salsa - 854 przepisów (strona:29/57)

Lodowe mango 140

popłochu omiatam wzrokiem co jeszcze można przerobić przed wyjazdem. Pada na miękkie, pysznie dojrzałe mango, którego nijak już nie wcisnę do żadnej sałatki, nie zrobię z niego salsy do łososia, czy nie dorzucę do jakiejś egzotycznej tarty. A w lodówce równie dojrzałe borówki i maliny. Będą lody! A później ruszamy w świat! Składniki: jedno duże, dojrzałe mango garść borówek parę

gutfut
PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO 156

PIERŚ Z KURCZAKA Z SALSĄ Z MANGO i czerwonej papryki... Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 230

zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w niewielkie kostki i dodajemy do awokado. Całość mieszamy z siekną kolendrą. Przekładamy do miseczki.   OGNISTA SALSA POMIDOROWA Fot. Menmagazine Składniki: 4 duże pomidory lub puszka krojonych 1 papryczka chilli 1 niewielka czerwona cebula sok z limonki oliwa z oliwek płatki chilli sól świeżo

Menmagazine
Salsa morelowa 136

moreli suszonych, 150 g moreli świeżych bez pestek i obranych ze skórki (3-4 morele), 5 łyżeczek do herbaty musztardy francuskiej, sól, sok z cytryny Salsa - potrawa/sos ze zmiksowanych lub drobno pociętych owoców lub warzyw, z przyprawami.  Morele suszone włożyć do garnuszka, zalać niewielką ilością wody gotować do miękkości i aż płyn odparuje. Morele gotowane i świeże zmiksować. Dodać

królestwo garów
Guacamole 141

Guacamole czyli meksykańska salsa. Idealnie pasuje do wszystkiego. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Na grillu, do ciepłego mięsa to po prostu poezja. Polecam! Składniki : * dojrzałe awokado * łyżka soku z limonki * sól himalajska  * szczypta pieprzu * pomidor malinowy * mała cebula szalotka * opcjonalnie świeża kolendra Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać , pomidora pokroić

Magiczne Życie Marty
Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) 162

tutto. Per ultimo aggiungete il sale e il pepe. Togliete la pelle dalla trota salmonata, poi tagliatela a cubetti. Mescolate la pasta con il pesce e con la salsa di yogurt. Decorata la pasta con l'aneto e cospargetela con un po' di pepe macinato. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 154

zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w niewielkie kostki i dodajemy do awokado. Całość mieszamy z siekną kolendrą. Przekładamy do miseczki.   OGNISTA SALSA POMIDOROWA Fot. Menmagazine Składniki: 4 duże pomidory lub puszka krojonych 1 papryczka chilli 1 niewielka czerwona cebula sok z limonki oliwa z oliwek płatki chilli sól świeżo

Menmagazine
Razowe pancakes z salsą z grejpfruta i ziaren granatu, czyli.. „śmieciowe jedzenie” w zupełnie innym znaczeniu 151

czas na zakupy! Tym razem jednak postanowiłam rzucić rękawicę wyzwaniu i nie kupować nic nowego, po to by spróbować wycisnąć wszystko, co możliwe […] Artykuł Razowe pancakes z salsą z grejpfruta i ziaren granatu, czyli.. „śmieciowe jedzenie” w zupełnie innym znaczeniu pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 136

kładziemy po jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania, ja dałam 2 płaskie łyżki), skrapiamy sokiem z cytryny i octem balsamicznym i chwilę przesmażamy, następnie

Kolorowy Przepisownik
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 127

przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku z cytryny łyżka posiekanego koperku spora szczypta czarnego pieprzu szczypta soli 1/4 łyżeczki

Mienta blog
Warsztaty grillowe z firmą Sokołów 178

doradzał nam jak łączyć wino z poszczególnymi smakami  naszych dań.  Najsmaczniejsza- - moim zdaniem  -  sałatka z rostbefem. Grillowane warzywa: cykoria, cukinia , kolorowe papryki, bakłażan, marynowane w salsie cebulowej z sosem sojowym i oliwie. Najprzyjemniejsza  część naszych warsztatów degustacja i wspólne biesiadowanie.  Serdecznie dziękuję za zaproszenie. Za spotkanie wspaniałych ludzi. Gotowanie w takim towarzystwie to prawdziwa

AZgotuj!
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem 139

też jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną pastillę posypuję się z wierzchu cukrem pudrem. Ja zrezygnowałam z jego dodatku, ale jeśli lubicie słodycz w wytrawnych daniach, to nie omijajcie tego kroku. Przepis

Chilli Czosnek i Oliwa
Ekologiczne produkty żywnościowe - współpraca z Victualia :) 159

papryka) Sos pomidorowy z warzywami  (pomidory 67%, warzywa w różnych proporcjach - cukinia, cebula, oberżyna, marchew 28%, oliwa z oliwek extra virgin, sól morska, bazylia, czosnek) Sos pomidorowy Salsa Pomarola  (pomidory 85%, warzywna w różnych proporcjach - cebula, marchew, seler 9,5%, oliwa z oliwek extra virgin, bazylia, sól morska) Hot Hot przecier z papryczki Habaneros  (papryczki chilli

Zdrowie na języku :P
MIĘTOWO - CZOSNKOWE POLĘDWICZKI Z GRILLA 125

boczku i nabijamy naprzemiennie z cukinią, na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, około 15 minut, obracając co jakiś czas i skrapiając oliwą. Podajemy z sałata i salsą z pomidorów. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana 223

się upiec. Połączenie smaków jest rewelacyjne, a mięso niezwykle miękkie i aromatyczne. Jeśli lubicie słodko-pikantne nuty - to polecam! do 1 kg żeberek wieprzowych sól Marynata: 200 ml sosu - Salsa Mexicana (*) 1-2 łyżki miodu (wg smaku) Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki. Każdą część delikatnie oprószyć solą.   Składniki marynaty wymieszać w miseczce. Mieszanką dokładnie natrzeć mięso

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania