własnego uznania. Na pozostały olej wrzucić maliny. Gdy puszczą sok, rozmiażdżyć łyżką. Dodać listki tymianku i cukier. Wymieszać. Poddusić jeszcze ze dwie minuty. Na talerz wyłożyć camembert, sos i salsę pomidorową. Bazylia i tymianek cytrynowy z mojego zielnika: I zdjęcia wspomnianej Katedry św. Pawła w centrum dzielnicy City: Londyn - Katedrę św. Pawła widać znad brzegu Tamizy obok Mostu Milenijnego
Weekendy w domu i ogrodziekurczak, papryka, cebula i ulubiony żółty ser. Ja jednak lubię z jak największą ilością warzyw. Przypieczone na grillu lub grillowej patelni chrupiące tortille podaję najczęściej z jogurtem, salsą pomidorową z kolendrą lub ajwarem. Idealny jest do nich grecki sos tzatziki. Składniki (na6-8 porcji): 6-8 tortilli (wrapów) - idealnie jeśli uda się znaleźć z ziarnami
Kulinarne Inspiracjepokroić w kostkę o boku około 2 mm. Dodać podprażony na suchej patelni czarny sezam. Można dodać trochę oleju sezamowego, wymieszać. Po wyjęciu łososia z zamrażarki, nałożyć na niego salsę z mango i udekorować listkami mięty imbirowej. Łosoś poche 300 g łososia, 2 ząbki czosnku, sól, ananas*, 200 g twardego sera koziego, kilka listków rukoli Zagotować wodę z solą
królestwo garówPyszna salsa do nachosów lub jako dodatek do wielu innych potraw. Z pewnością zdecydowania tańsza (chciałoby się powiedzieć i zdrowsza, jednak jako, że jest to dodatek do nachosów dziwnie to brzmi...) od tej kupnej i z pewnością lepsza. Narzeczony był zachwycony. Oczywiście nie muszę dodawać, że to on zajął się stylizacją stołu... Składniki: 1 szalotka 100 ml passaty pomidorowej
Mango Papajapokroić w kostkę o boku około 2 mm. Dodać podprażony na suchej patelni czarny sezam. Można dodać trochę oleju sezamowego, wymieszać. Po wyjęciu łososia z zamrażarki, nałożyć na niego salsę z mango i udekorować listkami mięty imbirowej. Łosoś poche 300 g łososia, 2 ząbki czosnku, sól, ananas*, 200 g twardego sera koziego, kilka listków rukoli Zagotować wodę z solą
królestwo garówformaggio feta , o ricotta 1/2 tazza di noci tritate Cipolla rossa 1/8 tazza , tagliato a fette sottili Salsa balsamica 1/4 di tazza basilico e foglie di menta 1 cetriolo tagliato il mandolino lungo su sottili fette lunghe
w mojej kuchniUważam, że nadaje aromatu i idealnie pasuje do tego dania. Składniki: - ok. 5 podudzi z kurczaka - 1/4 pora - średnia cebula - łyżeczka trawy cytrynowej - łyżeczka przyprawy meksykańskiej - łyżeczka przyprawy "salsa de Yucatan" - łyżeczka curry - 200 ml mleka kokosowego (najlepiej o konsystencji stałej nie płynnej) - puszka krojonych ananasów - szczypta suszonych chilli Potrzebujemy woka lub średniogłębokiego garnka.Jak już takowy znajdziemy bierzemy
dlaSmaQbalsamiczny Przygotowanie: Sałatę lodową kriomy w paski, cebulę w półplasterki, a pomidora i ananasa w kostkę. Sałatkę skrapiamy octem balsamicznym. Sałatkę można przygotować na grilla i podać jako dodatek - salsę do ryb czy mięsa
Moja smaczna kuchniarybnej z suma, karpia i łososia (najlepsza, jaką w życiu jadłam) Kikkoman , grillowanego rostbefu z rukolą, balsamico i truflą White Marlin , smażonego łososia na purée z topinamburu z salsą z ogórka kiszonego w solance z truskawkami i lubczykiem Aquarius , pieczoną ikrę z turbota w kisielu z rabarbaru z imbirem i chipsem z podpłomyka z paloną czarnuszką Dym na wodzie
Be Fit Be Strongobficie w płatkach i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Piec ok. 18-20 min w temperaturze 200 stopni. 6. Podawać z sosem tysiąca wysp oraz np. salsą pomidorową z dodatkiem mango i pieczonymi warzywami. Smacznego
DefinicjaSmakubyć nudne :) Jeśli z obiadu zostanie Wam trochę smażonej lub pieczonej ryby, wykorzystajcie ją do zrobienia fantastycznej kanapki. Mnie zostało trochę pieczonego halibuta, który w połączeniu z majonezem- wasabi, salsą pomidorową i marynowanym imbirem smakuje fantastycznie. Rybne burgery są naprawdę rewelacyjne! SKŁADNIKI 1 ciabatta ( lub inne ulubione pieczywo) 1 kawałek smażonej lub pieczonej ryby ( u mnie halibut, może być każda
DefinicjaSmakuoznacza że potrawy tej kuchni mają nam być nieznane. Zapraszam na pierożki, nietypowe dla nas bo smażone w głębokim tłuszczu ale przepyszne i polecam zajadać z różnymi salsami np. tutaj [ klik ] albo tutaj [ klik ] , będą smakować wybornie. Brazylia kusi nie tylko pięknem ale także i swoimi smakami, polecam skosztować tych pierożków. Brazylijskie pierożki - Coxinha de galinha. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienafaszerować kuskusem. Na wierzch położyć ser feta. Przykryć kapeluszami i wstawić na ok 35-40min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Można podać z pomidorowo-kukurydzianą salsą
Jemy PijemySkładniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka (400g) krojonych pomidorów 1/2 cebuli sól pieprz szczypta pieprzu cayenne Można dodać równiez natkę pietruszki Cebulę pokroić w drobną kosteczkę
Jemy PijemyDzisiaj przychodzę do was z bardzo szybkim i prostym przepisem na guacamole. Meksykańska salsa - idealna do chipsów kukurydzianych ale też jako dodatek do innych potraw. Potrzebujemy: 2 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z limonki 1 ząbek czosnku 1 ostra papryczka szczypiorek - według uznania sól Awokado myjemy, przecinamy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wydrążamy miąższ. W jednym naczyniu umieszczamy rozgniecione widelcem
Kolejny blog o gotowaniu