sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:68/165)

Śledzie po kaszubsku 2315

duże cebule 3 łyżki octu 1 łyżka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Śledzie włożyć do miski, zalać zimną wodą. Po dwóch godzinach zmienić wodę, i odstawić na kolejne 2 godziny. 2. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć

Danka Pichci
Śledziki imprezowe 146

dodawać swoje dodatki np. koncentrat pomidorowy lub ogórek kiszony czy bardziej na słodko z jabłkiem. Śledzie świetnie sprawdzają się na imprezach. Potrzebujemy: 4 podwójne płaty matjasów 1 cebula zalewa: 1 cytryna 2 ząbki czosnku sól 1/2 łyżeczki cukru 2 - 3 łyżki oleju przyprawy: 1/2 łyżeczki pieprzu (polecam pieprz kolorowy) 5 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 5 goździków 1 łyżeczka(...)Cebulę kroimy w piórka i zalewamy wrzątkiem. Tak sparzoną kładziemy na ostatnią warstwę śledzi. Teraz czas na zalewę. Mieszamy ze sobą sok z cytryny, czosnek, olej, cukier i sól. Tak przygotowanym sosem zalewamy śledzie. Całość przykrywamy i zostawiamy w lodówce. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Śledzie z marynowanymi grzybkami i kukurydzą 361

ostatniej chwili. Tatar śledziowy pasuje zarówno na Święta jak i na rodzinne przyjęcia, dlatego warto nauczyć się go przygotowywać. Śledzie z marynowanymi grzybkami i kukurydzą: 400 g płatów śledziowych marynowanych w oleju 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki oleju lnianego 3 łyżki posiekanych, marynowanych borowików 4 czubate łyżki kukurydzy Bonduelle 1 czubata łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami) 1/2 łyżeczki musztardy(...)dijon duża szczypta chilli w płatkach (ok. 1/3 łyżeczki) świeżo mielony czarny pieprz mleko do namoczenia śledzi listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 g płatów śledziowych marynowanych w oleju 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki oleju lnianego 3 łyżki posiekanych, marynowanych borowików 4 czubate łyżki kukurydzy Bonduelle 1 czubata łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami) 1/2 łyżeczki musztardy

Poezja smaku
Śledzie z papryką 84

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejna propozycja na pyszne śledzie. Składniki: 3 filety śledziowe w oleju 1 czerwona papryka 1 pęczek natki pietruszki 50 ml octu ryżowego olej z pestek winogron 1 łyżeczka pieprzu mielonego Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety osączamy z oliwy, kroimy na kawałki. Paprykę drobno kroimy. Natkę siekamy. Śledzie zalewamy octem, odstawiamy na godzinę. Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami, zalewamy olejem

R'n'G Kitchen
Tatar ze śledzia babci Basi 168

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Śledź z suszonymi pomidorami 196

filetów śledziowych matias 2 cebule 2-3 suszone pomidory z zalewy 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego 1/3 łyżeczki majeranku olej rzepakowy (tyle, żeby przykryć śledzie) pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć w wodzie, kilkakrotnie ją zmieniając. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Suszone pomidory(...)pokroić w kosteczkę. Śledzia przełożyć do miseczki popieprzyć, dodać cebulę, czosnek, pomidory i majeranek, delikatnie wymieszać, przełożyć do słoika. Na koniec dodać listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i zalać wszystko olejem. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Śledzie z suszonymi pomidorami na szybko 65

Śledzie z suszonymi pomidorami to bardzo szybka i smaczna przekąska. Zrobisz ją bardzo zwinnie ,a efekt będzie naprawdę zadowalający. Śledzie z suszonymi pomidorami najlepiej zrobić 2 dni wcześniej ,aby przegryzły się w lodówce i przeszły smakami.  Śledzie z suszonymi pomidorami nie są skomplikowane do wykonania. Wystarczy słoik dobrych śledzi w zalewie z cebulą, dodatkowe składniki, trochę cierpliwości(...)oleju najlepiej aby były najwyższej jakości i miękkie -około pół szklanki oleju -jedna cebula -pół łyżeczki suszonych pomidorów, pół łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki suszonej bazylii i świeżo mielony ,czarny pieprz- wszystkie przyprawy wymieszaj i wsyp do tej pół szklanki oleju i odstaw na później -jeśli chcesz możesz użyć 2 łyżek octu 10%   Jak przygotować śledzie z suszonymi pomidorami

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka ze śledziem solonym i kaszą gryczaną 126

kaszy gryczanej niepalonej (waga przed ugotowaniem) Upieczony lub ugotowany średni burak 2 ogórki konserwowe Filet śledzia solonego 2 duże garści jarmużu Pestki dyni Oregano Olej z awokado Kaszę ugotować na sypko Filet śledzia opłukać pod bieżącą wodą (jeśli jest bardzo słony dobrze jest moczyć go kilka godzin w wodzie) Następnie pokroić go w kostkę Ogórki oraz buraka pokroić w kostkę

HealthyCreations
Świąteczno-sylwestrowy śledzik w oleju z pieczarkami 212

nową energią na przepisy :) Podkręćmy atmosferę ! Święta bardzo zachęcają do kulinarnych wybryków. Jednak pewne ramy smakowe, podświadomie lub nie, zostają po cichu zachowane. Śledź. Jedni kochają drudzy wręcz przeciwnie. Ja osobiście nie lubię śledzika w oleju. Ale wyjątek potwierdza regułę, więc tego uwielbiam ;) Pamiętajcie, że jakość składników jest bardzo ważna. Składniki: 6 filetów śledziowych solonych a'la matias pół słoiczka(...)kroimy na 3 części, smarujemy z obu stron musztardą i kładziemy warstwowo : warzywa w kostkę - śledzie w musztardzie, warzywa w kostkę .. i tak do wykorzystana składników. Wierzchnią warstwę powinny stanowić pokrojone ogórki pieczarki i cebulka.  Całość lekko dociskamy d dna i powoli zalewamy olejem SemCo . Należy to robić powoli, czekając aż olej spłynie na dno, ponieważ może się okazać

CynamonemPoOczach
Świąteczno-sylwestrowy śledzik w oleju z pieczarkami 211

nową energią na przepisy :) Podkręćmy atmosferę ! Święta bardzo zachęcają do kulinarnych wybryków. Jednak pewne ramy smakowe, podświadomie lub nie, zostają po cichu zachowane. Śledź. Jedni kochają drudzy wręcz przeciwnie. Ja osobiście nie lubię śledzika w oleju. Ale wyjątek potwierdza regułę, więc tego uwielbiam ;) Pamiętajcie, że jakość składników jest bardzo ważna. Składniki: 6 filetów śledziowych solonych a'la matias pół słoiczka(...)kroimy na 3 części, smarujemy z obu stron musztardą i kładziemy warstwowo : warzywa w kostkę - śledzie w musztardzie, warzywa w kostkę .. i tak do wykorzystana składników. Wierzchnią warstwę powinny stanowić pokrojone ogórki pieczarki i cebulka.  Całość lekko dociskamy d dna i powoli zalewamy olejem SemCo . Należy to robić powoli, czekając aż olej spłynie na dno, ponieważ może się okazać

CynamonemPoOczach
Śledzie w zalewie octowej 91

Czas czytania: 2 min Śledzie marynowane w zalewie octowej z dodatkiem nasion kolendry, cebuli i cytryny. Po dobie kąpieli w marynacie śledź jest gotowy do jedzenia, to naprawdę błyskawiczny przepis! Podajemy go z cebulką z marynaty polanego bardzo dobrej jakości olejem może, to być olej lniany, rzepakowy lub oliwa z oliwek. Całość posypana siekaną zieloną natką kolendry lub pietruszki oraz(...)paski. Do słoja nakładać warstwami, śledź, cebulę, cytrynę zakończyć plastrem cytryny. Zalać śledzie zimną zalewą, zakręcić słoik, wstawić do lodówki. Śledzie najlepsze będą po około 36 godzinach, można przechowywać je w lodówce do tygodnia. Przed podaniem śledzie wyjmujemy z zalewy, układamy na talerzu na wierzch układamy krążki cebulki, polewamy olejem dekorujemy siekaną kolendrą, świeżo mielonym pieprzem, podajemy

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotlety ziemniaczane z wędzonym śledziem 158

jajka Sól, pieprz Bułka tarta Olej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach ( ze skórą ). Przestudzone ziemniaki obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do nich zeszkloną na oleju drobno pokrojoną cebulę, dodajemy jajka oraz śledzie obierane ze skóry, pozbawione ości i drobno pokrojone. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy wałek, który kroimy na kawałki. Z kawałków formujemy kotlety, obtaczamy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania