Tofu stir-fry, Zielona Baza

Tofu stir-fry, Zielona Baza

Tofu stir-fry, Zielona Baza

Podsmaż tofu razem z czosnkiem i imbirem na ostrym ogniu na rozgrzanym oleju (1-2 minuty, to tzw. chińska metoda smażenia). Następnie zmniejsz ogień i dodaj ulubione warzywa (u mnie: pieczarki, brokuł i marchewka na parze, czarne oliwki, pomidory z puszki, groszek z puszki). Duś kilka/kilkanaście minut. Dodaj ulubione przyprawy i zioła (u mnie prowansalskie). Podawaj z ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego! Bardzo smaczne jedzenie w Zielonej Bazie na ul. Rejtana (kiedyś w tym lokalu mieściła się Cafe Bazylia, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ryż, pierogi przepis, wegańskie, desery, deser, brokuł, surówka, makaron, kapustą, pieczarki, ziemniaki, makarony, surówka z kapusty, ryż z warzywami, ryż smażony, makaron po chińsku

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.