pestek dyni 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka czerwonej papryki garść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek garść gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz sos miodowo-musztardowy Kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Marynujemy w 1 łyżce oliwy z oliwek, papryce i listkach tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem. Miseczkę z kurczakiem przykrywamy folią(...)Pomidorki koktajlowe i oliwki kroimy na pół. W misce układamy sałatę, a na niej cukinię. Dodajemy kurczaka, oliwki i pomidorki koktajlowe. Posypujemy prażonymi pestkami dyni i orzechami włoskimi. Skrapiamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z kurczakiem i cukinią podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że cukinia to wartościowe warzywo, które powinno wprowadzić się do codziennej diety. Zawiera witaminy
My Chcemy Jeśćprzy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom :) Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Wymieszałam majonez(...)musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy. Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem i każdy plaster smarowałam marynatą. Przełożyłam mięso do naczynia, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 -4 godziny. Kiedy mięso naszło smakiem każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyłam
Pieprzyć z FantazjąSmaczne mięsko w gęstym sosie pomidorowym z papryką i pieczarkami. Można je podać z ziemniakami lub kaszą. Nada się na codzienny obiad jak i taki niedzielny, rodzinny, bo porcja z przepisu wychodzi całkiem słuszna :) Składniki na ok. 6 porcji: ok. 1 kg schabu 2 cebule 2 czerwone papryki ok. 400 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 dojrzałe(...)kostkę. Do duszącego się schabu przełożyć zawartość patelni oraz paprykę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz pozostałe przyprawy. Dusić dalej na małym ogniu, aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje. Podawać na ciepło
Simply Foodsposób są bardzo soczyste, delikatne i aromatyczne. Mają dodatkową zaletę, przygotujesz je w kilka minut, reszta czasu to pieczenie w piekarniku :) 4 pojedyncze filety z kurczaka szklanka sosu BBQ sól, pieprz do smaku Filety umyć, osuszyć i oczyścić. Lekko oprószyć solą i pieprzem, zalać sosem BBQ, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Filety przełożyć do rękawa
Smakołyki Asituńczykiem i jajkami na twardo Składniki / na 4 porcje: 650 g małych młodych ziemniaków, obranych i przekrojonych na pół 400 g zielonej fasolki, odcięte końcówki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 250 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół 80 g czarnych oliwek bez pestek 1 mała sałata rzymska, porwana na małe części 4 jajka ugotowane na twardo opcjonalnie - 3 fileciki(...)ziemniaki, ugotowaną zieloną fasolkę, sałatę rzymską, pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. W słoiku umieść oliwę, ocet z czerwonego wina, musztardę Dijon, dopraw solą i pieprzem i wstrząśnij słoik. Sosem polej warzywa w misce i delikatnie wymieszaj. Przełóż sałatkę na duży półmisek. Udekoruj ją cząstkami tuńczyka w puszce, połówkami jajka na twardo oraz, opcjonalnie, filecikami anchois. ➤ Rada: Sałatkę możesz
Chilli Czosnek i Oliwakostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając przyprawą do kurczaka bądź tradycyjnie solą i pieprzem. Studzimy Mając ostudzone składniki możemy sałatkę podać warstwowo albo wymieszać od razu z sosem. Sos: Do śmietany przeciskamy czosnek i doprawiamy solą
W Moim Magicznym Domupieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 400 ml bulionu warzywnego (opcjonalnie więcej) 4 ziemniaki średniej wielkości sól, pieprz Przygotowanie Cukinię i kabaczek kroimy w kostkę. Papryki w paski. Pieczarki(...)podsmażamy pieczarki, fasolę, marchew i parówki. Lekko oprószamy solą i pieprzem. W trakcie smażenia, najlepiej pod koniec, dodajemy przeciśnięte przez praskę, ząbki czosnku. Chwilę smażymy, dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy, sos tabasco i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy fasolka zacznie mięknąć. Następnie dodajemy cukinię, kabaczek i papryki. Dolewamy bulion, wsypujemy paprykę i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy wszystkie warzywa
R'n'G Kitchenwykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku Artykuł Ogórki w ketchupie – ogórki na zimę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneminut Składniki: – 3-4 dojrzale pomidory – 20-30 świeżych malin – 1 mała czerwona cebula lub 304 szalotki – 100 g sera feta – listki mięty – sos balsamico – pieprz Pomidory pokrój i ułóż na sporym talerzu. JAK KROIĆ POMIDORY? Często zastanawia mnie, dlaczego wiele osób kroi pomidory wzdłuż a nie w poprzek owocu pomidora. Pokrojenie(...)cebulę, pokruszony ser feta i maliny. Wszystko ozdób listkami mięty i dodaj balsamico oraz odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Odstaw pomidory na kilka lub kilkanaście minut aby puściły nieco soku. Sos stworzy się samoistnie. Podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z pomidorów i malin pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plpatelni, które gorąco polecam Przepis na dwie porcje dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki szparagowej sól(...)brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać ocet balsamiczny z dodatkiem granatu i ciemny sos sojowy, włożyć mięso i dokładnie pokryć je płynem marynaty. Mięso odstawić na około godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce, pokroić na mniejsze kawałki
WSZYSTKO SMACZNEwypróbowania przepisu Przepis na 3-4 porcje dania Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka lub 2 pojedyncze 4 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżeczki przyprawy curry duża szczypta chili pieprzu cayenne 3 łyżki sezamu 400 g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka masła sól PRZYGOTOWANIE: Filet(...)piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę średniej wielkości. Do miseczki wlać sos sojowy, dodać przyprawę curry i chili pieprz cayenne, dokładnie wymieszać. Do miseczki z przyprawami włożyć pokrojone w kostkę mięso i dokładnie wymieszać, a następnie odstawić na około godzinę do lodówki. Na suchej patelni uprażyć sezam, a następnie przesypać do miseczki ( pozostawienie uprażonego sezamu
WSZYSTKO SMACZNEwrap się delikatnie zarumieni. Następnie kroimy go na połowę i podajemy. Wrapy z tofu i pastą orzechową 2 garście orzechów ½ kubka sera kremowego Hochland Gouda 50 g tofu łyżka sosu sojowego łyżka miodu łyżeczka sezamu 2 tortille Orzechy blendujemy lub drobno siekamy. Łączymy z serkiem Gouda – serek gouda jest lekko słodkawy, dlatego komponuje się z orzechami doskonale. Sos sojowy
Kuchnia Bazyliiprzyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie z majonezu i keczupu przygotowujemy sos, oba te składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki
Kate's Kitchenmojej lodówce nie może zabraknąć kostek lodu. Dlatego zawsze mam zapas torebek do lodu Stella Składniki: 1 mała filiżanka kawy około 1/4 kubka zimnego (!) mleka 2 łyżki sosu czekoladowego 3 większe kostki (kulki) lodu* czekoladowa posypka na wierzch *kotki lodu przygotowałam w torebkach do lodu Stella Przygotowanie: Na dno większego pucharka lub wysokiej szklanki wlewamy 2 łyżki sosu czekoladowego
Słodkie okruszkiwszystko wykorzystać do końca. Lekko „zdechłe” warzywa czy suchy chleb. Suchy chleb możesz przerobić na tartą bułkę, użyć w kawałkach do sałatki, a z warzyw zrobić sos albo właśnie pyszną pastę. Pastę , którą potem możesz wykorzystać do smarowania chleba czy do makaronu, czemu więc jej nie zrobić. Pamiętaj nie wyrzucaj, przerabiaj i jedz ze smakiem :) Pasta z pieczonych(...)warzyw 1 kalafior 5 ząbków czosnku 1 bakłażan 2 pomidory łyżka pieprzu + sól do smaku 3 łyżki oliwy 0,5 szklanki sosu pomidorowego ( 3 uduszone pomidory ) garść liści pietruszki i liści mięty Zaczęłam od włączenia piekarnika na 200 C. Teraz kalafior poobcinałam zielone liście, lekko przy brązowione części. Na folii aluminiowej poukładałam kawałki kalafiora, ząbki czosnku w łupkach, całość
Kuchnia na wzgórzu