smażony ryz - 2146 przepisów (strona:110/144)

Curry z kalafiorem romanesco i szpinakiem 184

Cześć ! Czuję wiosnę w powietrzu. Jest już tuż tuż. Zimę żegnam ukochaną potrawą – curry z zielonymi warzywami – z kalafiorem romanesco i szpinakiem. Kto się

Moja pasja smaku
RISOTTO Z WARZYWAMI 192

Kolejne risotto na blogu. Zapraszam dziś do wypróbowania pysznego risotta z warzywami. Skład warzyw można skomponować dowolnie wedle uznania. Możecie oczywiście pominąć wędzony boczek, który dodałam

potrawyregionalne
Wołowina po meksykańsku 256

Co tu dużo pisać o tej potrawie jednym słowem:szybko smacznie i kolorowo na obiad. Do przygotowania dania użyłam wołowiny warzyw oraz  ryżu z warzywami

Wanilia i Kardamon
Risotto z wątróbką, koźlarzem i gruszką na wermucie. 193

Miałem dziś zaledwie godzinę na przygotowanie obiadu, zjedzenie go i krótki odpoczynek pomiędzy jednym, a drugim zajęciem. Zastanawiałem się co zrobić i po drodze do domu

BaRepas
Naan – indyjskie chlebki 213

wegetariańską zawsze w przepysznym sosie. Sosy mogą być przeróżne, ja polecam te na bazie orzechów, pomidorów i szpinaku. Do tego podaje się jako tzw. zapychacz ryż lub naan. Chlebkiem lub ryżem zagarnia się potrawkę wraz z sosikiem. Polecam Wam spróbowanie jedzenia jak Hindusi, czyli rękami. Wtedy całe danie smakuje najlepiej Oczywiście naan to nie jedyny dodatek w kuchni indyjskiej(...)rozczyn, wodę, sól i olej, opcjonalnie przyprawy. Zagniatamy ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Odstawiamy je do wyrośnięcia na 30-60 min. Smarujemy dłonie olejem i wałkujemy cieniutkie placki, które smażymy na gorącej, nasmarowanej olejem patelni z obu stron. Jeśli decydujemy się na wersję pieczoną, nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury. Blachę smarujemy olejem i wkładamy placek do piekarnika

Mieszam w Garnku
Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem i rodzynkami 141

D zisiaj znowu faszerujemy! Jeśli dotychczas połączenie słodkich rodzynek i cynamonu kojarzyło Wam się jedynie ze słodkościami, to mam dla Was przepis, który odmieni Wasze zdanie

Food Square
Krewetkowe risotto z cytrynowo-koperkową nutą 212

Risotto to chyba jedno z moich ulubionych dań, a na pewno tych, które bardzo często goszczą na moim stole. Wymaga ono jednak sporo cierpliwości i uwagi

Zakręcony Widelec
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 522

Tak jak już wspominałam w poprzednich postach, miałam niesamowitą okazję gotować z Panem Andrzejem Polanem w programie " Czy na pewno umiesz gotować? odc.6 ", który emitowany jest

My Culinary Art
Curry z indykiem, ananasem i mlekiem kokosowym 221

Wielu ludziom słowo curry kojarzy się z żółto-pomarańczową przyprawą o intensywnym, korzennym zapachu i smaku. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że słowo curry

W kuchni Katie
Risotto z kurczakiem w 5-ciu smakach 212

Dziś wtorek, więc pora na mój "Mięsny Wtorek", dlatego też zapraszam Was na risotto z kurczakiem w 5 smakach. Przepis na tego kurczaka znalazłam w książce

Codzienne Gotowanie
Smażona wołowina z kapustą bok choy i makaronem vermicelli... 214

dlaczego w kuchni chińskiej każdą potrawę posypują szczypiorkiem i cebulką dymką, otóż jak się okazało dzięki temu trikowi zaostrza się apetyt. :) Dosyć już tego gadania weźmy się za robotę! :) Smażona wołowina z kapustą bok choy i makaronem vermicelli... SKŁADNIKI: 4-5 małych kapust chińskich bok choy Garść świeżych kiełków fasoli mung Garść grzybków mun  Kawałek imbiru pokrojony w zapałki(...)kardamon. Następnie dodajemy mięso, sosy i kolendrę. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 10-15 min.  Gotowe danie wykładamy na talerze posypujemy dymka i podajemy z makaronem vermicelli lub ryżem. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 173

To wbrew pozorom bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Świetnie syci ale nie jest ciężkie. Przyrządzenie tego obiadu zajęło mi mniej niż pół godziny. W

Mienta blog
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 234

  Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja

potrawyregionalne
Hiszpańska paella 386

Kontynuując wyprawę po słonecznej Hiszpanii dzisiaj zapraszam na moją wersję jednego z najbardziej znanych dań kuchni hiszpańskiej paellę. W Hiszpanii z paellą jest trochę jak u

Wyprawy kulinarne
Przepis na risotto z grzybami 199

Jak byłam w Polsce to dostałam fantastyczny prezent od mojego Brata i Bratowej, a mianowicie pojemnik z zamrożonymi ugotowanymi grzybami:)! Oj, dawno mnie nic tak nie

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania