salsa - 854 przepisów (strona:39/57)

Super kotlety z fasoli i ziemniaków. 161

przynajmniej dzień wcześniej. Cała reszta to łatwizna i poradzicie sobie bez trudu :) Kotlety są samodzielnym daniem, do którego robimy zazwyczaj wyłącznie surówkę i jakieś ciekawe sosy, my jesteśmy maniakami salsy z passaty hehe. Możecie zrobić coś jeszcze typu ryż czy jakąś kaszę. Wybór należy do Was, co najlepiej będzie wam odpowiadało jako dodatek. Zabierajmy się zatem za tworzenie wspaniałych kotletów

vegetanie
Marchewka w cieście z kaszą bulgur. 136

mielonym czarnym pieprzem. Mieszamy i podajemy z resztą składników naszego dania. Gotowe :) Nasza sugestia to podawać marchewki z jakimś ostrym sosem. My wybraliśmy tajski słodki sos chili i meksykańską salsę. Na pewno dobrze będzie również smakować np. z sosem czosnkowym. Życzymy smacznego i czekamy na komentarze :) Pozdrawiamy

vegetanie
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem. 121

Wszystkie bułeczki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką. Nastawiamy piekarnik na 180 C i po nagrzaniu wstawiamy, i pieczemy do zrumienienia. Podajemy z sosami, np. czosnkowym i salsą. Bułeczki możecie przechowywać 2-3 dni w lodówce i podgrzewać je ponownie. Życzymy smacznego :) Ps. A jeśli zostanie Wam ciasto to możecie zrobić dodatkowo super ciasteczka tymiankowe. Przepis znajdziecie TUTAJ

vegetanie
Ryba na parze z płatkami papryki i nutą cytrusową 160

przejdzie aromatem ziół i przypraw). W garnku zagotowujemy wodę. Na sitko do gotowania na parze wykładamy rybę polewamy marynatą. Gotujemy na parze przez 20 minut. Serwujemy w towarzystwie pomidorowej salsy i ziemniaków/frytek

Pyry na Gaz
Łosoś Teriyaki 166

marynaty sosem i prażonym sezamem. Polecam też podać ćwiartkę limonki, aby można było skropić jej sokiem rybę. Do łososia świetnie pasuje orzeźwiająca  surówka z ogórka  lub salsa z dodatkiem owoców

Zawsze głodna!
Stek z antrykotu z krewetkami oraz salsą z mango i ogórka 143

dzisiaj przepis w stylu surf and turf czyli połączenie mięsa i owoców morza, postawiłam na tradycyjne połączenie steku z antrykotu i krewetek, ponieważ są zazwyczaj ogólnodostępne, podałam je z salsą z mango i ogórka (osoby, które czytają naszego bloga dłużej, mogą już ją pamiętać z innego dania - kurczak po hawajsku ). Połączenie jest bardzo smaczne, sycące, aczkolwiek bardzo lekkie. Aby dopełnić

Pora coś zjeść
paluchy serowo maślane 139

masla i pietruszki i tu je wykorzystałam-posypujemy startym serem -u mnie parmezan- ,tniemy paski i składamy na pół i skrecomy... .Gotowe,Smacznego...ja je jem z sosem salsa

w mojej kuchni
SOS SALSA 116

przykrycia przez około 1 godzinę, co jakiś czas mieszając. Sos powinien się zredukować i być gęsty. Jeśli nadal jest za gęsty, gotować kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić salsę oregano, słodką papryką, kminem, solą i pieprzem. Przygotować słoiki. Bardzo dokładnie wyparzyć słoiki oraz przykrywki. Wysuszyć. Do słoików nakładać gorący sos pozostawiając około 3 cm przestrzeni od pokrywki. Zakręcić

w mojej kuchni
CUKINIA Z MOZZARELLA---Zucchine con MOZZARELLA 136

lasciare raffreddare su una gratella. Palle Mozzarella drenare fuori sottaceto. Il succo di limone mescolato con erbe e olio d'oliva e condire leggermente con sale. Versare questa salsa palle di mozzarella e mescolare. Lasciare agire per 5-10 minuti. Palle Mozareli avvolto in fette di zucchine. È anche possibile fissare ogni free standing wykałaczką.Dekorowac pomodori koktajlowymi.Miłej divertimento

w mojej kuchni
GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI--Cavolo farcito con patate 152

applicare 1-2 cucchiai di ripieno . Avvolgere la carne come le colombe colombe Pronto stava comodamente in garnku.Polac brodo e cuocere circa 40 minuti coperto . Può essere servito con salsa di funghi o di pomodoro . Cavolo ripiene non aderisce al fondo della pentola quando il fondo messo foglie di cavolo . Per il ripieno , si può aggiungere un po 'di sera.inspiracja

w mojej kuchni
Flaki z żołądków drobiowych na ostro-Trippa con ventriglio di pollame piccanti 141

mezzo sedano , aglio 5 chiodi di garofano , 2 cipolle , dado o brodo di spezie : zenzero , noce moscata , peperoncino e dolci , un pizzico di peperoncino , pepe , sale , qualche goccia di salsa di soia o di maggi ESECUZIONE 1kg di ventriglio pollame tagliati a listarelle , bagnare 2 3 volte dopo mezz'ora ogni volta che si cambia l'olio wodę.Na soffriggere

w mojej kuchni
babeczki z dyni -- muffin di zucca 139

silicone) . Cospargete con il formaggio grattugiato e inviarlo in forno . Cuocere in forno a 200-250 gradi per circa 40 minuti . Readiness può controllare con uno stuzzicadenti . Servire con salsa di aglio o ketchup prova. Godetevi . P. S. Si può anche dare la cipolla a piacere .. fornitura

w mojej kuchni
czarno białe ----in bianco e nero 154

punzonatura strisce di pasta Tagliare di pasta avvolgere la fessura sopra . Far bollire in acqua salata 8-10minut . Pasta trattore corsia su un piatto e servire con una salsa di cozze e calamari ... Enjoy

w mojej kuchni
Matias z rodzynkami== Matias con uvetta 146

vetrificati aggiungere l'uvetta sgocciolati , cipolle e concentrato di pomodoro in un momento , migliori produkcji.Całość auto portate a bollore . Inserite il turno nella aringhe vaso , che versare la salsa e di nuovo aringhe e sugo di carne , e così alla fine prodotto .Gotowe aringhe lasciare per qualche ora a masticare prodotti . Ora non mi rimane che augurarvi nulla

w mojej kuchni
śledzie na czerwono---falsa pista 133

filetti di aringhe salate      3 cipolle bianche      latte 500ml Marinata:      1 cucchiaio di salsa di soia scura      1-1,5 bicchiere di vino rosso secco      3 cucchiai di aceto      3-4 cucchiai di zucchero

w mojej kuchni