salsa - 854 przepisów (strona:29/57)

Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 169

wstawić do lodówki na kilka godzin.  Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę po obu pod przykryciem do zrumienia i przysmażenia skóry. Podawać usmażoną i gorącą rybę z salsą pomidorową. ----- Podobne: Karp pieczony Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Leszcz w pomarańczach Nie wiem dlaczego, ale do tej pory nie przeczytałam ani jednej książki Paulliny Simons .  Znajome od kilku

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z szynką włoską i bakłażanem na grahamkowym cieście 125

układamy bakłażan, następnie posypujemy szynką i polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami i przyprawami, posypujemy serem i pieczemy ok 25 min w temp 180 st Tartę podajemy z sałatką lub salsą. Szynka Włoska Hańderek do tarty jest doskonałym dodatkiem. Polecam wędliny Hańderek ponieważ są smaczne

Gotowanie jest łatwe
Domowe nachos z chilli 141

trójkątne tortille wywodzące się z kuchni meksykańskiej. Świetne na przekąskę w ciągu dnia, nie wspomnę o tych przekąskach podczas spotkań z przyjaciółmi. Wspaniale komponują się z czymś, np. salsą, dipem czosnkowym, guacamole. Wyszperałam ten przepis z książki podróży kulinarnych z Małgosią Puzio, postanowiłam od razu je przyrządzić. Z całą pewnością mogę polecić Wam ten przepis. Kształtne trójkąty robią wrażenie

Zasmakuj Kuchni
Wegański sos serowy z warzyw (jak w kinach) 190

jakim! Zakochałam się w nim od pierwszej łyżeczki. Wiecie jak smakuje? Nie wiem, czy pamiętacie lub kiedykolwiek próbowaliście, ale w kinach sprzedają nachosy z sosem serowym lub salsą. Jeszcze jako nieświadoma mała dziewczynka za każdym razem je kupowałam, koniecznie z sosami pół na pół, bo nie było nic lepszego od nachosa z tymi połączonymi dipami. I właśnie po spróbowaniu mojego

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pasztet z soczewicy 132

stopni , aż wierzch delikatnie się zarumieni. Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Przechowywać w lodówce.  Pasztet z czerwonej soczewicy według przepisu Agnieszki Kręglickiej Pasztet można podawać z przygotowanym własnoręcznie sosem salsa, majonezowym, chrzanem czy żurawiną

Aromatyczne Podróże
Lodowe mango 119

popłochu omiatam wzrokiem co jeszcze można przerobić przed wyjazdem. Pada na miękkie, pysznie dojrzałe mango, którego nijak już nie wcisnę do żadnej sałatki, nie zrobię z niego salsy do łososia, czy nie dorzucę do jakiejś egzotycznej tarty. A w lodówce równie dojrzałe borówki i maliny. Będą lody! A później ruszamy w świat! Składniki: jedno duże, dojrzałe mango garść borówek parę

gutfut
PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO 136

PIERŚ Z KURCZAKA Z SALSĄ Z MANGO i czerwonej papryki... Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 215

zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w niewielkie kostki i dodajemy do awokado. Całość mieszamy z siekną kolendrą. Przekładamy do miseczki.   OGNISTA SALSA POMIDOROWA Fot. Menmagazine Składniki: 4 duże pomidory lub puszka krojonych 1 papryczka chilli 1 niewielka czerwona cebula sok z limonki oliwa z oliwek płatki chilli sól świeżo

Menmagazine
Salsa morelowa 123

moreli suszonych, 150 g moreli świeżych bez pestek i obranych ze skórki (3-4 morele), 5 łyżeczek do herbaty musztardy francuskiej, sól, sok z cytryny Salsa - potrawa/sos ze zmiksowanych lub drobno pociętych owoców lub warzyw, z przyprawami.  Morele suszone włożyć do garnuszka, zalać niewielką ilością wody gotować do miękkości i aż płyn odparuje. Morele gotowane i świeże zmiksować. Dodać

królestwo garów
Guacamole 124

Guacamole czyli meksykańska salsa. Idealnie pasuje do wszystkiego. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Na grillu, do ciepłego mięsa to po prostu poezja. Polecam! Składniki : * dojrzałe awokado * łyżka soku z limonki * sól himalajska  * szczypta pieprzu * pomidor malinowy * mała cebula szalotka * opcjonalnie świeża kolendra Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać , pomidora pokroić

Magiczne Życie Marty
Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) 139

tutto. Per ultimo aggiungete il sale e il pepe. Togliete la pelle dalla trota salmonata, poi tagliatela a cubetti. Mescolate la pasta con il pesce e con la salsa di yogurt. Decorata la pasta con l'aneto e cospargetela con un po' di pepe macinato. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 140

zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w niewielkie kostki i dodajemy do awokado. Całość mieszamy z siekną kolendrą. Przekładamy do miseczki.   OGNISTA SALSA POMIDOROWA Fot. Menmagazine Składniki: 4 duże pomidory lub puszka krojonych 1 papryczka chilli 1 niewielka czerwona cebula sok z limonki oliwa z oliwek płatki chilli sól świeżo

Menmagazine
Razowe pancakes z salsą z grejpfruta i ziaren granatu, czyli.. „śmieciowe jedzenie” w zupełnie innym znaczeniu 132

czas na zakupy! Tym razem jednak postanowiłam rzucić rękawicę wyzwaniu i nie kupować nic nowego, po to by spróbować wycisnąć wszystko, co możliwe […] Artykuł Razowe pancakes z salsą z grejpfruta i ziaren granatu, czyli.. „śmieciowe jedzenie” w zupełnie innym znaczeniu pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 116

kładziemy po jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania, ja dałam 2 płaskie łyżki), skrapiamy sokiem z cytryny i octem balsamicznym i chwilę przesmażamy, następnie

Kolorowy Przepisownik
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 112

przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku z cytryny łyżka posiekanego koperku spora szczypta czarnego pieprzu szczypta soli 1/4 łyżeczki

Mienta blog