ryż smażony - 6533 przepisów (strona:223/436)

Pierś z kurczaka na parze z mizerią a'la tzatziki 234

czosnku, kilka łyżek jogurtu i dopraw solą. Wszystko wymieszaj. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. WIem co jem Gotowanie na parze jest polecane ze względu na dużą ilość zalet tej obróbki termicznej. Przede wszystkim przygotowane w ten sposób potrawy tracą mniej witamin i substancji odżywczych niż podczas gotowania, pieczenia czy smażenia. Jedzenie tego typu jest bardziej lekkostrawne oraz nie wymaga

Fit&Fast Kitchen
KASZA JAGLANA Z GROSZKIEM I JAJKIEM SADZONYM 180

jęczmienną. Danie będzie równie smaczne z białym lub brązowym ryżem. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mrożonego groszku (wcześniej odmrożonego) 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę 8 pomidorków cherry przekrojonych na połówki 3 ząbki czosnku starte na tarce 2 jajka + masło i oliwa do smażenia 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 papryczki chili drobno pokrojonej

cool and minty
Udka zapiekane z cukinią, marchewką i cebulą 182

kaszą gryczaną i warzywami . Poniższe danie podałam z ryżem basmati. Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 2 średniej wielkości marchewki 1 duża czerwona cebula 1 cukinia sól, pieprz przyprawa do kurczaka mąka krupczatka do obtaczania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka

Ugotować
Kotleciki ryżowe z soczewicą 210

pieprz i sól do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Gotujemy ryż. Wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Soczewicę odcedzamy. Paprykę, cebulę, szczypiorek i czosnek siekamy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy. Krok 2 Do podanych składników dodajemy jajka, oraz 4-5 łyżek bułki tartej. Mieszamy dokładnie do uzyskania zwartej konsystencji. Krok 3 Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zezłocenia. Podajemy

Kuchnia Bazylii
Kurczak w kremowym sosie paprykowym z makaronem 262

szybkie i pyszne danie. Można podawać z makaronem lub ryżem. Składniki: 400 g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 papryka czerwona 300 g pieczarek 2 serki topione śmietankowe (każdy po 100g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mleka bazylia sól, pieprz olej do smażenia dowolny makaron np. kokardki, świderki, rurki Sposób przygotowania: 1. Pierś

Na Ciasteczkowych Papierach
Koperkowe pulpety 203

czyli koperkowe pulpety. Najczęściej podaję je z ziemniakami lub ryżem oraz surówką. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.    Mięso razem z cebulą mielę przez

Tradycyjna kuchnia Kasi
FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 132

się wody zawsze dodaję kostkę rosołową – makaron (czy ryż) jest wtedy moim zdaniem smaczniejszy. Gdy woda się grzeje siekamy łososia na drobne kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidorki przekrawamy na pół, a ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelnię rozgrzaną z łyżeczką oleju wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Do cebuli na patelnię dorzucamy pokrojone

Martyna Cooks
FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 134

się wody zawsze dodaję kostkę rosołową – makaron (czy ryż) jest wtedy moim zdaniem smaczniejszy. Gdy woda się grzeje siekamy łososia na drobne kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidorki przekrawamy na pół, a ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelnię rozgrzaną z łyżeczką oleju wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Do cebuli na patelnię dorzucamy pokrojone

Martyna Cooks
Leczo pieczarkowe 238

Dodać słodką paprykę, oregano, sól i pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok. Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać. Leczo podawać z pieczywem lub ryżem

Monia miesza i gotuje
Kurczak z ananasem 118

puszka ananasów (mała), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, oliwa do smażenia. Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić i zrumienić na oliwie posypując mąką ziemniaczaną. Następnie wlać sok z puszki razem z ananasami i zagotować, w razie potrzeby delikatnie posolić. wyłożyć mięso na półmisek, polać sosem, obłożyć plastrami ananasa i podawać np. z ryżem

Tradycyjna Kuchnia
kurczak w sosie curry 164

praskę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone mięso i smażymy, aż się zrumieni. Następnie wlewamy bulion, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy śmietanę, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Opcjonalnie jeszcze przyprawiamy. całość posypujemy natką pietruszki i podajemy np. z ugotowanym ryżem

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak z czosnkiem, chili i limonką i obłędnie chrupiącą skórką 271

patelni wszystko co do niej przywarło podczas smażenia. Dodać bulion, sok i skórkę z limonki, miód. Dobrze wymieszać. Do sosu włożyć udka skórą do góry. Piec na środkowej półce bez przykrycia przez ok. 35 minut. Przed podaniem posypać zieleniną i obłożyć plasterkami /cząstkami limonki. Podawać z ryżem lub kaszą, chociaż i tak na koniec przyda się kawałek bagietki

Pełny talerz
Kotlety de volaille z serem 2428

środku, można serwować z ziemniaczkami pure, kaszami, ryżem, frytkami - zawsze doskonale smakują Składniki: 2 filety z kurczaka 4 plastry sera żółtego Gouda 4 plastry szynki Szwarcwaldzkiej papryka mielona słodka sól, świeżo zmielony pieprz Ponadto  2 jajka 2 łyżki mleka mąka bułka tarta smalec gęsi lub olej do smażenia Wykonanie: Filety  myjemy przekrawamy na pół bardzo  delikatnie

kgwjanczewo
Miejski substytut grillowania, czyli marynowana pierś z kurczaka z patelni grillowej 213

ulubionymi dodatkami. U nas tym razem z gotowanym ryżem i leczo produkcji Teściowej. Obiad pyszny, szybki, zdrowy i niekłopotliwy. Mięso z patelni grillowej wychodzi aromatyczne i soczyste. Nie jest to dokładnie to co pieczenie na węglu drzewnym, mimo to smakuje wyśmienicie i jest z pewnością zdrowsze niż tradycyjne smażenie na tłuszczu

Kuchnia po mojemu
KURCZAK W SOSIE SEROWYM 300

serek topiony śmietankowy – 100 g * serek topiony ze szczypiorkiem – 100 g * śmietana 18% słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania