pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciemne ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Na to nakładać łyżką masę serową (punktowo). Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 160-170°C. Pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut, do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia zależy od Waszych piekarników. Ja zawsze
Delicious Titbitsdodajemy ubitą na sztywno kremówkę i ostudzoną żelatynę. Mieszamy. W trzech szklankach wrzątku rozpuszczamy galaretki cytrynowe. Gdy galaretka już będzie chłodna odmierzamy 10 łyżek i dodajemy do naszej masy serowej. Dodajemy również skórkę cytryny. Foremkę wykładamy herbatnikami i zalewamy rozpuszczoną ostudzoną margaryną. Następnie układamy naszą masę i wstawiamy do lodówki. Galaretkę chłodzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Gdy galaretka
Aga w kuchniwlewamy rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Na końcu dodajemy pianę z ubitych białek i delikatnie mieszamy. Papilotki umieszczamy w blaszce na muffinki i wkładamy do nich po jednym biszkopcie. Wylewamy masę serową do 1/2 objętości. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni. Pieczemy niecałą godzinę
Aga w kuchniWiniar jest bardziej wydajna. Kawałki kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju. Sosy również szybko przygotowałam z papierka, dodając do dipu słodko-kwaśnego tylko majonez i ketchup, a do sosu serowego majonez i śmietanę (bo nie miałam jogurtu). Jak dla mnie lepsze są Winiary, pod względem panierki i dipu
Aga w kuchnidodajemy wyskrobane ziarenka wanilii oraz cukier puder. Miksujemy. Następnie dodajemy 1,5 żelatyny fix do deserów, przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tortownicę wykładamy okrągłymi biszkoptami i przelewamy masę serową. Wstawiamy masę do lodówki, aż ser nam stężeje. W tym czasie miksujemy truskawki (możemy je trochę posłodzić) i dodajemy 1/2 żelatyny fix, przygotowując ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wylewamy
Aga w kuchnisłodką papryką. Smażymy na patelni. Zalewamy kremówkę i dodajemy sery- brie i fetę, mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Dodajemy różyczki brokuła. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Zalewamy sosem śmietanowo- serowym. Całość posypujemy startą goudą. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniresztę cukru. Do żółtek dodajemy ser, budynie i mąkę. Następnie dodajemy piany z białek i kremówki, delikatnie mieszamy łyżką. Blachę (u mnie kwadratowa tortownica) wykładamy biszkoptami i wylewamy masę serową. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach
Aga w kuchniMigdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki z krówek Usteczka z jabłkiem Vanillekipferl Wiatraczki Zimtsterne- cynamonowe ciasteczka
Aga w kuchniMałe szarlotki Mini serniczki Muffiny jogurtowe z konfiturą Muffinki marchewkowe Muffinki czekoladowe Muffinki orzechowe Muffinki piernikowe Muffinki serduszka Muffinki z colą Muffinki jogurtowe z konfiturą malinową Muffinki z kurczaka Serowe babeczki z konfiturą Szybkie babeczki- serniczki Kartofelki marcepanowe Kokosowo- owsiane trufelki Pralinki raffaello Trufle rumowe
Aga w kuchnisosem szpinakowym Smażony makaron gryczany Spaghetti bolońskie Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara 2 Spaghetti pomodoro Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Świderki z sosem pomidorowym Tagliatelle pomodoro Tagliatelle z sosem serowym Tagliatelle z pieczarkami Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z patelni
Aga w kuchnikaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Schab w sosie musztardowym Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki drobiowe z piekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki
Aga w kuchniserca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Grissini z tymiankiem Gofry Kruche rogaliki z powidłami Pączki z serka homogenizowanego Rogale marcińskie Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek
Aga w kuchnikawałeczki i smażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 10 min. W osobnej miseczce jajko rozmącamy z solą i pieprzem, dodajemy ser. Dodajemy do ugotowanego makaronu masę jajeczno-serową, podsmażony boczek i mieszamy (nie gotujemy). Smacznego
Kuchnia Łukaszarondelku topimy masło z cukrem. W misie za pomocą trzepaczki ubijamy ricottę z jednym jajkiem i dwoma żółtkami. W osobnej misie ubijamy białka z cukrem wanilinowym. Do masy serowej dodajemy roztopione masło z cukrem, mleko, mąki i dokładnie mieszamy na gładką masę. Po tym dodajemy ubite białka i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
Kuchnia Łukasza