salsa - 854 przepisów (strona:27/57)

PYSZNA LASAGNA Z PRZEPISU BABCI FRANCZESKI 204

Babcia Franczeska wpadła w odwiedziny z Sycylii do Londynu na kilka dni. Z resztą nie tylko ona, wraz z nią połowa włoskiej rodziny Z mojej strony

kuchniabellissima.wordpress.com
Marynowana mozzarella z awokado 176

minut. • Pomidory i obrane awokado pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny. • Na półmisek wyłożyć plastry mozzarelli na obwodzie. • Na środek wyłożyć salsę z pomidora i  awokado doprawioną marynatą z sera. Przepis mojej koleżanki Kasi

To co kocham
Pieczone bataty z pomidorową salsą 141

pomidory w drobną kostkę, dodać oliwki, posiekaną bazylię. • Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. • Na upieczone plastry batatów położyć po łyżce pomidorowej salsy

To co kocham
Pappardelle w sosie cytrynowym z suszonymi pomidorami (Pappardelle con salsa al limone e pomodori secchi) 128

pomodori secchi tagliati finemente, il basilico tritato, il parmigiano grattugiato, la buccia grattugiata dei limoni e il succo di mezzo limone. Scolate la pasta. Condite la pasta con la salsa di limone. Spolverizzate la pasta con il parmigiano e il pepe macinato. Decorate con il basilico. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
ALOES - WŁAŚCIWOŚCI I ZASTOSOWANIE (+ PRZEPIS NA KOKTAJL Z ALOESEM) 204

najlepszy po "filetowaniu". Należy odciąć pożądaną porcję, usunąć kolce i przy pomocy noża, oddzielić żel od skóry aloesu. Tak wydobyty żel możemy użyć jako dodatek do koktajlu, soku, sałatki, salsy, zupy, itp. Aloes świetnie współgra z silnie alkalizującymi produktami i super żywnością , taką jak: pyłek pszczeli, jagody goji, surowe kakao.  U nas w domu, rośnie kilka krzaczków aloesu. Codziennie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 119

śledzia na grzankach tatar wołowy w omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują

Z Kuchni Do Kuchni
Śmietankowy dip do nachos "Wild West". 214

razem. Przy okazji jednak okazało się, że po kilku godzinach staje się jeszcze smaczniejszy. Jest naprawdę bardzo dobry! Bardzo amerykański. I tak różny od wszelkiej maści pomidorowych i paprykowych sals. Mieszanka ziołowa, której użyłem do makaronowej zapiekanki tutaj również sprawdziła się znakomicie: pietruszka, koperek i cebula! Chili jest gdzieś na drugim planie i tylko statystuje. Tak, zdecydowanie trzeba zrobić jakieś

zadanie-gotowanie
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 163

marynowanymi buraczkami tatar wołowy z omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z  sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką

Kulinarne przygody Gatity
Warsztaty Lidl z Karolem Okrasą "Kuchnia Polska" 143

mieć wielkość.  Karol pokazywał nam jak samumu w domu wędzić potrawy. A wędzić można bez mała wszystko.  Kacze piersi w sosie czekoladowym Wędzona polędwica z jelenia z salsą.  Przepiękne, perfekcyjne podana polędwica.  Serdecznie dziękuję LIDL i uczestnikom za wspaniałą atmosferę na warsztatach

AZgotuj!
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 149

tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już mieć od czwartku

Niezły Młynek
Kremowa zapiekanka makaronowa z kurczakiem. 542

rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać pod przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym cheddarem i piec jeszcze 5 minut. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Można podać z salsą meksykańską, keczupem , relishem paprykowym lub sosem barbecue i dodatkową porcją startego sera

zadanie-gotowanie
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 149

innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę grzybową z białymi

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty – Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą 158

pieczonym dorszem oraz bliny w 3 odmianach. Dodatkowo sam Karol Okrasa przygotował dla nas kaczuszkę w sosie czekoladowym oraz polędwicę wołową podwędzaną z pyszną salsą paprykową. Mi szczególnie spodobał się sposób podwędzania potraw i podpalania ich sianem, który na pewno przetestuję niebawem w domu Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas

Marta Gotuje
Curd z mango 163

jest tak, że uwielbiam je kupować przede wszystkim dla zapachu. Smak ma całkiem przyjemny, ale dla mnie za mało wyrazisty i tak naprawdę przepadam przede wszystkim za salsą z mango.  No ale ile można? W tym wydaniu mango zastępuje budyń, czy krem do ciast, a smak można ładnie podkręcić sokiem z cytryny, limonki, czy pomarańczy. I tu zdecydowanie

gutfut