Wspaniały spacer po lesie. W koszyku mnóstwo skarbów. Przepiękne zdrowiutkie prawdziwki. Na myśl od razu przyszedł mi najłatwiejszy sposób ich przyrządzenia: w sosie śmietanowym. Do tego delikatne polędwiczki. Poezja smaku. Składniki: polędwiczki wieprowe 1 cebula 1 łyżka masła kilka prawdziwków (ja dodałam 6 średnich) sól pieprz śmietana 30% olej Polędwiczki kroję w plastry, lekko rozmiażdżam ręką. Smażę na oleju(...)kostkę cebulę. Chwilę duszę. Dodaję oczyszczone i pokrojone w kawałki prawdziwki. Solę, pieprzę. Dodaję śmietanę 30% i polędwiczki. Dusze tak kilka minut, podaję z ziemniakami. Pyyycha. Artykuł Polędwiczki w sosie śmiatanowo – borowikowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plszkl * olej rzepakowy – 4 łyżki * sól NADZIENIE: * ser bały tłusty – 350 g * żółtko – 2 szt * cukier – do smaku * orzechy włoskie – ok. 50 g SOS KARMELOWY: * cukier drobny – 4 łyżki * masło – 1 czubata łyżka * śmietana 30% słodka – ok. 0,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ciasto na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy , odstawiamy(...)posiekanych ) i wszystko mieszamy. Smarujemy naleśniki po całości, zamykamy w koperty. na patelni rozsypujemy cukier ( po całości ) , roztapiamy, wrzucamy masło i energicznie mieszamy. Zalewamy śmietaną i gotujemy na kremowy sos, dodajemy szczyptę soli i resztę podprażonych , posiekanych orzechów. Polewamy naleśniki i zajadamy! Smacznego! Ps. tym razem zakupy zrobiłam w sklepie internetowym Frisco.pl – spisał się na medal! Zakupy zostały dostarczone błyskawicznie
Ostra na Słodkośrednim ogniu ok 10 minut. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę zwiększam ogień i smażę aż woda odparuje, a grzyby się zarumienią. Dodaję śmietankę, zmniejszam ogień i gotuję, aż sos zgęstnieje. Dodaję natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Uważamy z solą, ponieważ ser też jest słony. Do sosu dodaję makaron dokładnie mieszam. Jeżeli po ugotowaniu zdążył już ostygnąć, podgrzewamy
Cook&Loveparmezanem, jajkami, solą i pieprzem, dodaję garść posiekanej pietruszki. Do talerzyka wsypuję bułkę tartą. Zwilżonymi rękami formuję kotlecik, obtaczam w bułce tartej, zmażę na oleju na złoty kolor. Sos: 3 łyżki oleju cebula pieczarki śmietana 18% Do rondelka wlewam olej. Smażę na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Duszę chwilę, solę, pieprzę, dodaję 3 łyżki(...)śmietany 18%. Smaaaczne Artykuł Kotlety z ziemniaków z sosem pieczarkowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plpatelni po mięsie - około 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Dodać paprykę w proszku. Wymieszać. Dodać powidła, majeranek, cynamon, passatę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Zalać sosem kotlety. Dusić na bardzo małym ogniu około 1,5 godziny. Podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi. Danie dobrze smakuje z dodatkiem prostego sosu czosnkowego: 2 łyżki jogurtu
zadanie-gotowanieProsty ,smaczny sos do kanapek , steków według receptury Jakuba Kuronia.Polecam. sok z 1 cytryny 2 żółtka 25 dag.masła 1 pęczek bazylii sól pieprz ********************************* Na rondelku z wrzącą wodą ustawić miskę .Wbić do niej żółtka i ubijać na pianę z sokiem z cytryny ,solą ,pieprzem.Wciąż ubijając , stopniowo dodawač gorące rozpuszczone masło .Kiedy sos zacznie nabierać konsystencji majonezu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDziś zapraszam Was na pyszną i prostą w przygotowaniu propozycję obiadową. Kurczak w paprykowym sosie , to propozycja pełna smaku idealna na chłodne dni. Doskonale rozgrzewa i sycie. Moja rodzina uwielbia takie obiady. Spróbujcie i Wy. Kurczak w paprykowym sosie idealnie pasuje do ryżu, kaszy, ziemniaków czy chleba. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
Słodkie okruszkimnie w domu. Lubimy go wszyscy… no, bo czego tu nie lubić?;) Sałata lodowa, do tego pomidorki koktajlowe, lub cząstki zwykłych pomidorów, mini kulki mozzarelli oraz obowiązkowo sos czosnkowy. Pycha;) 1 główka sałaty lodowej około 250 g pomidorków koktajlowych 1 op. mini kulek mozzarelli (lub 1 większa kulka mozzarelli sałatkowej w zalewie) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego(...)przekrojone na pół). W garnuszku łączymy majonez z jogurtem greckim. Dodajemy natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskich. Mieszamy. Sosem polewamy sałatę
Smaki Na Talerzulekko z obu stron. 2. Pieczarkę kroimy w kostkę, dorzucamy do kotletów i dusimy pod przykryciem. Jak pieczarki zmniejszą swoją objętość dodajemy koperek, skrobię i śmietanę do zagęszczenia sosu, mieszamy i dusimy jeszcze z 5 min. google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Wartości odżywcze: samego sosu
Zdrowie i pysznie na talerzuwcześniej jej nie znałam i próbuje wykorzystywać ją w różny sposób, z różnymi dodatkami. Tym razem trafiłam na odcinek Roberta Makłowicza na Teneryfie i przepis na ośmiornicę w sosie awokado. To było pyszne danie i polecam każdemu, popróbujcie a nie pożałujecie, niebo w gębie. Ośmiornica w sosie z awokado - Pulpo con mojo de aguacate. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierzodkwi pokrojonej w słupki 1/4 szklanki szczypioru pociętego ukośnie 1/4 szklanki pora pokrojonego w grube półplasterki 1 mała cebula 5 ząbków czosnku 2,5 cm korzenia imbiru 3 łyżki sosu rybnego 1/4 szklanki papryki gochugaru Opcjonalnie: ostra pasta chili (dla podkreślenia smaku) Kleik: 5 łyżek wody 1 łyżka mąki ryżowej 1,5 łyżeczki cukru Kapustę pekińską pokroić w dość sporą(...)pora i przygotować kleik. Wodę zagotować z mąką i cukrem - ostudzić. Cebulę, czosnek i imbir należy zblendować, a następnie przełożyć do miski i wymieszać z gochugaru oraz sosem rybnym. Dodać kleik i ponownie dobrze wymieszać. Całość połączyć z pokrojonymi warzywami i kapustą pekińską. (Najlepiej to zrobić za pomocą dłoni, ale w rękawiczkach! Chili farbuje.) Kimchi przełożyć
Di gotujePełne smaku danie, które szybko się robi i pysznie smakuje. Krewetki wychodzą jędrne i sprężyste, a sos, kremowy i lekko pikantny. Nie zapomnijcie o dodaniu soku z cytryny, który świetnie balansuje delikatny smak mleka kokosowego. Jeśli nie macie innej możliwości, zamiast dużych krewetek użyjcie mniejszych, drobniejszych. Ale wiadomo, im większe, tym lepsze ;) SKŁADNIKI / 2 porcje 250 g krewetek(...)Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojonego pomidora i smażymy kolejne 2 minuty, aż większość płynu odparuje. Stopniowo dolewamy mleko kokosowe i gotujemy 2-3 minuty na dużym ogniu, aż sos zredukuje się i zagęści. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem i cząstkami cytryny do wyciśnięcia
cool and mintyskończył, wrócę do niej nie raz ! SKŁAD: 1/3 kalafiora garść fasolki szparagowej żółtej 1/2 młodej cukinii 1/2 kostki tofu 2 garści rukoli 3/4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka sosu tamari 3 łyżki posiekanego koperku przyprawy: kurkuma, słodka papryka, pieprz, sól, tajska mieszkanka* (opcjonalnie) + suszone pomidory jako dodatek WYKONANIE: Na samym początku marynujemy tofu- kroimy je w kostkę(...)małej miseczce mieszamy z mlekiem kokosowym, sosem tamari i przyprawami. Następnie kroimy fasolkę szparagową, cukinie i kalafior na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię zalaną wodą z odrobiną oleju wrzucamy fasolkę szparagową i kalafior- dusimy pod przykryciem ok 10 min. Dodajemy zamarynowane tofu i cukinię- całość dusimy 5-8 min. W tym momencie możemy dodatkowo doprawić nasze danie. Tuż przed
healthy dreamschrupiące i pyszne a najważniejsze nie trzeba było obierać ości. Jak tylko udało mi się zakupić płotki zaraz przerobiłam je na pulpety. Są pyszne, soczyste, aromatyczne i znakomite w sosie, polecam wypróbować. Pulpety rybne w sosie pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. W miseczce łączę majonez, jogurt, rozmiażdżony czosnek, sól, pieprz. Najlepiej smakuje zajadany palcami – moczony w czosnkowym sosie Artykuł Pieczony kalafior z sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl