2 piersi z kurczaka (pojedyncze lub jedna podwójna) pokrojona w cienkie paseczki Po pół papryki czerwonej, żółtej, zielonej pokrojonej w wąskie paski 1 Cebula (mała, średnia, duża) pokrojona w półkrążki Czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony (ilość ząbków zależy od upodobań, ja lubię i wrzuciłam 3, jeśli ktoś czosnku nie znosi, można go pominąć) Papryczka chilli (ilość i wielkość zależy od ostrości dania, jakie chcemy otrzymać, a także od ostrości papryczek. Przed wrzuceniem na patelnie proponuję... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...