tradycyjną tartą. Niezależnie jednak od nazwy, kruche ciasto i dobrze dobrane dodatki potrafią zawojować podniebienia – my tym razem wybieramy kurczaka z lekko karmelizowaną cebulą pod pyszną śmietanowo-jajeczno-serową pierzynką z dodatkiem świeżych ziół. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. KRUCHE CIASTO (3 min): pierwsza zasada w produkcji ciasta kruchego – robić je szybko
Nerds Kitchenlubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:) Składniki:Spód:150 g margaryny200 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniajajko4 łyżki cukru2 łyżki kakaomasa serowa:1 kg mielonego twaroguprzyprawa do sernika4 żółtka4 łyzki cukru pudrudwa budynie śmietankowe pianka na wierzch:opakowanie wiórków kokosowych4 białka4 łyżki cukru pudrułyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Na stolnice wyspać kopczyk przesianej mąki, dodać
ciastkarnia na kruchym spodzieprawdę bardzo bardzo pyszny. Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej 75 g cukru 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 10 dag cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżki śmietany 18% 2 jajka małe opakowanie rodzynek 2 łyżeczki pasty waniliowej Wykonanie: Na stolnice wysypujemy przesianą mąkę. Dodajemy
ciastkarnia na kruchym spodzietrwało długo gdy dostałam sms`a "sernik jest pyszny. Dobry pomysł". Ha! i kto tu ma rację! Zapraszam do przetestowania sernika w swojej kuchni. Składniki: masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego500 g serka ricotta 6 jajek 1/2 szklanki cukru puszka mleka skondensowanego słodkiego 1 cukier puder Spód kruchy: 300 g mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła jajko
ciastkarnia na kruchym spodziemiksujemy z cukrem i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy serowej. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3/4 puszki masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały
ciastkarnia na kruchym spodziewylepić dno i boki tortownicy.Pozostały tłuszcz rozpuścić. Ubić pianę z dwóch białek.Ser zmiksować z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pianę z białek - delikatnie wymieszać. Masę serowa wyłożyć na ciasto. Na serze ułożyć jeżyny.Do odłożonego ciasta dodać płatki jęczmienne - rozetrzeć palcami. Powstałą kruszonką posypać ciasto.Piec około 45-50 minut w 170 stopniach C. Smacznego
kolorowotorcikowotortownicy o średnicy 26 cm. No to zaczynamy :) Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki) 400g krówek 85g cukru 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 210 ml mleka Dodatkowo: kakao do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MINPOZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary Artwiemy, że do farszu będziemy używać szynki prosciutto, która w Polsce jest zazwyczaj bardzo słona to dajemy naprawdę szczyptę soli. W momencie gdy decydujemy się na inny farsz np. serowy można dorzucić nieco więcej soli
Kolizje SmakówSerwowałyśmy już bułki z farszem zapiekane pod pierzynką serową. Danie fantastyczne w smaku, jednak bardzo pracochłonne. Dzisiaj, równie smaczna, ale za to szybsza alternatywa dla tego dania. Wydrążone bułki, zapiekane również w piekarniku, ale z jajkiem. Bardzo smaczne, ciekawie wyglądające danie na śniadanie. My użyłyśmy do jego przygotowania bułek pszennych, ale równie dobrze mogą był pełnoziarniste, dyniowe czy jakiekolwiek inne
Kolizje Smakówmożna według upodobań zwiększać lub zmniejszać) 200g jagód 50g gorzkiej czekolady Naleśniki smażymy i odkładamy do ostygnięcia. Twaróg intensywnie mieszamy z jogurtem i cukrem. Na chłodne naleśniki nakładamy masę serową, a na to rozsypujemy jagody i zawijamy naleśnik w rulonik. Z wierzchu polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i posypujemy kilkoma jagodami. Czekoladę można ominąć lub zastąpić np. bitą śmietaną
Kolizje Smakówwierzchu lub bita śmietana Naleśniki smażymy według przepisu i odkładamy do ostygnięcia. Twaróg intensywnie mieszamy z jogurtem lub śmietaną i dorzucamy cukru. Na chłodne naleśniki nakładamy masę serową, a na to rozsypujemy maliny i zawijamy naleśnik w trójkąt. Z wierzchu polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej oraz nakładamy kleksy bitej śmietany. Zajadamy
Kolizje SmakówOstatnio miałam ochotę na coś bardzo niezdrowego i najlepiej pieczonego JPo intensywnym zastanawianiu się co tez bym zjadła, wymyśliłam! Pizze… ale koniecznie serową. Wyruszyłam do sklepu na poszukiwanie różnych rodzajów serów. Kupiłam potrzebne produkty, a z nich powstało coś pysznego. Pizza dosłownie jak z pizzerii: kruchy spód i ciągnący się, aromatyczny ser. Nawet teraz kiedy o niej pomyśle cieknie
Kolizje SmakówDzisiaj propozycja na sernik na zimno choć sera w nim nie ma :) „Masa serowa” powstaje przy użyciu jogurtu naturalnego oraz śmietany kremówki z dodatkiem borówek. Te ostatnie można oczywiście dowolnie zamienić na jagody, maliny etc. Z połączenia jogurtu i kremówki powstaje nam delikatne, aromatyczne i lekkie ciasto, idealne na upalne letnie dni. :) Ilość porcji: Mała blacha ciasta Składniki: Spód ciasta
Kolizje SmakówDzisiejsza propozycja to przepyszne naleśniki z serowym farszem. Jest to kolejny przepis, który otrzymałyśmy od naszej Cioci z Jawora i niezwykle przypadł nam do gustu. Ubóstwiają go również dzieci. Ponadto nie wymaga wielu przygotowań, a dodatkiem mogą być świeże owoce lub dżem w zależności od tego, co mamy w domu. Naprawdę warto wypróbować :) Ilość porcji: 10 Składniki: Na naleśniki
Kolizje Smakówgóry układamy biszkopty. Całość umieszczamy na noc w lodówce. Następnego dnia do góry miski przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy sernik. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego
Kolizje Smaków