Szybkimi krokami zbliżam się do drugiej rocznicy prowadzenia bloga. Poniżej przedstawiam listę 15 potraw, które najbardziej mi smakowały w 2011 roku :) 1. Kapuśniak 2. Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 3. Roladki z kurczaka z pancettą i pieczarkami 4. Ciasto Chamei: zielona herbata i masa z marakui 5. Ciasto czekoladowe z musem z białej czekolady 6. Hummus 7. Pomarańczowa
Przepisy AleksandryMyślę, że będzie to ostatni sernikowy przepis na jakiś czas :). Ostatnio zaszalałam w pieczeniu różnych wersji serowych słodkości. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam w planowaniu wielkanocnego menu. Brownie to tradycyjne ciacho amerykańskie :) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryDzisiejszy przepis to kolejna wariacja na użycie drożdżowego ciasta i masy serowej.W trakcie drugiego wyrastania ciasta, które powinno trwać tylko 20 minut, musiałam pilnie wyjść z
Przepisy Aleksandrydrożdży instant, 2 jajka, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżki cukru (myślę że można dodać więcej), 1 jajko rozbełtane z łyżką mleka do posmarowania bułeczek. Składniki na masę serową: 200 g twarogu, 4 łyżki śmietanki 30%, 1 jajko, 60 g białej czekolady , 35 dag poziomek, Dodatkowo: cukier puder. Suche drożdże wymieszać z przesianą mąką oraz dodać pozostałe składniki i wymieszać
Delicious Titbitspasta bardzo nam zasmakowała.Doskonała jest też Pasta jajeczna z tuńczykiem albo Pasta z jajek i szynki a dla Tych co wolą bez jaj można przygotować na przykład Pastę serową ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaO tym, że kocham serniki to już chyba pisałam... Tym razem miałam zachciankę na sernik z pomarańczami... Przeszukałam różne strony i znalazłam... Masę serowo-pomarańczową
Miksturownikjest jedynym serem, który przygotowuję, znajdziecie też inne przepisy na sery domowe:ser smażony z suszonymi pomidorami Ser smażony z kminkiem Serek topiony (domowy) Labneh (arabski serek jogurtowy) Kulki serowe w zalewie oliwnej Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) The post Domowy twaróg ziołowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięświeżych jaj. Makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - zapiekanek warzywnych, mięsnych, serowych - potraw mięsnych. Opakowanie: 250 g Makaron bardzo smaczny, idealnie pasuje do zupy pomidorowej, Nie klei się, nie zniekształca, nie rozgotowuje. Smaczny i zdrowy makaron, bez konserwantów i sztucznych barwników. Jak domowy
kolorowotorcikowomasy dodać trochę więcej niż połowę rozpuszczonej żelatyny - wylać na kakaowy spód.Schłodzić w lodówce, aż masa się zetnie.Gdy masa jest już zastygnięta, przygotować pozostałą część sera.Do białej masy serowej, dodać resztę rozpuszczonej żelatyny - dokładnie wymieszać - wyłożyć na jeżynowy ser. Pozostawić do zastygnięcia.Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody - tężejącą galaretką polać sernik. Smacznego
kolorowotorcikowołyżki oleju* 3-4 łyżki wody mineralnejolej do smażenia Wykonanie:Zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie serowe:250 g twarogu4 łyżki cukruodrobina mlekaSkładniki zmiksować na jednolitą masę.Krem czekoladowy wg przepisu tutajUsmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon.Naleśniki podsmażyć.Na patelnię wrzucić
kolorowotorcikowopieprzWykonanie:Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.Ser żółty zetrzeć na najmniejszych oczkach, oliwki i tymianek bardzo drobno posiekać.Wszystko połączyć z twarogiem. Doprawić solą i pieprzem.Makaron nadziewać masą serowa- przy pomocy szprycy lub worka cukierniczego.Pomidory cebulę i czosnek zmiksować w malakserze. Doprawić do smaku solą i pieprzm.Na dno naczynek do zapiekania wlać trochę sosu. Na sosie układać makaron.Pola
kolorowotorcikowotłuszczu. Kabanosy pokroić - dodać do cebulki - podsmażyć 1-2 minuty.Ser mozarella pokroić drobno.Jajko dobrze wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i serem mozarella. Najlepiej za pomocą miksera.Do masy śmietanowo-serowej dodać cebulkę z kabanosami, wsypać kukurydze - połączyć.Przygotować blachę do muffinek. Zagłębienia blachy posmarować tłuszczem. W każde zagłębienie układać makaron - formując gniazdo.Makaron zalać masą.Piec w 160 stopniach około 25 minut
kolorowotorcikowotrzykrotnie przez maszynkę. Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem w misie robota, dodać twaróg, ucierać dalej dodając po jednym żółtku. Do masy serowej dodać rodzynki, skórkę pomarańczową, esencję i mąkę. Gdy masa będzie jednolita, dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. W wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie ułożyć warstwę herbatników i wylać
Pasja Smakużelatynę i ponownie zmiksować.Spód i boki tortownicy wyłożyć podłużnymi biszkoptami. Moja rada: te przy bokach lepiej przekroić na pół, bo inaczej będą bardzo wystawały poza tort. Nałożyć masę serową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Na stężony serek wyłożyć mus czekoladowy. I znów wstawić do lodówki na min. 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.Pozostałe czekolady
Pasja Smaku