ryż smażony - 6533 przepisów (strona:221/436)

Kurczak słodko-kwaśny 223

minut. Dodajemy paprykę smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy kurczaka z przyprawą 5 smaków i przesmażamy kolejne 5 minut. Wlewamy sos, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu 15 minut. Na koniec dodajemy kasztany i kiełki fasoli mung. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia kolejne 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż. Można dodać pokrojonego ananasa z puszki

W kuchni wieczorem
Kurczak w sosie kurkowym 64

kilka minut. Kolejno, na patelnię z cebulą wyłożyć kurki. Całość smażymy przez około 6 minut i doprawiamy solą, pieprzem, cytryną oraz oregano. Dodajemy usmażonego kurczaka. Zmniejszamy moc gazu i całość podlewamy śmietaną, mieszamy, a następnie wyłączamy gaz. Dodajemy świeżą bazylię, mieszamy. Gotowego kurczaka w sosie kurkowym serwujemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kurczak

Przepiski.pl
Kurczak z ananasem 95

smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą i pokrojoną w zapałkę marchewkę. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę, chwilę smażymy, dodajemy pokrojonego w julenkę pora, sos sojowy, ananasa razem z zalewą, trawę cytrynową, pieprz, kaffir, cukier, bulion drobiowy i dusimy pod przykryciem 20 minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości i dokładnie rozprowadzamy. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem

R'n'G Kitchen
Wtorek: Spaghetti z pieczoną cieciorką z rozmarynem 116

uwielbiają też inne produkty i płody rolne, jak ryż oraz groch. Macaroni con ceci, czyli pasta z cieciorką jest jednym z ważniejszych dań kuchni rzymskiej. To bardziej zupa niż klasyczna pasta. Nas zaintrygowała wariacja na temat makaronu z cieciorką: tagliatele z cieciorką i rozmarynem. Danie genialne! Powoli smażony rozmaryn wspaniałe aromatyzuje sos, a później połamany na małe kawałki świetnie

Niedzielny kucharz
Zupa pomidorowa z serowymi grzankami 201

tylko. Zupę można podawać tradycyjnie z ryżem lub makaronem, lub bagietką zapieczoną z mozzarellą.       1 litr zmiksowanych świeżych pomidorów lub passaty 1 litr bulionu 200 ml słodkiej śmietany 1 główka czosnku 1 duża cebula pęczek świeżej bazylii oregano 1 łyżka miodu sól, pieprz olej do smażenia     Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju, dodać czosnek i smażyć

Jadło i czytadło
Pudding ryżowy z jabłkami 164

domowy, najlepszy. Dziś u mnie pudding ryżowy z dodatkiem smażonych jabłek, cynamonu i siemienia lnianego. Klejący, pyszny, niezbyt słodki, jak dla mnie rewelacyjny, wypróbujcie. Zapraszam na pudding ryżowy z jabłkami i cynamonem – pudding ryżowy na drugie śniadanie dla mojej rodziny się kłania Smacznego! Składniki: 1 szklanka mleka ½ szklanki ryżu 2 jabłka 1,5 łyżeczki cukru waniliowego, zamiennie ekstrakt waniliowy

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki ryżowo-marchewkowe 126

ostygną dodać do nich jajko pokrojone w kostkę, ugotowany ryż i surowe jajka. Jak całość będzie za rzadka aby formować kotleciki to należy dodać jeszcze 2 łyżki bułki tartej. Do całości dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Formować średniej wielkości kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.  Bardzo fajnie smakują

Zielona Kuchnia
Czakalaka 573

Dorzucić cebulę, marchewkę oraz papryki i dokładnie zamieszać. Smażyć 2-4 min. i dodać kapustę, znowu zamieszać i dodać pozostałe składniki oprócz groszku- gotować ok. 30 min.pod przykryciem, jeśli trzeba dodać wodę Po tym czasie dodać groszek, zamieszać i gotowac ostatnie 2 min. Gorącą czakalakę podawać z ryżem lub kaszą. A można zabrać na zimno do pracy jako lunch

Proste Potrawy
Pieczarki z boczkiem pani Maggot. 122

patelnię po boczku i cebuli. Dodać trochę oliwy i smażyć na większym ogniu do delikatnego zrumienienia. Zmniejszyć ogień, dodać śmietankę i mąkę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 - 8 minut. Dodać cebulę, boczek i zioła. Podgrzewać jeszcze 2 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem, z dodatkiem zielonej sałaty

zadanie-gotowanie
Pikantne brokuły do obiadu 203

Świetnie pasują do kasz, ryżu, ziemniaków, mięs i ryb. Pikantne i bardzo aromatyczne - pięknie pachną i smakują. Nie podaję dokładnie składników - w zasadzie w zależności ile chcecie, ile potrzebujecie dowolnie modyfikujcie ilości poszczególnych składników. Podobnie możecie postąpić z kalafiorem. Będzie pasował do pieczonej, smażonej lub grillowanej ryby i ziemniaków. Smacznego już dziś:) Składniki: kilka różyczek brokułów (użyłam mrożonych

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z kurczaka 261

ulubionej mieszanki produktów Zobaczcie też: Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Przepis na kotlety z kurczaka Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g piersi z kurczaka (2 piersi) duże jajko łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki soli szczypta pieprzu bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis 1 Każdą z piersi oczyszczamy z błonek. 2 Kroimy

Kuchnia Bazylii
Maślany kurczak po indyjsku 138

dodać kurczaka z całym sosem jogurtowo - pomidorowym, zamieszać i smażyć przez kilka minut.  Dodać połowę posiekanej kolendry, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, do czasu aż kurczak nie będzie surowy. Pod koniec gotowania do maślanego kurczaka dodać śmietanę, zamieszać, chwilę podgrzewać i natychmiast podawać przybrane pozostałą kolendrą.  Serwować z ryżem lub chlebkiem naan. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kurczak w sosie curry 161

wielkości kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurczaka. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam go w towarzystwie marchewki z groszkiem

Pobite gary Barbary
Kurczak z brzoskwiniami w sosie curry 145

odrobiną tłuszczu wrzucić pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Smażyć chwilę aż całość będzie szklista. Dodać mięso i przyprawy. Mieszać – mięso powinno się delikatnie prużyć. Dodać śmietanę i sok z brzoskwiń. Wymieszać. Pokroić brzoskwinie w kostkę i dodać pod sam koniec gotowania (żeby się nie rozgotowały). Podawać z ryżem, kaszą jaglaną, kuskusem lub chlebem. Ja do naszej wersji dorzuciłam kaszę

Szybko Tanio Smacznie