rozgrzać olej. Kiedy gorący włożyć roladki z kurczaka. Smażyć z każdej strony na dużym ogniu, do momentu aż każda z roladek nabierze rumianego koloru. Podsmażone roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać winem oraz śmietanką. Nie przykrywać. Kurczaka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na godzinę. Upieczonego kurczaka podawać z ryżem lub kaszą. Kurczak z fetą i szparagami Smacznego
mecookscałkowicie się wchłonie . Odstawiamy do wystygnięcia . Zimny ryż z warzywami , powinien być kleisty i miękki . Nabieramy duża łyżkę , wkładamy do środka kawałek mozzarelli i formujemy kulkę . Każda kulę obtaczamy w roztrzepanym jajku , a następnie w bułce tartej , powtarzamy czynność dwukrotnie . Wkładamy na godzinę do lodówki ,żeby kule dobrze się związały . Smażymy na głębokim oleju , na złoty kolor . Serwujemy
Ogrodnik w podróżysię zeszkli dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i smażymy przez chwilę,mieszając. Wrzucamy drobno poszatkowaną kapustę i dusimy aż będzie aldente. Dodajemy posiekana kolendrę z drobno porwanymi liśćmi sałaty.Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem i czerwoną fasolą
Cytryna&Co.między czasie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy czerwoną paprykę i smażymy 3 minuty. Dodajemy mięso mielone i miąższ z bakłażana, smażymy aż mięso się zarumieni. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, doprawiamy ostrą i słodką papryką, bazylią i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy, często mieszając, aż większość płynu odparuje (ok 7 minut). Zdejmujemy z ognia. 3. Piekarnik(...)rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Plastry sera kroimy w drobną kostkę. W bakłażanach układamy farsz, posypujemy cheddarem. Pieczemy 20-25 min, aż ser się zarumieni. Podajemy z kaszą, ryżem lub puree ziemniaczanym. Smacznego! :) Po więcej przepisów LOW FODMAP zapraszam TUTAJ
My Culinary Artcebulę w wiórka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę aż się zeszkli. W miseczce mieszamy sos sojowy, cukier, ocet ryżowy i ziarna sezamu. Gdy cebula jest gotowa, dodajemy grzyby, marchewkę i zalewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż grzybki będa miękkie. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym. Polecam hojnie posypać prażonymi ziarnami
Lamarida.plcebulę z czosnkiem można też zmiksować w malakserze ). Smażyć razem około 2 minut. Dodać pastę curry, dobrze rozprowadzić po patelni. Całość zalać wodą i zagotować. Następnie dodać kalerosse i fasolę z puszki, wlać mleko kokosowe i gotować 2-3 minuty. Curry doprawić do smaku solą i sokiem z limonki. Podawać z ryżem. Smacznego
kolorowotorcikowogrzankami, surowym chlebkiem lnianym, kaszą lub ryżem, to już mamy prawdziwy odlot! Polecamy gorąco gorący krem z cukinii na chłodne (jesienne) i mroźne (zimowe) dni! Składniki na 4 porcje: 1,5 średniej wielkości cukinii, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 100 ml wody, 300 ml mleka kokosowego, olej kokosowy do smażenia, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
Jeść, by żyć w zdrowiuostatnim talerzu układamy gotowe zapanierowane kotlety. Piersi smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy je na ręcznik papierowy, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie z każdymi dodatkami - frytkami, ziemniakami w mundurkach czy ryżem. My zjedliśmy go z mieszanką warzyw na patelnię oraz jogurtowym
Cooking Monsterpieprzu cytrynowego 1/4 cytryny sól Do dzieła!!! Ryż gotujemy z curry. Lekko studzimy. Pieczarki przekrajemy na 4 i kroimy w plasterki, cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle z pieczarkami. Wszystkie składniki razem mieszamy, formujemy z nich kulki - do środka każdej kulki wkładamy kosteczkę sera żółtego i obtaczamy w bułce. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju do zarumienienia się
sierotka maRysia w kuchnidużą kostkę, odsmażamy na maśle. Dodajemy zielone curry, smażymy jeszcze kilka minut ciągle mieszając, dolewamy gorącego bulionu, dodajemy ananasa oraz miąższ kokosa i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie sos redukujemy lub zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem jaśminowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchenolejem, przyprawami do dołu i smażyć mieszając około 2 minut. Jeśli lubisz lekko słodkie dodaj cukier. Ja dodałam :) Jeśli będzie potrzeba dodać łyżkę wody. Szpinak powinien być lekko chrupiący , nie spalony. Prawie surowy. Zdjąć z woka i od razu podawać. Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej, ryżu jak i samodzielna potrawa. UWIELBIAM
Jemy Pijemyprzyprawami, wymieszać i odstawić na 15 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po odparowaniu wody dodać dynię i płatki migdałowe, podsmażyć.Przełożyć do garnka, dodać pokrojonego ananasa, mleko i wodę, gotować kilka minut. Łyżkę mąki rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować do zgęstnienia.Podawać z ryżem lub makaronem z fasoli mung albo tapioki
głodny alergikKurczaka podałam z ryżem sezamowym . Kurczak słodko-kwaśny Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka soli 2 łyżki wódki lub octu 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 mała czerwona papryka 1 cebula 1/2 szklanki pędów bambusa 5 plastrów ananasa z puszki olej do smażenia Na sos: 12 łyżek cukru
Kulinarne przygody Gatitypółtalarki. W woku/patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso. Smażyć. Ewentualnie posól i popieprz Następnie dodać pora, po 2 minutach paprykę z pędami bambusa, a po kolejnych pieczarki. Wymieszaj. Dopraw 2 połową sosu sojowego i chili. Gdy będzie za rzadkie, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie wody. Chwilę gotować. Podawać z ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówrzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka mielonej kolendry 3-4 cm kawałek świeżego imbiru 2 łyżki oleju lub klarowanego masła sól morska opcjonalnie: natka kolendry (lub pietruszki) do posypania do podania: ryż basmati lub chlebki pita / naan'; document.write(" "); Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę, posypujemy solą i kurkumą. Dodajemy pastę curry (lub chilli) i dokładnie mieszamy rękoma(...)pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paseczki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Podsmażamy cebulę, aż będzie szklista. Dodajemy do niej wyciśnięte ząbki czosnku, kurczaka oraz paprykę. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż kurczak zmieni kolor. Pomidora kroimy w kostkę. Dodajemy go do usmażonego kurczaka wraz z pomidorami krojonymi z puszki/kartonika. Lekko solimy. Zmniejszamy ogień na mały, przykrywamy
Poezja smakumogłam sobie poradzić z dokończeniem każdego z dań.T. również ;)No i zaczęliśmy ucztowanie!Na przystawkę :* Pajdy chleba z wiejskim smalcem ze skwarkami* Grillowane warzywa z chrupiącymi grzankami* Smażone pierożki w 4 smakachDanie główne :* Defilada Zup Polskich – cztery rodzaje, zupa podawana w małych kokilkach* Koronne potrawy kuchni polskiej: kotlet schabowy, bigos, żeberka, pieczone mięsa, kiełbasa , kaszanka , pieczone ziemniaki, domowe(...)ryżem – pycha!Oprócz tego grzybowa , cebulowa i żurek z kiełbaską i jajkiem – fajne , wyraziste w smaku , domowe , ale pomidorowa zdecydowanie numerem 1.I tutaj znów nie mogliśmy sobie poradzić z ilością – porcje zdecydowanie dla głodnego!Po zupach przyszła pora na deskę mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki
Ostra na SłodkoWariacja na temat piersi z kurczaka. Delikatny gulasz, w smaku słodko-kwaśno-ostry, idealny do ryżu lub kaszy jaglanej. Szybki w wykonaniu obiad o ciekawym, niecodziennym i lekko orientalnym smaku. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry ananasa i 1/2 soku z puszki 1 duża cebula sok z 1/2 dużej cytryny lub z jednej małej sól, pieprz(...)sokiem z cytryny i polać 2 łyżkami oleju. Przemieszać i odstawić do zamarynowania na minimum 30 minut. Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wrzucić zamarynowanego kurczaka z cebulką i smażyć do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać ananasa pokrojonego w niewielkie kawałki i zalać sokiem z ananasa. Dusić pod przykryciem. Przygotować sos. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie
Ze smakiem bez glutenuskładniki : 2 opakowania papieru ryżowego 1 woreczek ryżu parboiled 1/2 opakowania mieszanki chińskiej sos sojowy pieprz, tymianek, imbir przyprawa 5 smaków olej ryżowy Farsz do sajgonek przygotowujemy z ugotowanego ryżu i duszonych warzyw z mieszanki chińskiej. Doprawiamy sosem sojowym, imbirem, tymiankiem i pieprzem. Na koniec dosypujemy sporo przyprawy 5 smaków i wszystko mieszamy ze sobą. Gotowe :) Papier ryżowy namaczamy(...)koszmar, żeby je zwinąć. Jak zwiniemy wszystkie sajgonki, mocno rozgrzewamy sporą ilość oleju ryżowego, ok. 2 cm, na szerokiej patelni. Jak olej będzie już rozgrzany, wtedy wkładamy sajgonki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyciągamy na papier, aby odsączyć z oleju. Kolorowa sałatka : 4 liście kapusty pekińskiej 1 duży czerwony pomidor 1 pomarańczowy pomidor 1/2 papryczki chili
vegetanieplany... Ale jeśli już teraz szukacie pomysłu na smaczny i dość szybki obiad, proponuję pulpety z indyka w pomidorowym sosie. Delikatne mięso, esencjonalny sos - to danie świetnie pasuje do ryżu, ziemniaków, a nawet makaronu. Jest pysznie! ... Idę po kolejną herbatę z kawałkiem jabłkowej rolady:) Składniki (na 6 porcji): 700g udźca indyka bez kości i skóry (albo gotowego mięsa mielonego(...)łyżeczka czerwonej papryki 0,5 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 0,5 łyżeczki nasion kolendry (utrzeć w moździerzu) szczypta tymianku szczypta majeranku odrobina wody mąka do obtoczenia olej do smażenia sos: 500ml przecieru pomidorowego 1 cebula 1 marchew 2 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii szczypta tymianku sól pieprz Mięso umyć, oczyścić z błon, zmielić razem z cebulą. Dodać pozostałe składniki
Obiad gotowyminut. Po tym czasie ciasto jeszcze raz krótko miksujemy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wlewamy szybkim ruchem porcję ciasta naleśnikowego, tak aby było rozprowadzone na całym dnie patelni. Smażymy naleśniki z dwóch stron (obracając przy pomocy drewnianej łopatki lub podrzucając patelnią) do lekkiego zarumienienia. Usmażone naleśniki układamy w stosik na talerzu, który nakrywamy miską czy pokrywką. Dzięki temu naleśniki(...)nich pokruszoną gorgonzolę, rozdrobionego brokuła i przyprawy. Całość mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę, aż gorgonzola się rozpuści. Na naleśniki wykładamy po sporej łyżce farszu. Zawijamy do środka brzegi naleśnika. Następnie zwijamy rulon, formując tym samym krokiety. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia. [caption id="attachment
e-PrzepisyKulinarneżaroodpornego naczynia i dodać zsunięty przed smażeniem czosnek, imbir i marynatę, oprószyć delikatnie pieprzem. Mięso piec pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 50 - 60 minut. Pod koniec pieczenia można odkryć i z 10 minut piec bez przykrywania, aby delikatnie się zapiekło. Tak przygotowane mięso dobrze smakuje z ryżem i warzywami. * szklanka - 250 ml ** łyżka
Gotuj w domujednolitą masę. Ciągle na tej samej patelni (tzn. nie umytej z podsmażania cebuli i boczku) na oleju smażyć partiami klopsiki. Najlepiej formować je dłońmi zwilżonymi ciepłą wodą. Nie smażyć jednocześnie zbyt wielu klopsów. Chodzi o to, aby się nie dusiły tylko właśnie smażyły. Pomiędzy kolejnymi partiami klopsów można dolewać oleju. Po usmażeniu wszystkich klopsów zlać ewentualny nadmiar oleju(...)tłuszczu dodać 3 łyżki mąki i smażyć przez chwilę, mieszając cały czas. Do zasmażki wlać bulion wołowy, wymieszać i poczekać aż zgęstnieje. Następnie dodać pastę paprykową i śmietankę. Do sosu przełożyć wszystkie klopsy, delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami, frytkami, ziemniaczanym puree czy ryżem. Tak jak lubicie
zadanie-gotowaniełyżeczkę mielonej kolendry i ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego. Smaż przez kilkanaście sekund. Krok 4 Wylej na przyprawy passatę, zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Krok 5 Do sosu wlej śmietanę, wymieszaj dobrze, a następnie włóż do sosu kawałki kurczaka. Duś na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut. Podawaj z ryżem. Artykuł Czwartek: Kurczak tikka masala pochodzi z serwisu
Niedzielny kucharzpodania przygotujcie dodatkowo ugotowany ryż jaśminowy lub basmati, świeżą kolendrę, jogurt grecki, drobno posiekane chilli. tikka masala z dynią PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 300-400 g obranej dyni hokkaido lub podobnej – 1 opakowanie Meal Kit Tikka Masala Patak’s – olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Dynie pokrój w kostkę, przełóż
nietylkopasta.plwykorzystać, to już spieszę Wam z pomocą. Karkówka duszona z kimchi to fajne danie na obiad, które przygotujecie w czasie krótszym niż godzina. Możecie podawać je z ryżem lub innymi ulubionymi dodatkami. Zamów produkty potrzebne do wykonania tego przepisu: #fancy-title-240 {font-family: "Montserrat"} .product", "slidesPerView" : 6, "displayTime" : 6000, "transitionTime" : 500, "nav" : ".mk-swipe-slideshow-nav-241", "hasNav" : true(...)godzina. Możecie podawać je z ryżem lub innymi ulubionymi dodatkami. 1 kg Karkówki wieprzowej 1 Średnia cebula 250 g Pomidorków śliwkowych (kilkanaście) 2 cup <a href="http://www.oslov.pl/przepisy/paleo-kimchi/">Kimchi (np. z tego przepisu)</a> 5 Ząbków czosnku 1 tbsp Sosu rybnego Sól i pieprz (do smaku) Olej kokosowy (do smażenia) Szczypiorek 1/2 cup Wody lub domowego
Oslov.nich to serwowaną w towarzystwie z ugotowanym ryżem, `farsz zawijany w tortillę lub farsz podany w miseczkach z ułożonymi po bokach nachos. Danie będzie gotowe w ciągu 30 minut. Cebulę obrać i drobno pokroić lub w thermomiksie posiekać, 2 sek, obroty 5 Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulę, smażyć około 1 minuty. Dodać posiekany czosnek i smażyć
Kuchnia Pokoleńmasła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym się smażyły. Takie delikatne i maślane najbardziej lubimy, takie wiec
Zasmakuj KuchniPasuje do każdego dodatku: makaronu, ziemniaków, ryżu czy kaszy. Mięso mielone doskonale komponuje się z cukinią i pieczarkami, może stanowić wyśmienitą inspiracją na letni posiłek. składniki na 4 porcje 500 g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 250 g pieczarek 2 – 3 pomidory olej do smażenia 150 g koncentratu pomidorowego
Smakowite Daniabardzo smakuję. Podaję czasami z makaronem albo ryżem. Składniki: 700 g mięsa z indyka 250 g pieczarek 2 marchewki 1 cukinia 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 pęczka natki pietruszki olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, oczyścić i pokroić
magiczna kuchnia Kasimaśle. Gdy będzie szklista dodajemy wieprzowinę i smażymy często mieszając ok. 15 min w głębokiej patelni lub garnku. Morele kroimy na pół. Dodajemy do mięsa, podlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy miód, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody. Podajemy z ryżem. Do tego dania bardzo dobrze pasują mini marchewki
Państwo Wojtczuk gotująmirin (słodko-alkoholowym sosie ze sfermentowanego ryżu), ja tego nie robię]. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wykładamy na niego osuszone żeberka. Powinny się z każdej strony elegancko przyrumienić. Na już rumiane wylewamy sos ostrygowy i Srirachę. Mieszamy dokładnie aż wszystkie żeberka otoczą się przeźroczystą glazurą i jeszcze 2-3 minuty smażymy. Zdejmujemy z patelni, trzymamy w cieple. W miseczkach
Karo in the Kitchenłatwe do przygotowania. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej mielonej, 1 młoda cukinia, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 100ml śmietany 30%, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce
Tradycyjna kuchnia Kasijest się głodnym:) Podawaj z makaronem lub ryżem. Możesz też smakować to danie z bułeczką. Składniki: 250 g brązowych pieczarek (jeśli nie możecie dostać zastąpcie je białymi) 2 małe cebule 250 g kiełbasy 2 suszone pomidory 150 g jogurtu naturalnego gęstszego, np. Bakoma 1 łyżeczka musztardy sarepskiej łyżka masła klarowanego do smażenia mały pęczek świeżego kopru sól, pieprz, papryka
Zasmakuj Kuchniznalazłam idealny, który zmieniłam trochę pod moje smaki. Przepis podejrzany na stronie Kwestia Smaku . Składniki (dla 2 osób) 300 g filetu z łososia sól świeżo zmielony pieprz oliwa do smażenia Składniki sos z kaparów i białego wina 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego wina 4-5 łyżek kaparów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Składniki na soczewicę 1/2 szklanki
Piekielna Kuchnia Patiprzykład z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wszystko oczywiście w towarzystwie wspaniałego sosu. Zapraszamy na kulinarną wycieczkę w ciepłe strony! Do przygotowania pulpecików potrzebujemy: – ok 300 g wołowiny – 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej – sól, pieprz, zioła – słoik passaty pomidorowej / domowego koncentratu pomidorowego – mały słoiczek oliwek – odrobina tłuszczu do smażenia Mięso blendujemy, dodajemy kaszę jaglaną (jeżeli
Szybko Tanio Smaczniekotleciki, które nadziałam na patyczki do szaszłyków. Smażyłam je na grillowej patelni. Do mięsnych szaszłyków idealnie pasuje poniższy sos. Do miseczki włożyłam gęsty jogurt,pokrojone w plasterki kiszone ogórki, czosnek i pieprz. Dodałam parę listków suszonej mięty. Dodałam również kawałek sera feta. Wszystkie składniki zmiksowałam. Dodałam świeży koperek. Szaszłyki podawałam z ryżem i sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego
potrawyregionalnepatelni, dodaj curry i kmin rzymski, smaż mieszając przez minutę. Wlej bulion i gotuj pod częściowym przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez około 15-20 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj 5 minut, lub do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym, wraz z plasterkami cytryny i posiekaną
karmelowysojowego sosu. Poniższe danie najlepiej smakuje z ryżem basmati. Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 l wywaru warzywnego (lub rosołu) 1 cebul dymka (wraz z szczypiorkiem) 1 puszka kiełków fasoli mung 1/2 puszki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki kukurydzianej (można zastąpić ziemniaczaną) olej do smażenia sos sojowy sól, pieprz Piersi umyć, pozbawić
Ugotowaćoprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy z obu stron po 3 minuty. Do garnka wlewamy wywar z warzyw, wino oraz śmietanę, dodajemy liście laurowe kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy schab. Gotujemy mięso na małym ogniu do zredukowania się sosu. Schab możemy podawać z ziemniaczkami lub ryżem oraz z surówką. Smacznego
Symfonia smakowaWlać na patelnię szklaneczkę piwa i smażyć tak długo, aż się zredukuje. Przełożyć wszystko do szybkowara wlać bulion wołowy i gotować do miękkości z 30 - 40min. Bez szybkowara w garnku będzie dużo dłużej. Fasolkę szparagową ugotować na parze lub w małej ilości wrzątku. Dodać do mięsa , wymieszać i.... Smacznego z ryżem czy ziemniakami ... ale + kufelek
Gaździnka warzyładamy kurczaka i dokładnie obtaczamy.Całośc dodajemy do smażonej cebulki i na bardzo wolnym ogniu przesmażamy ok. 5-7 minut cały czas mieszając.Wlewamy wodę, dodajemy listki laurowe i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut mieszając od czasu do czasu.Pod koniec dolewamy śmietankę , zagotowujemy.Podajemy gorące np. z ugotowanym na sypko ryżem basmati.Smacznego
Ostra na Słodkogoździk, plastry pomarańczy i cytryny i chwilę smażyć. Wrzucić kurczaka i obsmażyć na rumiano. Wlać śmietankę ( mleczko ) kokosową i wsypać wiórki kokosowe. Gotować 5 minut na sporym gazie tak by część płynu odparowała. Wyjąć liście Kafiru, pomarańcz, cytryną i goździk. Dodać odsączony groszek. Doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan posypane usiekana kolendrą lub natką
Buniabaje w kuchni