salsa - 854 przepisów (strona:34/57)

PLACUSZKI ZIEMNIACZANE Z KALAREPĄ I PIECZARKAMI 128

gatunku ;) Tym razem placuszki ziemniaczane, z dodatkiem kalarepy i pieczarek. Według mnie całkiem fajne połączenie smaków, które sprawdzi się w towarzystwie kwaśnej śmietany (tak lubię najbardziej) jak i ulubionej salsy lub nawet gulaszu. SKŁADNIKI: 4  średniej wielkości ziemniaki 1 szalotka 1 kalarepa 5-6 pieczarek 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego świeży estragon (opcjonalnie

Kuchnia w opałach
Podpłomyki, tzatziki i faszerowane kapelusze pieczarek czyli przekąski dla każdego 152

przepisy na sprawdzone i szybkie przekąski lub startery do posiłków, podam Wam przepisy na 3 z moich ulubionych. Dodam tylko, że niekoniecznie tylko tzatziki do podpłomyków, ale każda także salsa, sos czy też chutney będzie świetnym dodatkiem do tzw. macy. Same tzatziki z kolei nie tylko do podpłomyków, ale również do mięs, frytek, kiedyś nawet zostałem poczęstowany tzatzikami zaserwowanymi jako

Kuba Gotuje
Co warto grillować – kilka pomysłów 191

pewno zauważymy różnicę w smaku. Pysznym dodatkiem do wielu posiłków jest Avocado , w szczególności to w wersji z grilla. Polecamy grillowane Avocado wykorzystać do przygotowania pysznego guacamole lub rewelacyjnej salsy. Śniadanie: Francuskie tosty są pyszne ale te z grilla to zupełnie nowy wymiar pyszności. Jest wiele różnych sposobów na ich przygotowanie. Należy tylko pamiętać aby te tosty z grilla przygotowywać

naRuszcie
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 163

antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną, salsa pomidorową i guacamole

królestwo garów
Imprezowe mielone 140

meksykańskim. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech ( klik) Sól Pieprz 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia  Sos salsa meksykańska jako dip - Folwark  (klik) Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Kurczak po andaluzyjsku 233

rzadki, można użyć odrobinę mąki ziemniaczanej do zagęszczenia. Kurczak po andaluzyjsku gotowy :) Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Przegrzebki z pomidorową salsą Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina 159

Przyznaję, że trochę przygotowań jest konieczne, ale grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina może naprawdę stać się daniem popisowym.     Podobne przepisy Przegrzebki z pomidorową salsą Sałatka z krewetek Małże zapiekane Sałatka z tuńczyka .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
A la "burrito" 202

stopni C i zapiekać 10-15min. Uwaga!!! Jeżeli uważasz, że farsz jest za suchy i nie będziesz potrawy podawać z sosem, proponuję dać do farszu sosu salsa. Najlepiej smakuje z sosami. Ja polecam sos majonezowo czosnkowy.   Smacznego

W kuchni u Moniki
Wolowina QMP, ostatnia warsztatowa przygoda 208

sposób podania! Zapraszam na wzrokową degustację :) Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową  Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso  Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z krewetek z ananasem 191

kolei cebulę, paprykę, krewetkę i ananasa. Kończymy na cebuli. Grillujemy z każdej strony po 10 minut (gotowane krewetki grillujemy krócej).   Podobne przepisy Szaszłyki z wołowiny Przegrzebki z pomidorową salsą Ośmiorniczki baby w czerwonym winie Małże zapiekane .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Całe pomidory w słoiku 229

połową łyżeczki soli. Zalej pomidory, tak aby wszystkie się schowały pod wodą. Zakręć pokrywką i pasteryzuj 10-15 minut. Przetwór na zimę gotowy, idealne do sosów, zup i sals. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 223

smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku

Weekendy w domu i ogrodzie
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 129

pół na sok, pół w cienkie plasterki kilka gałązek kopru kilka gałązek natki pietruszki łodyga lub dwie selera naciowego 1 średniej wielkości wężowy ogórek 1 czerwona cebula- pół do salsy, pół do środka do ryby sól pieprz i pieprz cytrynowy tymianek świeży lub suszony

Karo in the Kitchen
Domowy ketchup ze świeżych pomidorów 217

wyszedł idealny w smaku, powiem szczerze, a to co nie zmieściło się do słoików wyjadłam łyżeczką. Jeden letni poranek i zapas aromatycznego sosu był gotowy! Polecam też przepis na salsę paprykową , którą przygotowywałam kilka dni temu oraz zeszłoroczne przepisy na pastę paprykow ą i pyszny domowy sos pomidorowy na zimę . Przepis na domowy ketchup ze świeżych pomidorów: Składniki: 15 sztuk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryki faszerowane warzywami i amarantusem 135

naciową z przyprawami i amarantusem. Faszerować papryki przygotowaną masą. Przykryć papryki kapeluszami. Piec papryki ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C. Zjadać gorące np. z salsą pomidorową. W daniu wykorzystałam zioła z własnego ogródka:) Mix pietruszek naciowych Fenkuł (koper włoski) ------------- Podobne: Papryka z warzywami i pęczakiem Placki ziemniaczano-jaglane Jabłka z amarantusem i bakaliami

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania