tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg mielimy dwukrotnie. Dodajemy śmietanę, budyń i cukier, miksujemy ze sobą. W osobnej miseczce rozbełtujemy jajka, które przelewamy do masy serowej. Chałwę rozdziubujemy widelcem (można też zmiksować, ale takie większe kawałeczki dają ciekawszą moim zdaniem konsystencję) i całość mieszamy ze sobą. Wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Śliwki kroimy
sama złodyczBaryłkowata, zielona cukinia doskonale nadaje się do faszerowania. Do pękatego brzuszka dostała trochę kurczaka i kurek otulonych kremowym, serowym sosem. Odwdzięczyła się pysznym smakiem bo jest delikatnym, wdzięcznym warzywem, które dobrze harmonizuje z grzybami i aromatycznymi przyprawami. Nawet Żarłoczek, który za nią nie przepada zjadł chętnie i bez narzekania :) Masz kurki i nie wiesz co z nich przygotować ? Może moje
Smaczna Pyzakokilce, a to kajzerce, a to smażone w bułce od hamburgera, zwykłe sadzone też się wydarzyło. Jadłam cudowną jajecznicę z kurkami, dietetyczne zapiekanki, gdy byłam chora kanapkę cebulowo - serową (której zdecydowanie nie polecam przed pracą) i przepyszną kanapkę caprese. Troszkę piekłam zrobiła cudowną ciabattę, która zniknęła w 30 minut, chlebek bananowy, który smakował jak ciasto, chleb w 10 minut
Brzuszki ŁakomczuszkiChorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego! 1 4498 wejść Imprezowe przekąski Niedawno robiłam
Brzuszki Łakomczuszkizawsze. I tak oto obaliłam mit, że cukinia jest nudna. Nie w tej zupie bo jej smak jest wspaniały i gorąco ją polecam! Postanowiłam podać ją z grzankami czosnkowo- serowymi z plasterkami cukinii. Niesamowity smak. Składniki: dwie średnie cukinie cztery ząbki czosnku mała czerwona cebula litr bulionu sól pieprz dwie łyżki śmietany 18% jedna łyżka śmietany
Mango PapajaMoje ukochane danie! I obstawiam, że również wielu innych. Co tu dużo mówić... Nie będę rozwodziła się nad tym jakie to pyszne, aromatyczne, wspaniałe, pachnące, pomidorowe, beszamelowe, serowe i tuczące jest to danie tylko sprzedam Wam przepis na sukces! Nawet sama nie wiem co jest takim moim tajemniczym składnikiem, że każdy kto tylko spróbuje mojej lasagne jest nią zachwycony
Mango Papajapiekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć upieczone ciasto, nałożyć na nie farsz z cukinii, poukładać łososia i zalać wszystko masą jajeczno-śmietanowo-serową. Ponownie całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Po tym czasie nasza tarta powinna być gotowa, osobiście ją polecam bo na długo zostanie mi w pamięci
Mango Papajapokrojone w paski suszone pomidory i szynkę parmeńską. Całość posypać posiekanym drobno ząbkiem czosnku, pokrojoną w cienkie plastry cebulką i czarnymi oliwkami. Zalać wszystko masą jajeczno-śmietanowo-serową. Ponownie całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut. Po tym czasie nasza tarta powinna być gotowa. Smacznego
Mango Papajaciasteczkowego spodu, zupełnie inny od ciast jakie jadłam do tej pory. Śmietankowa polewa wizualnie nadaje mu uroku. Obowiązkowa pozycja dla fanów owoców leśnych (zamiast jagód można do masy serowej użyć także malin) oraz nietypowych serników. Spód na sernik: ok. 280 g kruchych ciastek lub herbatników w czekoladzie ok. 100 g miękkiego masła Sernik jagodowy (składniki w temp. pokojowej
Poezja smakuKochani, ten sernik spełnia wszystko co kochamy w sernikach- jest serowy :) puszysty, lekki jak pianka I przepyszny. Pamiętam że jakiś czas temu robiłam go trzy dni pod rząd- nie mogliśmy się oprzeć jego lekkości I cudownemu smakowi :)Zaczynamy :) Składniki:1 kg zmielonego sera500 ml śmietany 30%4 łyżki cukru pudru4 czubate łyżeczki żelatynyskładniki na mus:150 gr truskawek1 łyżka cukru
Smaki Edytyprzemycenie cukinii do diety dzieci – na prawdę trudno się domyślić, że są z niej zrobione. Co ciekawe, można je gotować w bulionie lub dowolnym sosie (np. pieczarkowym, serowym, pomidorowym, chrzanowym) albo po prostu upiec w piekarniku (25 minut w 180°C). U mnie w sosie pomidorowym z nutką curry. Pulpeciki z cukinii: 1 bardzo duża cukinia lub 2 mniejsze
Poezja smakuNiby nic a jednak COŚ :) Pierwszy raz udało mi się w zimie kupić naprawdę smaczne truskawki, pierwszą myślą jaka mi przyszła do głowy było przygotowanie
Ze smakiem i z pasjąrównież rozpływa się w ustach, o polewie to już nawet nie wspomnę :) warto upiec samemu i przekonać się jak smakuje :)SkładnikiSpód: 180g herbatników zbożowych 70-80g masła Masa serowa: 1kg sera twarogowego waniliowego w wiaderku 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100ml mleka 1 puszka masy karmelowej, ok 500-510g (bez dwóch łyżek, które odkładamy do polewy
Ze smakiem i z pasjąpołączenia składników.Następnie dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, ponownie przez chwilę zmiksować.W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę.Białka delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową.Masę wylać na spód z ciastek i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60-65 min, aż sernik się zarumieni.Studzić w wyłączonym, uchylonym piekarniku.POLEWA:Krówki roztopić
Ze smakiem i z pasjąniektórych partiach ciasto wygląda na zakalec, ale wydaje mi się, że to wina bananów, a dałam dwa naprawdę duże. W każdym bądź razie nie zmienia to smaku ciasta :).Masa serowa jest przepyszna! Będę ją używać do ciast czekoladowych. Sądzę, że sprawdzi się genialnie.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry