Wysokiej jakości stal nierdzewna.Powierzchnia satynowa. Dno termiczne 5 warstwowe zachowujące ciepło. Żywność nagrzewa się szybko a materiał zatrzymuje dobrze ciepło. Zdrowe przyrządzanie jedzenia. Gotowanie w niewielkiej ilości wody i smażenie z oszczędnym użyciem tłuszczu minimalizuje utratę witamin, minerałów smaku Praktyczne ukształtowanie brzegu zapobiega skapywaniu.Uchwyty nie nagrzewają się.Praktyczne miarki wewnątrz ułatwiają dozowanie. Szklane pokrywy. Garnki nadają się na wszystkie(...)spóźnialskich, którzy często muszą jeść letnie jedzenie lub trzeba dodatkowo je podgrzewać. Miarki wewnątrz każdego garnka to bardzo przydatny dodatek. Już wiemy ile wlać wody do garnka na gotowanie ryżu, wcześniej musieliśmy odmierzać przy pomocy miarki. Szklane pokrywy to dobre uzupełnienie dla całości, ponieważ bez podnoszenia pokrywki widzimy jak się zachowuje nasza potrawa podczas gotowania (czy nic się
cookplPaella jest potrawą hiszpańską. Sporządza się ją na głębokiej patelni zwanej paellera. Rozróżnia się tradycyjną paellę z mięsem, paellę marinara z rybami i owocami
potrawyregionalneSobota, jak ten czas leci, prawda?! Dopiero zaczęliśmy naszą przygodę w naleśnikowym tygodniu, a tu już przedostatni wpis. Jako, że mamy dziś Pierwszy Dzień Wiosny (jeden
Przepysznik - BLW i nie tylkoDziś klasyka, czyli risotto. Z racji pory roku i faktu, że zapasy mrożonych borowików skończyły się jeszcze przed świetami zmuszona byłam użyć pieczarek. Użyłam odmiany z
DefinicjaSmakuDziś mam dla Was przepis na fantastycznego kurczaka po kreolsku.Wersja dla tych, którzy lubią na ostro ;)Delikatne , niesamowicie soczyste i aromatyczne mięso … podane z ryżem
Ostra na SłodkoKochani dzisiaj risotto. Obiad jak najbardziej należący do dietetycznych I zdrowych. Rozpisywać się o pochodzeniu risotta dzisaj nie będę, bo gdzieś już po drodze było
Smaki EdytyNajlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko
Karo in the KitchenChili con carne jest potrawą szczególnie lubianą przez moich domowników. W standardowym wykonaniu nie ma w składnikach papryki i kukurydzy, ale akurat miałam, więc dodałam, a
Passions hobbies lifeDziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na przekąskę , która zachwyci nie tylko oczy , ale i podniebienia na imprezach w gronie rodziny czy też przyjaciół!Jako , że
Ostra na SłodkoProsty zestaw – piersi z kurczaka z ryżem. Jednak do przygotowania mięsa dodałam kilka łyżek octu balsamicznego. Zawsze staram się mięso doprawić czymś więcej niż solą
Pink EnvelopeKuchnia chińska i tajska króluje w moim domu! W każdym tygodniu na nowo odkrywam fantastyczne orientalne smaki. Mam nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich
Ostra na SłodkoDzisiaj propozycja tradycyjnych gołąbków przygotowanych w innowacyjny sposób, a mianowicie na parze. Sam proces przygotowania nie różni się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast
Kolizje SmakówFaszerowane liście winogron wymagają trochę pracy, ale warto się zmęczyć! Bardzo popularna potrawa, na święta i podczas wizyt gości zawsze mamy na stole. Porcja dla 4
Tureckie Przepisybędzie ciemniejszy).3. W międzyczasie siekamy cebulę, zeszklić w rondelku, w którym będziemy robić sos. Dodajemy też drobno posiekany czosnek.4. Mięso przekładamy do rondelka, a na oleju, na którym smażyliśmy mięso, rumienimy mąkę (i znów im mocniej ją zrumienimy, tym sos będzie ciemniejszy).5. Patelnię zalewamy wodą - 1-1,5 szklanki, (i nie obawiajcie się odgłosu dochodzącego z patelni, narobi(...)dodajemy mąki (ok. 1 łyżkę lub wedle uznania), a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą.7. Gotowy sos podajemy z tym na co mamy ochotę - ziemniakami, kaszami, ryżem, kopytkami, śląskimi kluskami itp. itd. :) A do tego np. ogórek kiszony :)Smacznego!!! Źródło: Domowe gotowanie
Kuchnia domowa Anipędzimy!Tym razem zabieram Was na jedno ze swoich ulubionych dań, a mianowicie kurczaka Tikka Masala.Jest to tak naprawdę danie brytyjskie, oparte na kuchni indyjskiej.Jest to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych , podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych na gorąco.Obłędne!Niesamowicie aromatyczne!Sycące!gwarantuję , że totalnie zakochacie się(...)przypalenia.Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ:Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Podajemy gorące!Z ryżem lub chlebkami naan.Smacznego
Ostra na Słodko