ryż smażony - 6533 przepisów (strona:214/436)

INDYJSKIE CURRY Z MIELONYM INDYKIEM 161

wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę.  Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli

Gotowanie Patki
Chilli con carne 129

mięso, rozdrabniamy na mniejsze kawałki i smażymy około 8 minut. Gdy mięso się zetnie, wrzucamy kukurydzę, fasolę oraz pomidory. Całość dusimy pod przykryciem 35 minut, pamiętając o kilkukrotnym mieszaniu. Przed podaniem posypujemy kolendrą. Chilli con carne najlepiej podawać z ulubionym pieczywem lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli con carne pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 163

różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło do smażenia ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć. Przekroić wzdłuż

Monia miesza i gotuje
Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką 131

owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną patelnię kłaść roladki i smażyć na złoto z każdej strony. Następnie wlać na patelnię rosół lub wodę i dusić roladki przez ok. 10 minut. Wyjąć roladki z patelni i zagęścić sos mąką. Podawać np. z kaszą jęczmienną, gryczaną, ziemniaczkami lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Quiche z pieczarkami 185

chwili gdy cebulka się zeszkli dodajemy pieczarki  Smażymy do złotego koloru - studzimy  Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy i odstawiamy na chwile do lodówki ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i przykrywamy arkuszem  papieru do pieczenia Obciążamy surową fasolą,surowym ryżem lub specjalnymi kulkami ceramicznymi Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Drobiowe kieszenie pełne sera 336

niego ser , oraz gałązkę majeranku . Zapinamy wykałaczkami ( jak na zdjęciach ) . Smażymy z obu stron na małym ogniu , aż filety zrobią się apetycznie złociste , trwa to około 15-20 minut w zależności od ich grubości . Po zdjęciu z patelni , wyciągamy wykałaczki , kroimy w plastry i podajemy na ryżu lub kaszy z warzywami . Smacznego Post Drobiowe kieszenie pełne sera pojawił się poraz

Ogrodnik w podróży
Thai Red Chicken Curry 120

wykonaniu i nie wymaga aż tylu przypraw.  Składniki: Olej do smażenia, Mleczko koksowe puszka, Kawałki kurczaka, 2 duże pieczarki, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżka żółtej lub zielonej pasty curry, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżeczka ciemnego cukru, Sok z połowy limonki, Ząbek czosnku, Cebula, Ryż jaśminowy, Natka pietruszki, jak dekoracja. Wykonanie: Przysmażamy na oleju cebulkę

Smaki Przyprawy i Kolory
Burger wołowy z ryżem brązowym 131

oleju delikatnie zeszklić posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz listki bazylii. Woreczek ryżu ugotować (al dente) i ostudzić pod bieżącą wodą. Składniki dodać do mięsa, wbić jajko, wsypać łyżkę bułki tartej oraz dodać przyprawy. Wymieszać i uformować 4 duże burgery. 2. Burgery ułożyć na grillu elektrycznym lekko zagrzanym. Smażyć ok 10 minut na średniej temperaturze, a następnie stopniowo zwiększać przez kolejne

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak z marchewką Gajar Murgh 168

kolor, a następnie dodać wszystkie przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć około 2 minut stale mieszając. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki , zrumienionego kurczaka, wodę wymieszaną z octem, posolić  i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości kurczaka. Wszystko wyłożyć na salaterkę, udekorować plasterkami jajek i podawać z ryżem. Żródło: Kuchnia hinduska Katarzyny Pospieszyńskiej

O kuchni z uczuciem
Pieczarkowa kombinacja 115

Składniki: pieczarki (5 dużych) cebula (1 szt. duża) pomidor (1 szt.) jarmuż (5 dag) kasza kukurydziana (1/4 szklanki) woda margaryna (do smażenia) sól bazylia Czas przygotowania

Weganka gotuje
Cytrynowy kurczak z kolendrą 202

będzie surowe. Oprószyć solą oraz grubo mielonym pieprzem cytrynowym i smażyć kolejne 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, przykryć i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekane listki kolendry i wymieszać. Podsmażać jeszcze ok. 1 minutę. Podawać z ryżem lub innym ulubionym dodatkiem

W SMAK
Portobello faszerowane quinoa 217

wyjątkowo mięsisty, wyrazisty smak mięsa, stanowi zatem świetną opcję dla wegetarian. Smażone Portobello to idealny zamiennik kotleta w wegeteriańskich burgerach. Ze względu na swoje rozmiary i kształt idealnie nadają się do faszerowania. Danie uniwersalne, bo składniki farszu można dowolnie modyfikować. U mnie faszerowana kaszą quinoa. Komosa ryżowa, ryż peruwiański lub "święte zboże Inków", jak kto woli, jest lekkostrawna, pyszna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańska zupa pieczarkowa mojej mamy, Za wszelką cenę 179

coś pożywnego i ciepłego. Zamiast ziemniaków można dodać, np. pozostałe ryż/kaszę z poprzedniego dnia. Składniki: 1 cebula olej 10 pieczarek 2 marchewki 4-5 ziemniaków 1 garść makronu sól, pieprz koper Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Po chwili wrzuć pokrojone pieczarki i smaż kilka minut. W garnku zagotuj wodę. Dodaj grzyby z cebulą, starte

Qlinarnie i Qlinarnie
Thai Red Chicken Curry 179

wykonaniu i nie wymaga aż tylu przypraw.  Składniki: Olej do smażenia, Mleczko koksowe puszka, Kawałki kurczaka, 2 duże pieczarki, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżka żółtej lub zielonej pasty curry, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżeczka ciemnego cukru, Sok z połowy limonki, Ząbek czosnku, Cebula, Ryż jaśminowy, Natka pietruszki, jak dekoracja. Wykonanie: Przysmażamy na oleju cebulkę

Kulinarna rozmowa
Dulces de Semana Santa 155

przypominające nasze faworki, leche frita (smażone mleko) - klasyczny hiszpański deser przypominający smażony budyń, a także buñuelos, czyli malutkie pączki z waniliowym wnętrzem. Wszystkie przysmaki łączą dwa charakterystyczne składniki - cynamon oraz skórka z cytryny (zastępowana czasem pomarańczą). Oprócz tego na stołach gości potrawka z ciecierzycy (potaje de garbanzos), ryż na mleku (arroz con leche) i Monas de Pascua, będące bardzo

Food Square
SZYBKIE CURRY Z TOFU. 158

odrobinie oleju. Kiedy będzieszkliste, wrzucam porkojoną w kostkę paprykę, pepperoni, cukinię. Smażę,a gdy stanie się złociste, wlewam mleko. Podgrzewam na wolnym ogniu.Osobno podsmażam pokrojone w kostkę tofu. Następnie dodaję do warzyw przyprawy, tofu, wszystko mieszam.Solę i pieprzę, gdy to konieczne. Zagotowuję. Podaję z czerwonym ryżem.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
STEKI Z INDYKA W ŚMIETANOWYM SOSIE 186

spowodować wypływania soków. Usmażone przekładamy na talerz. Na patelnie po smażeniu steków wlewamy bulion, zagotowujemy, po czym wlewamy mąkę rozrobioną w odrobinie zimnego bulionu oraz zahartowaną śmietanę. Doprawiamy sos do smaku, a dla nadania ładnego wyglądu dodajmy posiekany koperek oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Podajemy z ryżem

Walijskie Pichcenie
Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami 120

ryż i kroimy liście szpinaku .Do poduszonych grzybów dodajemy jajko , ryż , szpinak oraz przyprawy – wszystko razem podsmażamy na patelni przez 3-4 minuty .Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez 2-3 sekundy i kiedy daje się swobodnie formować nakładamy nasz grzybowo - szpinakowy farsz .Gotowe sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu . Smacznego

Anioły w kuchni
Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami mun 138

ryż i kroimy liście szpinaku. Do poduszonych grzybów dodajemy jajko, ryż, szpinak oraz przyprawy, wszystko razem podsmażamy na patelni przez 3-4 minuty. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez 2-3 sekundy i kiedy daje się swobodnie formować nakładamy nasz grzybowo - szpinakowy farsz. Gotowe sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu

Apetyczna babeczka
Chilli con carne 131

smażyłam dalej przez ok. 5 minut. Do mięsa dosypałam przyprawy i smażyłam przez kolejne 5 minut, często mieszając. Całość zalałam pomidorami, dorzuciłam też paprykę, kukurydzę i fasolę. Dokładnie wymieszałam i zmniejszyłam ogień. Dusiłam pod przykryciem przez ok. pół godziny. Chilli podałam z moimi domowymi nachosami, ale zazwyczaj ryż też się świetnie sprawdza

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka z makaronem i kurczakiem. 437

Składniki: podwójna pierś z kurczaka; 200 g makaronu w kształcie ziarenek ryżu; 2 ogórki świeże; pęczek koperku; 4 łyżki majonezu; przyprawa gyros; sól, pieprz; opcjonalnie oliwa z oliwek. Dokładnie opłukanego kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą gyros i zostawiamy w lodówce na co najmniej 2 godziny. Następnie smażymy go na oliwie lub tak jak ja bez tłuszczu. W osolonej wodzie

Miksturownik
Kalmary duszone w wolnowarze 175

łyżeczki kaparów (ok 20 g) 80 g oliwek bez pestek 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka rozgniecionych nasion kopru włoskiego sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek do podania ryż lub makaron np z sepią przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kalmary, jeżeli używamy mrożonych, rozmrozić. Najlepiej wyjąć je z zamrażarki dzień wcześniej i rozmrozić w lodówce. Jeżeli kupiliśmy(...)robić, pisałam tutaj ), a następnie  pokroić w krążki. W dużym garnku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę - na średnim ogniu. Gdy oliwa jest gorąca, dodać pokrojoną cebulę. Wymieszać i smażyć 5-6 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się lekko rumienić. Posypać solą. Dodać czosnek, koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, dusić kolejne 2-3 minuty, mieszając

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania