sok - 13499 przepisów (strona:489/900)

Cytrynowy sernik z bezową pianką 164

zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.  Masło roztopić i przestudzić.  Do zmielonego twarogu dodać żółtka i jajka, cukier, esencję waniliową oraz obie mąki. Zmiksować. Wlać sok z połowy cytryny oraz skórkę otartą z cytryny. Ponownie zmiksować. Na końcu wlać stopione i przestudzone masło. Zmiksować wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaroniki francuskie 178

mąką migdałową do miski. Niektórzy radzą, żeby to jeszcze zmiksować, ale ja tego nie robiłam i wyszło, a poza tym miksując mąkę migdałową łatwo ją nagrzać, a wtedy puszcza „soki” i się robi pulpa. Dodajemy 52 g białek i mieszamy bardzo dokładnie. Zrobi się zbite „coś”, ale nie panikujcie. Tak ma być. 2. Pozostałe 52 g białka ubijamy na niezbyt

ladykitchen
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 181

ziemniakiem z karmelizowaną mandarynką autorka: malinowyporanek  | blog: malinowyporanek #30 Chałka na miodzie i suchych drożdżach autorka: caca  | blog: Kuchnia w szuwarach Deser z kaszy jaglanej z sokiem malinowym autorka: kiad   | blog: latosiowy-dom Złote mleko autorka: jazzowesmaki  | blog: Jazzowe Smaki Koktajl Oczyszczająco-Odchudzający / Detox & Slim-Down Smoothie autorka: Blue Almonds  | blog: Blue Almonds PYSZNE

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 204

dzięki temu zabiegowi będzie płaskie). Po całkowitym wystudzeniu każdy blat podziel na pół. Krem cytrynowy z lemon curd Cytryny sparz wrzątkiem. Na tartce zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Wlej go do miski razem ze skórką, wbij jajko, dodaj 2 żółtka i wsyp cukier. Ponownie nastaw kąpiel wodną. Miskę ustaw nad parę i za pomocą rózgi cały czas mieszaj

Food Square
Pasta do chleba czosnkowo-fasolowa 165

Drukuj Pasta do chleba z czosnku i fasoli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 puszka fasoli 1 główka czosnku szczypta rozmarynu/gałązka świeżego rozmarynu 1/3 szklanki oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny sól, pieprz olej Wykonanie Czosnek obieramy tylko z najbardziej zewnętrznych łupinek. Główkę czosnku smarujemy olejem i wstawiamy

Mieszam w Garnku
Sałata z grillowanym kurczkiem i papryką 194

dosolić. Na talerzu układamy sałatę porwana na małe kawałki. Polewamy ją dressingiem, a następnie wykładamy na nią zawartość patelni oraz pokrojone w plasterki awokado, które możemy delikatnie skropić sokiem z cytryny  . Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki oraz ewentualnie pędami groszku. Smacznego

Simple Dish
Domowy majonez w kilka sekund-pychotka!! 381

zapraszam do obejrzenia filmiku-Zobaczcie sami jakie to proste Składniki: 2 jajka 250 ml oleju(najlepiej olej rzepakowy Polski) pół łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu, łyżeczka musztardy 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: składniki wszystkie dajemy do półlitrowego słoiczka(trzeba patrzeć ,żeby słoiczek był na tyle szeroki żeby końcówka od blendera do niego weszła) wkładamy końcówkę naszego blendera do samego

Swojskie jedzonko
Placek po węgiersku 183

cebule obieramy, myjemy i ścieramy na tarce (można je także przepuścić przez szatkownicę, co przyspieszy pracę). Starte ziemniaki umieszczamy na gęstym sicie nad miską, aby odsączyć je z nadmiaru soków. Na dole naczynia zbierze się (prócz płynu) biała zawiesina, czyli skrobia ziemniaczana, którą po odlaniu dodajemy do ziemniaków. Do ziemniaczanej masy dodajemy jeszcze jajko oraz mąkę, doprawiamy solą i pieprzem

MyCookBook.pl
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1105

konserwantów ani tym podobnych. Zapewni on Wam poranny zastrzyk energii. Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 ml przegotowanej wody  sok z 1/2 cytryny szczypta soli 3 plasterki świeżego imbiru 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej butelce lub słoiku. Potrząsamy, aby składnik się wymieszały i chowamy

Kulinarne przygody Gatity
Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 209

usmażeniu lekko solimy – polecam Wam do tego połączenia robioną samodzielnie SÓL LAWENDOWĄ która w tym połączeniu jest przysłowiową „kropką nad i”- i dajemy im chwilę odpocząć na desce, by soki rozeszły się po mięsie i przestały buzować. Odcinamy i wyrzucamy sznurki – teraz już nic się nie rozpadnie i nie zmieni formy. Podajemy steki na sosie grzybowym, z domowymi frytkami

Karo in the Kitchen
Chleb paleo bananowy (z migdałami) 255

łyżki miód – łyżka ekstrakt waniliowy – łyżka jajka – 4 duże lub 5 małych mąka migdałowa – 1,5 szklanki mąka kokosowa – 3/4 szklanki ocet jabłkowy / sok z cytryny – łyżka soda oczyszczona – pół łyżeczki sól pół łyżeczki cynamon – łyżeczka siekane migdały – 1/2 szklanki Banany i wszystkie mokre składniki ucieramy w misce – olej kokosowy

PaleoSMAK
Burgery bez mięsa z czerwonej fasoli i ciecierzycy 231

małym ogniu. Powinny być wyraźnie zarumienione. SOS JOGURTOWY: Do miski wlać cały jogurt naturalny, dodać do tego obrany ogórek starty na małych oczkach. Przyprawić solą, pieprzem i skropić lekko sokiem z cytryny. Wymieszać. Do burgerów bardzo pasuje lekka sałatka z sałaty lodowej i pomidorów cherry z jogurtem, lub świeża sałatka ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, słonecznikiem i serem feta. Wszystko

Calzonella.com
SAŁATKA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA, SERA PLEŚNIOWEGO I KRUCHEJ SAŁATY 196

tego lampka schłodzonego wina i ... rozmarzyłam się :)) Składniki: garść kruchej sał aty kawałek sera pleśniowego (gatunek dowolny) 1 filet z łososia wędzonego (ok 150g) oliwa z oliwek sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie:  Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Łososia pokroić w  dużą  kostkę, ser również. Oliwę połączyć z cytryną (do smaku). Składniki sałatki delikatnie

Walijskie Pichcenie
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 319

Pieczemy przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Wiśnie z kompotu przekładamy do rondelka, pozostały kompot mieszamy z mąką ziemniaczaną. Następnie wlewamy sok do rondelka i gotujemy wszystko na małym ognu do momentu uzyskania konsystencji kisielu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec

Mania Gotowania
Gniazdka poznańskie, pączki hiszpańskie, cudne 217

lukier musi mieć konsystencję średnio gęstą. Trudno to opisać, ale jestem pewna że wiecie o co chodzi Polać gniazdka lukrem. Jak lubicie można zrobić lukier cytrynowy. Zamiast wody dodać sok z cytryny. Ja nie robię bo nie lubię, ale wiem, że dużo ludzi lubi. Gniazdka są rewelacyjne, polecam

Kuchnia Pokoleń