sok - 13499 przepisów (strona:484/900)

Zakwas na barszcz czerwony 2097

może się zepsuć.Zakwas w słoju musi mieć dostęp powietrza, więc nie można go szczelnie zakręcać. Najlepiej przykryć go gazą.Zakwas ma smak podobny do smaku soku z kiszenia ogórków

Gospodyni Miejska
472. Zwycięstwo ... i owsianka. 155

budyniowa owsianka z sokiem malinowym, bananem i nerkowcami Odzyskałam aparat :D I w sumie nie było trudno, tata miał dobry humor :P A jutro zamiast do szkoły idę do lekarza

More food, love and dreams
CHOW MEIN Z WIEPRZOWINĄ – 5,20 zł 433

napęcznienia. Po tym czasie odsączamy go z wody. 6. PRZYPRAWY (5 min): do miseczki po marynowaniu mięsa dodajemy pozostałe przyprawy (chili, kolendrę, imbir), cukier lub miód oraz sok z cytryny lub limonki. Jeśli lubicie bardziej kwaśne, dodajcie z całej cytryny lub dwóch limonek. Mieszamy i wlewamy do woka. Doprawiamy jeszcze nieco solą, mieszamy wszystko i jeszcze chwilę dusimy na dużym

Nerds Kitchen
Świąteczne ciasteczka renifery 234

Pomysł na te czerwononose renifery Rudolfy zaczerpnęłam od Doroty z MW i lekko zmodyfikowałam. Składniki Masło 90g, zimnego Cukier puder 100g Mąka 180g Jajko 1 duże Cytryna 1 łyżeczka soku z cytryny Sól szczypta Mleczna czekolada 50 g mlecznej czekolady roztopionej […] The post Świąteczne ciasteczka renifery appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Boeuf Strogonow 141

smaż jeszcze około 1 minuty. Jeżeli patelnia nie jest dość duża, aby pomieścić na raz całe mięso w cienkiej warstwie, podsmażaj mięso w dwóch - trzech partiach, gdyż inaczej wydzieli sok i mięso się nie zrumieni się. Obsmażone mięso przełóż do garnka lub misy wolnowaru. Opłucz patelnię niewielką ilością przegotowanej wody i wlej ją do mięsa. 4. Na patelni rozgrzej pozostały

Cztery Fajery
Obiad z Filaru Jesieni / Pillar of Autumn – seria Halo 123

przykryj czystą ścierką z materiału i rozdrobnij je uderzając tłuczkiem do mięsa polędwiczki dokładnie opanieruj w płatkach SOS obierz i rozgnieć awokado w moździerzu lub za pomocą widelca dodaj sok z połowy limonki, rozgnieciony czosnek, pieprz, sól oraz serek śmietankowy i wymieszaj do dokładnego połączenia składników, odstaw do lodówki FRYTKI olej wymieszaj z chili i solą w dużej misce dodaj

Nerds Kitchen
Piernik staropolski cz.2 119

złożenie ciasta. Powidła przekładamy do garnka o grubym dnie i podgrzewamy (mają być ciepłe, ale nie gorące). Jeśli są bardzo słodkie, to można je zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Powidła powinny być dość gęste. Jeśli macie takie, które są rzadkie i mają sporo wody, to podgrzejcie je przez kilka minut, mieszając, aby część wody odparowała. Zaczynamy przekładać

Analiza Smaku
Nalewka świąteczna🎄 175

łyżek miodu szklanka ziaren dobrej kawy duży 5l słój Pomarańcze sparz i pokrój w plastry. Zasyp cukrem i wymęcz je nożem lub tłuczkiem do ziemniaków tak, żeby puściły sok. Odstaw na noc. Następnego dnia dodaj przyprawy i kawę, spirytus, wymieszaj.  Odstaw na kilka dni, najlepiej 5-7 co jakiś czas mieszaj, żeby cukier się rozpuścił. Dodaj miód, wódkę wymieszaj

Cytryna&Co.
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 101

zbyt długo. W jaki sposób sprawić, aby barszcz czerwony z pieczonych buraków zachował kolor? W tym wypadku warto sięgnąć po coś kwaśnego czyli na przykład 2-3 łyżki soku z cytryny lub ok. 80 ml octu jabłkowego. Dodawaj je stopniowo, cały czas kosztując czy zupa nie stanie się zbyt kwaśna. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script

okolicepalnika.pl
Zielona pasta ziołowa z Kambodży 120

potrzebujesz by zrobić pastę 4-5 łodyg trawy cytrynowej 3 ząbki czosnku 2-3 szalotki 4-5 cm galangi lub imbiru 3 liście kafiru Młody szpinak lub jarmuż Sok z limonki 15 ml oleju roślinnego Woda Zielona pasta jak ją zrobić Trawę cytrynową obierz z wierzchniej warstwy i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Galanga

RafalCook
BIGOS ŚWIĄTECZNY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 308

Smalec – 40 g Grzyby suszone np. podgrzybki – 50 g Śliwki węgierki suszone – 80 g Ziele angielskie – 2 ziarenka Kapustę spróbować i jeśli nie jest zbyt kwaśna delikatnie odcisnąć z soku. Jeśli natomiast kapusta jest kwaśna to zalać ją letnia wodą a następnie odcisnąć. Kapustę przełożyć do jak największego garnka, aby było łatwo ją mieszać. Dodać grzyby i śliwki. Całość zalać

Ola la LCHF
Pyszne korzenne ciasto z jabłkami marchewką i żurawiną 217

łyżeczka jaja 4 szt masło 1 kostka Wykonanie: Jaja ubiłam z ksylitolem na puch i dodałam szklankę migdałów mielonych ,marchew,skórkę pomarańczową kandyzowaną,żurawinę, jabłka starte( odciśnięte z soku).Delikatnie wymieszałam łopatką. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodałam do składników dalej mieszałam łopatką. Masło rozpuściłam i letnie zmieszałam z soda , a następnie dodałam do reszty składników. Wymieszałam znowu

Różowa kuchnia
Śledzie w marynacie cytrusowej 171

razem śledzie w cytrusowej marynacie. Pyszne, świeże, delikatne. Polecam! Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju skórka otarta z 1 pomarańczy skórka otarta z 1/2 cytryny sok z 1/2 pomarańczy 3-4 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu 1 łyżeczka miodu Śledzie moczę przez 3-4 godziny w chłodnej wodzie. Następnie kroję na mniejsze kawałki

Mango Papaja
Kwaśnica 175

przykryciem ok 30 min do miękkości mięsa. Żeberka wyciągnąć z wywaru, przestudzić i oddzielić mięso od kości. 2. Kiszoną kapustę w miarę potrzeby poszatkować. Przełożyć do garnka ( wraz z sokiem ), zalać zimną wodą do przykrycia i ugotować do miękkości. 3. Boczek pokroić w drobne paski i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć

Atlas Smaków
Kalerosse 181

słodko- orzechowym smaku. Nie wymaga długiego przygotowania. Zamiast obróbki termicznej, w przypadku zielonych liści najlepiej sprawdzi się podanie ich na surowo, można wcześniej wmasować w liście odrobiną oliwy i soku z cytryny co pomoże zmiękczyć liście, bez utraty cennych składników. W krajach, w których występuje od dawna jest to bardzo popularne warzywo.  U mnie na początek kalerosse na ciepło

Moje domowe kucharzenie