sosy - 72234 przepisów (strona:1645/4816)

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej 241

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej to chyba bardzo na czasie przepis. Za oknem jest już ciepło, pogoda sprzyja grillowaniu, a dodatkowo sezon na szparagi można powiedzieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pesto ze szpinaku 156

Pesto to zielony sos, który doskonale smakuje z makaronem lub pieczywem. Bardzo zdrowy, szybki w przygotowaniu i smaczny 😊 Składniki: szpinak świeży 3 garście, oliwa z oliwek 2-3 łyżki, czosnek 1 ząbek, sok z cytryny do smaku, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Szpinak myjemy, wkładamy do malaksera, dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy na gładki sos. Dodajemy wyciśnięty

kulinarne odsłony pati
Papardelle primavera 110

boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu. Gdy sos się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy(...)złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch przekładamy pieczarki z boczkiem. 5. Całość delikatnie posypujemy tartym parmezanem. 6. Smacznego! Artykuł Papardelle primavera pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Karkówka w jogurtowej marynacie 2929

dodatkowo skruszało pod wpływem jogurtu . Zatem biegnijcie do sklepu, poniżej znajdziecie listę zakupów i przepis… Składniki ok. 1 kg karkówki jogurt naturalny 400g 1 łyżka miodu 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie świeżo zmielony pieprz Karkówka w jogurtowej marynacie – przepis Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Nie rozbijamy ich, bo za bardzo wyschną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) 488

przyrządzić w taki sposób by idealnie wpasował się w makro LCHF Połączenie serka z sokiem z cytryny oraz musztardą daje znakomity efekt – delikatny, kremowy a zarazem wyrazisty smak sosu i soczyste mięso. Polecam gorąco! Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 40 g masła klarowanego lub smalcu 50 g musztardy (można pomieszać łagodną francuską ziarnista z ostrą) 400 g mascarpone(...)całości z użyciem wody (można podbić fat dodając więcej tłuszczu): 1530 g, 3247 kcal, B 260 g, T 238 g, W 15 g. Artykuł SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Cukinia jako przystawka na zimno 252

opiec na rozgrzanej i opruszonej solą patelni. Nie dodawać żadnego tłuszczu, opiec na sucho. W międzyczasie  czasie, gdy cukinia się opieka na patelni należy przygotować sos z czosnku, cytryny, octu, oleju,soli, papryczki i poszatkowanej natki pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak przygotowanym sosem polać jeszcze gorące kawałki cukini ułożone na półmisku. Spożywać na zimno jako przystawkę lub zakąskę

zielonacukinka
Penne z bazyliowym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi 167

oliwek 2 ząbki czosnku kilka pomidorków koktajlowych kawałek sera feta pieprz, sól Przygotowanie: Do misy blendera wrzucamy liście bazylii, wlewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy. Miksujemy tak by powstał sos. Ugotowany makaron polewamy sosem tak by dobrze go pokrył. Tak przygotowany makaron posypujemy pokruszoną fetą oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Życie ze smakiem
Sos z wasabi 137

Taki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek. Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć go właśnie do gotowanych jajek. Sos najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się ze sobą połączą. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
SOS CZOSNKOWY Z ZIELENINĄ 134

czubate łyżeczki majonezu, sól, pieprz, szczypta cukru, 3 ząbki czosnku, po 1/3 pęczka koperku i natki pietruszki. Przygotowanie: Koperek i natkę drobno siekam, czosnek przeciskam przez praskę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszam. Sos doprawiam do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru (dla zaostrzenia smaku czosnku

JejKuchnia
Sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie 292

Sos pieczarkowy ze śmietaną, jeżeli użyjemy mniej śmietany otrzymamy pieczarki w śmietanie :) 1 duża cebula, 3 łyżki masła, 1 płaska łyżka siekanego tymianku, 500 g pieczarek, 1 żółtko, 500 ml śmietany 18%, sól, cukier, sok z cytryny, Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Poddusić na maśle dodając szczyptę soli i cukru. Cebulę przełożyć do miseczki(...)małym ogniu. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, dodać do niej trochę gorących pieczarek. Wlać śmietanę na patelnię, wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Sos pieczarkowy podałam do sznycli z jajek . talerz

królestwo garów
Pizza ” Valencia „ 192

wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 szklanka wody , szczypta soli i cukru pozostałe składniki : kilka plastrów salami kulka mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych 1-2 pieczarki zielone krojone oliwki sos do pizzy ( ja używam ketchupu z cukinii własnej produkcji – tutaj przepis ) szczypta suszonego oregano , bazylii , tyle ile lubicie do smaku tarty ser żółty , dowolnego rodzaju Składniki na ciasto wkładamy(...)blaszce do pieczenia wyłożonej papierem oprószonym mąką ,żeby się nie kleiła , zostawiając tylko nieco grubsze brzegi ( z drugą postępujemy tak samo , lub mrozimy do użycia na później ) . Smarujemy sosem z cukinii lub innym pomidorowym mazidłem Posypujemy tartym serem , układamy na wierzchu , mozzarelle , salami , krojone pieczarki , całe pomidorki i oliwki . Całość doprawiamy ziołami i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Ogrodnik w podróży
jajka w czyśćcu vel jajka sadzone w sosie pomidorowym 124

patelnię wlewamy olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę podsmażamy. Dodajemy passatę, oregano, cukier oraz ocet balsamiczny, mieszamy. Cały czas podgrzewamy i mieszamy od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy papryką, solą oraz pieprzem. mieszamy. Następnie w sosie robimy trzy wgłębiania, wbijamy do nich jajka, troszkę oprószamy solą i dusimy pod przykryciem, aż białka się zetną. Żółtka powinny

Domowy Smak Jedzenia
Pasta z tuńczyka i oliwek 143

żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki: 2 x puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 250 g twarogu półtłustego garść zielonych oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Tuńczyka odsączam z sosu, jajka kroję w kostkę. W blenderze umieszczam wszystkie

Zasmakuj Kuchni
Pieczone parówki w cieście francuskim 257

dobry smak. Przekąska uwielbiana przez dzieci. Jeżeli nie macie czasu możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 ciasto francuskie Parówki z szynki Kilka plasterków żółtego sera 1 jajko Sos chili lub ketchup Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy trójkąt smarujemy sosem chili lub ketchupem. Następnie na to układamy plasterek sera oraz parówkę. Całość zawijamy. Wierzch

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANĄ - NAJLEPSZY PRZEPIS 164

pietruszki, 200 g śmietany 18 lub 12%. Przygotowanie: W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę, mieszam do połączenia składników. Wlewam gorący bulion, gotuję na małym ogniu mieszając około 2 minut. Sos zestawiam z gazu, dodaję śmietanę i 1/3 pieczarek, miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Sos ustawiam z powrotem na gazie (mały ogień), dodaję pozostałe pieczarki pokrojone w ćwiartki. Gotuję

JejKuchnia