ryż smażony - 6533 przepisów (strona:211/436)

Kurczak z kurkami w sosie śmietanowym – przepis na podudzia z kurczaka 83

może jej zabraknąć na stole! Podudzia z kurczaka podałam z brązowym ryżem i surówką z cukinii. Danie można przygotować również z piersią z kurczaka, wtedy będzie to trwało krócej, ale też będzie nieco inne w smaku, gdyż pierś jest chudym mięsem. Tłuszcz, który wytapia się podczas smażenia z udek znacząco podbija smak. https://youtu.be/yaVj9ZyBDaI Składniki na kurczaka z kurkami

e-PrzepisyKulinarne
Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem 128

skrobi ziemniaczanej szczypiorek papryczka chili ogórek ocet ryżowy olej rzepakowy ryż naturalny basmati  Bio Planet kolendra opcjonalnie Mięso mielimy ze skórą i  doprawiamy solą, sosem sojowym, cynamonem, goździkiem, anyżem, pociętym szczypiorkiem, sezamami i posiekaną papryczką chili. Dodajemy skrobię i mieszamy. Zwilżonymi rękami robimy małe pulpeciki. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym. Na koniec smażenia polewamy całość miodem

AZgotuj!
Kotlety w sosie 152

godzinie wyjmujemy schłodzone i lepimy kotlety. Na mocno rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy mięso z dwóch stron na złoto brązowo. -- Jak wszystkie kotlety się usmażą, to wówczas dodajemy wcześniej przygotowany sos. Całość przesmażamy dokładnie mieszając i gdy na patelni się zagotuje wyłączamy grzanie. Serwujemy na gorąco do ryżu, makaronu, ziemniaków lub z pieczywem. Smacznego

chleba naszego
Imbirowe krewetki w mleczku kokosowym. 178

kostkę pomidor (obrany i pozbawiony gniazd nasiennych), skórkę z limonki oraz cukier. Smażyć mieszając kolejne 5 minut. Dodać mleczko kokosowe i sól do smaku. Dodać również krewetki, wymieszać i dusić kolejne 5 minut. Na koniec wymieszać z sokiem z limonki, posiekaną natką i płatkami chili. Podawać z ryżem lub makaronem

zadanie-gotowanie
Risotto z zielonymi szparagami 187

znowu dodajemy chochlę bulionu. Czynności powtarzamy do momentu, aż uzyskamy ulubioną miękkość ryżu. Przed dodaniem ostatniej chochli bulionu dorzucamy szparagi. Gotowe risotto zdejmujemy z ognia, dodajemy starty na drobnych oczkach ser i masło. Dokładnie mieszamy. Najlepiej podawać oprószone serem z kieliszkiem białego wina. Ja podałam je ze smażonym na maśle dorszem (na którego przepis pojawi się już wkrótce). Smacznego Artykuł

PatiGotuje
Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym 170

garnka. Dyni hokkaido nie obieramy ze skórki. Na samym końcu smażymy na patelni kurczaka pokrojonego w kostkę i przyprawionego vegetą. Po usmażeniu wrzucamy go do garnka. Całość zalewamy rosołem.  Śmietankę mieszamy z mąką, dodajemy do potrawy, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką, gotujemy minutę. Podajemy z ryżem lub pieczywem. Smacznego

Jadło i czytadło
domowy mus jabłkowy 135

Wsypujemy cukier i smażymy, aż jabłka się rozpadną, często mieszamy. Na końcu smażenia możemy opcjonalnie zmiksować blenderem. Następnie gorący mus przekładamy do wyprażonych słoiczków i pasteryzujemy przez ok. 15-30 min. w zależności od wielkości słoika. Możemy podawać jako deser, nadzienie do naleśników czy też z ugotowanym ryżem. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowy gulasz wołowy 166

danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Cejlońskie curry z kurczaka. 152

cukru sok z limonki (cytryny) sól      Na rozgrzanym tłuszczu smażymy dobrze wymieszaną cebulę z czosnkiem, papryką, kurkumą i kolendrą. Następnie dodajemy kurczaka i mleko kokosowe, dusimy całość do momentu aż mięso będzie miękkie. Na końcu doprawiamy solą, cukrem i sokiem z limonki. Podajemy z ryżem.  Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kotleciki rybne 127

spłaszczamy (na kształt medalionów). Obtaczamy w bułce tartej z każdej strony. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać z ziemniakami (np. puree) lub ryżem oraz ulubionymi warzywami (np. gotowanymi), jak też surówkami. Smacznego

MyCookBook.pl
Kuskus z kalafiora 183

różyczki, które następnie rozdrabniamy w malakserze mniej więcej do wielkości ziaren ryżu. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojoną drobno białą część dymki oraz przyprawy (kurkumę i garam masalę). Gdy przyprawy zaczną pachnieć wrzucamy rozdrobnionego kalafiora. Doprawiamy solą do smaku i odrobiną pieprzu. Smażymy około 8-10 minut mieszając od czasu do czasu. Gdy kuskus

Simple Dish
Leczo z cukinii 114

sosie pomidorowym. Jest bardzo smaczne i sycące, idealne do pieczywa lub ryżu. Składniki: 1 duża cukinia 250 g kiełbasy wiejskiej 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego słodka i ostra papryka sól i pieprz cukier chili olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obieramy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju,przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Kurczak z ananasem i orzeszkami 169

usmażonego mięsa dodać pieczarki, kukurydzę, ananasa i orzeszki. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.4. Do puszki z sokiem z ananasa dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać na patelnię. Mieszać, aż całość zgęstnieje. Gdyby wyszło za gęste dolać wody lub bulionu. Doprawić do smaku.Podawać z ryżem

Kto ugości moich gości?
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad 208

sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy czerwonej Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)  Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na czas przygotowania warzyw. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek. Wyłożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną

cooklife
Chilli con carne II 194

rozgrzanym oleju. Wyciskamy do cebuli przez praskę czosnek. Dodajemy mięso- smażymy aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy fasolę I pomidory- doprawiamy- ok 0,5 łyżeczki soli , pieprzu I chilli. Dusimy pod przykryciem ok 40 min. Doprawiamy do smaku I gotowe :)  Chilli con carne podajemy z ryżem lub pajdą chleba. Zyczę smacznego

Smaki Edyty