smażony ryz - 2146 przepisów (strona:109/144)

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z BROKUŁAMI I BIAŁĄ KIEŁBASĄ 281

Ta zapiekanka jest kombinacją  moich ulubionych smaków: makaronu, białej kiełbasy, brokułów i pysznego sosu serowego. Wymyśliłam ją sama, chociaż eureki nie odkryłam :-) Najzwyczajniej w

Walijskie Pichcenie
Kremowe risotto dyniowe z kurczakiem 226

     Sezon dyniowy uważam za otwarty ! Na pierwszy ogień - risotto. Dzięki musowi z pieczonej dyni risotto jest niezwykle kremowe. A jego kolor, tak

kolorowotorcikowo
Gołąbkowa 284

Lubicie gołąbki? Jeżeli tak to mam dla Was równie smaczną jednak zdecydowanie mniej pracochłonną propozycję.  Dzisiaj zapraszam na pyszną zupę gołąbkową ;)  Na przepis natchnęłam

Krakowskie smaki Ani
Curry z ciecierzycą i szpinakiem 209

Za oknem chłodniej, jesiennie. Strasznie nie lubię tej pory roku, cały czas jest mi zimno. Podczas takich szarych dni, mam ochotę zaszyć się pod kocem z

Moja pasja smaku
Risotto z kurczakiem, selerem naciowym i groszkiem 445

Uwielbiam jednogarnkowce! :-) Są bardzo proste w przygotowaniu, a do tego smakują wyśmienicie! Dziś przedstawiam Wam Risotto z kurczakiem, selerem naciowym i groszkiem .  Około dwa lata

Anielska Kuchnia Ani
Risotto z kurkami 264

Pamiętacie jak kiedyś robiłam risotto, ale z normalnego, białego, długoziarnistego ryżu? Jeśli nie, to zajrzyjcie tutaj. Dziś chcę Wam przedstawić przepis na prawdziwe risotto, do którego

W kuchni Katie
Zielone Curry ze szparagami i cukrowym groszkiem podane z jaśminowym ryżem 216

Dziś mam propozycję na bardzo zielony i niezwykle smaczny obiad inspirowany kuchnią indyjską. Dużo zielonych warzyw, delikatnego mięsa z kurczaka i mleka kokosowego, który doskonale równoważy

DefinicjaSmaku
Bigos inaczej - kapusta z mięsem mielonym i ryżem 872

Bigos inaczej, czyli kapusta z mięsem mielonym i ryżem...Drobno poszatkowana, biała kapusta.Podsmażone z cebulą mięso mielone.Ziarna ugotowanego, białego ryżu.Całość razem podduszona i dobrze

Gospodyni Miejska
Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek 194

Przez ostatnie dwa tygodnie na moim blogu widniała ankieta dotycząca Waszej ulubionej kuchni. W związku z tym, że większość z Was wybrała kuchnię włoską, dziś na

My Culinary Art
KURCZAK W SŁODKIM SOSIE CHILI Z MLEKIEM KOKOSOWYM 455

Kuchnia tajska i chińska totalnie podbiła moje serce! I to tak totalnie! W każdy weekend w domu odbywa się prawdziwa orientalna uczta, która zachwyca zarówno oczy

Ostra na Słodko
Bóbgery, czyli burgery z bobem 173

Sezon na bób trwa , więc trzeba korzystać z tych dobrodziejstw! Dzisiaj prosty przepis na burgery vel. kotlety z wykorzystaniem bobu - BÓBGERY nadchodzą! Bóbgery Przepis na ok

Bananowe Pole
Risotto z kurczakiem i warzywami. 358

Czasem mamy rosół, a nie mamy makaronu, czasem nie mamy po prostu ochoty na rosół, który mamy w lodówce, a czasem mamy kurczaka ugotowanego w tym

Z butelką mleczka w tle
Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 221

Gołąbki z ryżem i kurkami przygotowałam w zeszłym roku,  zrobiłam je wtedy na beztłuszczowej patelni Dry Cooker.  Gołąbki z powyższego przepisu są wegetariańskie, nie mają mięsa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Risotto z kurczakiem 1450

Risotto lubię zjeść od czasu do czasu w różnych wydaniach, ale nie jest to moja ulubiona potrawa :-) Bardziej lubię chilli con carne, ale nie jest wskazane

Passions hobbies life
Gołąbki z kaszą jęczmienną 217

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam gołąbki, szczególnie te tradycyjne - z ryżem lub bułką. Koniecznie muszą być domowe. Pamiętam jak mama zawsze jednocześnie gotowała dwa rodzaje, bo każdy miał swoje ulubione. Jednakże od czasu do czasu - lubię je trochę "zmienić" lub urozmaicić. Przypomniało mi się, że moja babcia do farszu używała kaszy jęczmiennej. Nie gotowała jej, a zaparzała. Takie gołąbki smakują(...)przykryć liściem kapusty. Dusić do miękkości kapusty (czas zależy od jej rodzaju). Opcjonalnie przygotować zasmażkę. Na patelni rozgrzać olej/masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Wymieszać z odrobiną wody, w której gotują się gołąbki i delikatnie połączyć z resztą zawartości garnka. Gotować do zgęstnienia

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania