Można go jeść na różne sposoby, jak kto lubi z kaszą, ryżem, makaronem, świeżym chlebem czy plackami ziemniaczanymi , polecam. Składniki: 1 kg łopatki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 łyżki mąki pszennej 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz, majeranek Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić
magiczna kuchnia Kasihummusu, aczkolwiek nie każdy przepada za tym smakiem. Kmin rzymski smażymy na suchej patelni, następnie rozcieramy ziarna w moździerzu i dodajemy do reszty. Miksujemy wszystko. Jeśli brakuje nam ostrych smaków możemy dodać odrobinę pieprzu lub chilli. Domowy hummusik gotowy. Możemy wykorzystać pastę na śniadanie lub dołączyć do ryżu /frytek i jeść jako obiad. Zajadać się ze smakiem :) Smacznego! Maugo
Bananowe Polećwiartki cebulę - chwile smażymy i zalewamy sosem z syropu i mąki - smażymy aż zgęstnie. Przyprawiamy w razie potrzeby papryką, pieprzem i solą ale uważamy aby nie przesolić gdyż sos sojowy dodany do sosu był już słony. Jeśli przecier pomidorowy był bardzo kwaśny możemy delikatnie posłodzić sos. Podajemy z ryżem. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnikrótko podsmażyć na patelni. Dodać do nich pierś z kurczaka i smażyć, aż pierś będzie biała. Brzoskwinie pokroić na kawałki. Do podsmażonej piersi dodać brzoskwinie i sos cukiniowy. Podlać sokiem z brzoskwiń i dusić przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Można podawać z ryżem lub makaronem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniespokojnie dodać. Taki kurczak idealnie pasuje do kaszy kusu-kus lub ryżu. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg pałek z kurczaka, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki ( ilość wedle uznania), świeża bazylia (ilość wedle uznania), 1 puszka pokrojonych pomidorów, 2 cukinie, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia Wykonanie: Kurczaka myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Obsmażamy kurczaka
Passion of Cookingzawartości tłuszczu, soli i cukru. Szczególnie fast-foodów i produktów smażonych. Są bezwartościowe, wywołują utratę apetytu. Dodatkowo mogą długo zalegać w żołądku i powodować uczucie pełności. 8. Ograniczaj potrawy wysokobłonnikowe. Powodują uczucie sytości na długo. Unikaj grubych kasz, ciemnych makaronów, ciemnego pieczywa, płatków owsianych, otrębów czy brązowego ryżu. Owoce i warzywa najlepiej spożywaj po obróbce termicznej - pieczone, duszone, gotowane
Powiedz dietom niecebulę kroimy w półplasterki - podsmażamy na oleju z pestek winogron. Ryż, pieczarki, cebulę, jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy :) Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać
Lawendowe Niebołyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz, sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka. Można go usmażyć normalnie na oleju lub w "papirusie"- bez tłuszczu. Ja wybrałam opcję "w papirusie" :) Kurczak w papirusie: Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki arkusz aby po złożeniu
Czerwona Porzeczkaoprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą. Wkładamy jeszcze do piekarnika, razem z pomidorkami koktajlowymi, na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści i podrumieni. Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet nie potrzeba zachęcać. Stanowią syty
mojewypiekiinietylkoMarchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3. Ryż, kaszę, soczewicę i marchewki zalewamy wrzątkiem i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie zostawiamy na kolejne 20 minut w wodzie i dopiero odcedzamy oraz studzimy. 4. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Przekładamy do wcześniej powstałej masy. 5. Dodajemy jajka i bułkę
Pasja Smakucebulę i paprykę w paski, a marchewkę w plasterki. Wszystko razem smażyć na patelni przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do podsmażonych składników.3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dodać orzeszki i wymieszać.4. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.PS. Spodziewajcie się niedługo także drugiego nowego fixa, którego
Pasja SmakuPierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem
Monia miesza i gotujeśmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz, oliwa DO PODANIA: podsmażane ziemniaczk i lub ryż , sałata z sosem winegret WYKONANIE MARYNATA: W miseczce rozcieramy miód z musztardą i szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy sok z cytryny i starty na tarce czosnek. Dolewamy(...)smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy śmietankę. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do małego i gotujemy pod przykryciem przez około 7 minut. Gdyby sos był zbyt rzadki, można pogotować chwilę bez przykrycia. Przed podaniem posypujemy podsmażonym boczkiem i natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem
cool and mintyokoło 4 min. Dodajemy paprykę- smażymy około 3 min. Po tym czasie wyciągamy wszystko na talerz. Do tego samego garnka dodajemy olej sezamowy, wrzycamy kurczaka pokrojonego w kostkiI smażymy 5 min, dodajemy pieczarki-pozostawiamy około 2 min. W tym czasie z przypraw robimy paste. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy teraz cebulę z paprika, bullion kurczakowy I paste,mieszamy(...)pozostawiamy na gazie około 2 -3min. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w 100 ml wody dodajemy do naszego kurczaka- pozostawiamy do zagotowania. Gotowe :) Prawda , że było łatwo? :) Podajemy z ryżem . Smacznego
Smaki Edytymasę. Dodać mąkę, jajko, cynamon i proszek. Całość ponownie zmiksować. Jabłko zetrzeć na tarce i połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Za pomocą łyżki formować niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron przez 3-4 minuty obu stron. Dzień 3. Musli bananowe z jogurtem i owocami Czas wykonania: 5 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 2 łyżki crunchy(...)porcja Składniki: 3 łyżki ugotowanego makaronu (w kształcie ryżu) 1 jajko 3 łyżki mleka kawałek papryki (różne kolory) 3 plastry salami 3 plastry sera Przygotowanie: Jajko roztrzepać w mleku, dodać ugotowany makaron (można ugotować dzień wcześniej), pokrojoną w kostkę paprykę, salami i ser. Wszystko wymieszać. Przelać całość na patelni i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem po 5 – 7 minut
KuchniaWeDwoje.pl