i aromatu - wszystkie składniki idealnie się dopełniają tworząc niesamowitą kompozycję. Koniecznie wypróbujcie ten przepis jeśli lubicie kulinarne eksperymenty. Inspirowałam się przepisem z video bloga Kochaj Indie Kurczak w sosie cebulowo kokosowym z żurawiną Składniki: 4 udka kurczaka bez skóry 2 duże czerwone cebule łyżeczka posiekanego czosnku łyżka startego na tarce imbiru pół szklanki mleczka kokosowego 2 łyżki posiekanych pomidorów
sierotka maRysia w kuchnisię zarumieni. Blanszowane szparagi przycinamy do długości tarty i każdą sztukę owijamy w szynkę. Mieszamy śmietanę z żółtkiem, parmezanem i przyprawami. Przygotowane spody do tarty smarujemy cienką warstwą sosu śmietanowego i układamy na nim owinięte szynką szparagi. Całość posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniprzybyłych osób przyniosła coś pysznego dzięki czemu nasz wigilijny stół obfitował w tak pyszności jak kanapki z pastą z grochu z wędzonym pstrągiem, pierogi z makiem posypane genialnym sosem z orzechami i skórką pomarańczy w karmelu, śledzie w śmietanie lub z cebulką i chili, kremem piernikowym, struclą makową i roladą czekoladowo-pomarańczową i wieloma innymi pysznymi potrawami. Restauracja uraczyła
sierotka maRysia w kuchniwypróbować. Świetny dodatek do dań z grilla np po upieczeniu w piekarniku położyć jeszcze na grillu i podawać z warzywami. Sprawdzają się jako przekąska na imprezach np z sosem czosnkowym. Ale najlepiej smakują same lub ze śmietaną i sola. Jest to mój smak dzieciństwa... po wykopkach rozpalało się ognisko i piekło w nim ziemniaki. Zjadaliśmy je jeszcze bardzo gorące
sierotka maRysia w kuchnipodgrzewamy. Kładziemy na nich jeszcze ciepłe naleśniki (lub podsmażone jeszcze raz) i gorącą kaczkę. Mięso ozdabiamy łyżeczką wytrawnej konfitury, a wokół głównego elementu dania układamy mieszankę sałat polaną ulubionym sosem. Światło dziś nie było dla mnie łaskawe, ale wierzcie mi, na żywo tak wygląd, jak zapach i smak dania są zdecydowanie bardziej okazałe. :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć
Kuchenna KontrrewolucyaPrzepis na pszenno-żytnie bułeczki na drożdżach z pieczarkami i serem żółtym. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 1 i 1/2 szklanki mleka (370 g) 2 łyżki oliwy jajko łyżeczka soli 50 g świeżych drożdży płaska łyżeczka cukru Nadzienie: 450 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego jajko 180 ml jogurtu naturalnego
e-PrzepisyKulinarneObiad po włosku?! Makaron, a raczej powinnam powiedzieć pasta (bo makaron prosto z Włoch), w pysznym sosie na bazie białego wina i ricotty, z świeżym szpinakiem, orzechami laskowymi i parmezanem! Nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam makaron, raczej się go wystrzegam, z wiadomych przyczyn- ma zbyt dużo kalorii, ale od czasu do czasu możemy sobie na niego pozwolić. Jeśli już
SMYKWKUCHNIFrancuską Tortillę. Po włożeniu do pieca na 2 minuty staje się bardzo chrupiąca. Tortillę tą przetestowałam z dodatkiem koncentratu pomidorowego, tartego sera oraz suszonej bazyli. Tortilla z dodatkiem sosu czosnkowego nabiera wyrazistości
Gotowanie Patki