pozostawić na 5 minut, aby lekko zmiękła)) 4 łyżki gęstej śmietany 18% 4 łyżki majonezu szczypta tymianku suszonego sól, pieprz i cukier do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Śledzie osączamy z nadmiaru oleju, kroimy w paseczki. Krok 2. W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, cebulę, tymianek oraz śledzie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i mieszamy
Moja Książka Kucharskamusztardy francuskiej 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny sól, czarny pieprz do smaku mleko do wymoczenia śledzi Sposób przygotowania: Filety śledziowe opłukać z oleju i zalać mlekiem, tak aby przykrywało rybę. Pozostawić przez około 1h. Spróbować czy nie są jeszcze za słone w razie potrzeby jeszcze wymoczyć. Odcedzić i osuszyć(...)papierowymi ręcznikami. Obie musztardy, miód, sok z cytryny, maggi i olej mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Śledzie układać na talerzach i serwować z dodatkiem musztardowego sosu. Śledzie można również pokroić w kawałki i wymieszać z sosem. Trudność przygotowania: łatwe Ilość porcji: 2 Kaloryczność: 370 kcal/porcja
Pyry na GazSkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju 8 goździków sól, pieprz Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem i miodem
Pobite gary Barbarymarchwi, 2 cebule czerwone, 1 mała puszka przecieru pomidorowego, 60 g rodzynek, 1/3 szklanki oleju ryżowego, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Śledzie przełóż na sito do odcedzenia z nadmiaru oleju. Marchewki ugotuj w całości (powinny być lekko twarde). Ostudź, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski. Cebule obierz i pokrój na osiem części. Wrzuć je na patelnię(...)zimny olej, duś często mieszając, aż stracą swą surowość (nie podsmażaj). Dodaj do niej rodzynki, marchew i przecier pomidorowy. Śledzia pokrój w centymetrowe paski i dodaj do wystudzonych warzyw i wymieszaj. Dodaj szczyptę pieprzu, dla wyostrzenia smaku. Przełóż do słoika i szczelnie przykryj. Wstaw do lodówki, żeby wszystkie smaki się połączyły. Smacznego
Moniki SmakołykiSkładniki: 6 płatów śledzi a'la matias 1 jabłko kilka marynowanych papryczek jalapeno mała cebula 1/2 cytryny olej lniany(...)rzepakowy 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki musztardy francuskiej Śledzie wymoczyć przez 1 godzinę w wodzie. Odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać olejem i odstawić na 2 doby. Po tym czasie śledzie przełożyć do miseczki, skropić cytryną, dodać po pół łyżki majonezu i śmietany oraz 1 łyżkę musztardy. Wymieszać. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki i na mniejsze
kulinarnyswiatdomiNavi , której produktów użyłam. Do śledzi w cieście piwnym wykorzystałam Śledzie po kołobrzesku . Wraz z tym przepisem chciałabym Was zachęcić do eksperymentowania oraz odkrywania śledzi na nowo! Czy kiedykolwiek odważylibyście się na takie połączenie? Spędzając więcej czasu w domu możemy bawić się smakami, bo to przecież sprawia tak wiele radości 🙂 Chcę Was zapewnić, że śledzie mogą być także doskonałym produktem(...)sody łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 150 ml jasnego piwa szklanka oleju do smażenia FRYTKI: 2 bataty 2 łyżki oleju sól SAŁATKA: pół główki sałaty lodowej 2 ogórki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka octu winnego Przepis 1 Śledzie wyjmujemy z pojemnika, płuczemy pod bieżącą wodą i wykładamy na ręcznik papierowy oraz wycieramy
Kuchnia Bazyliipapryka, szczypta pieprz kolorowy świeżo mielony, do smaku sól (opcjonalnie) – uwaga: filety bywają mocno słone! Wykonanie Filety śledziowe osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonego śledzia dodajemy musztardę francuską, przecier pomidorowy, szczyptę ostrej papryki i dokładnie mieszamy. Dokładamy drobno pokrojone ogórki, obie cebule, koperek – całość doprawiamy świeżo zmielonym(...)pieprzem. Dobrze mieszamy i wykładamy na talerze (najlepiej przy pomocy pierścienia kucharskiego do formowania potraw). Na końcu dekorujemy świeżym koperkiem. Tatar ułożony warstwowo Tatar ze śledzia Filety śledziowe osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonego śledzia dodajemy musztardę francuską, przecier pomidorowy, pokrojony koperek, szczyptę ostrej papryki, delikatnie pieprzymy i dokładnie mieszamy
iMadzik.plładnie prezentuje się na talerzu. Placki ziemniaczane ze śledziem Składniki (na 4 porcje): placki: 4 ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi ) 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 jabłko 1 płaska łyżka majonezu pieprz(...)ugotowane na twardo jajka natka pietruszki lub koperek do dekoracji Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce, sok zlać. Dodać jajko, doprawić do smaku, wymieszać. Na oleju usmażyć placki, osączyć na ręczniku papierowym. Śledzie pokroić drobno. Jabłko i cebule obrać, razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić pieprzem, wymieszać. Jajka pokroić w plastry lub ćwiartki. Na placki
Obiad gotowySkładniki: śledzie 1 kg/tuszki nie duże, sok z cytryny 1 łyżka, kucharek 1,5 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba kupiłam nie duże świeże śledzie tuszki (bez głów), usunęłam ości - tuszkę położyć na grzbiecie na desce i palcem środkowym przeciągnąć wdzłuż naciskając po ości, ość lekko odchodzi od mięsa i jest ładny filet obrane z ości(...)zostawić na całą noc w lodówce przed pieczeniem śledzie wysypać np do zlewu i z powrotem je włożyć do miski, teraz je wymieszać z olejem blacha z folią do pieczenia - układać na folii śledzie składając filety do siebie posypać pieprzem świeżo mielonym piekarnik nagrzać na 200 C, grzanie góra/dół, poziom 2 piec 20 minut - następnie ustawić na termoobieg
W Mojej Kuchni LubięŚledzie smażone w cieście, a następnie zamarynowane w pomidorowej zalewie z dodatkiem kiszonych ogórków. Smaczny i ciekawy pomysł na śledzie, których oczywiście nie może zabraknąć na świątecznym stole. 8 filetów śledziowych w oleju 4 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli olej rzepakowy do smażenia ZALEWA: 3 cebule 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki octu(...)cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku. Cebulę pokroić na piórka i smażyć na oleju, aż będzie miękka. Dodać pozostałe składniki zalewy i zagotować. Ogórki pokroić w małą kostkę i dodać do pomidorowej zalewy. Usmażone śledzie przekładać w słoiku pomidorową zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni. Smacznego
https:KKuchniaMniamsię podzielić przepisem na pyszne śledzie z papryką i śliwkami. Śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebować: 500 g filetów śledziowych a`la Matias - solone 125 ml oleju 2 cebule (około 200 g) 1 papryka czerwona (około 200 g) około 10 szt śliwek wędzonych (bez pestek) 2 łyżki żurawiny około(...)oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję w cieknie paseczki. Śliwki i żurawinę kroję na mniejsze kawałki, odsączone z zalewy pomidory kroję na mniejsze kawałki. Przygotowanie sosu do śledzi: Na patelni rozgrzewam cały olej, dodaję cebulę i smażę około 3 minut. Do podsmażonej cebuli dodaję paprykę i całość smażę jeszcze około 8 minut. Następnie dodaję pozostałe składniki sosu, pomidory, żurawinę, śliwki
Uwaga Babcia GotujeSkładniki: 1/2 kg płatów śledzia 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju 4 łyżki octu winnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 3 duże cebule 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe kilka ziaren gorczycy 1 łyżka suszonej żurawiny Wykonanie: Płaty śledzia wymoczyć w wodzie. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodajemy miód, ocet, listki laurowe, ziarnka ziela
kgwjanczewoSkładniki: 0.5 kg śledzi matiasów 3 cebule 400 g pieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę pod koniec wrzucić pieczarki i chwilę
magiczna kuchnia Kasi