mniejsze kawałki. Na oleju po smażeniu piersi, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, dusić około 3 minut.( można użyć oleju z pomidorów, poprawi to smak potrawy) Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Ułożyć piersi z kurczaka, pieczarki z cebulą, pomidory. Posypać bazylią, pieprzem i solą oraz mozzarellą. Zapiekać około 25 minut. Podawać z ryżem, frytkami lub tylko z surówką. Smacznego:) Artykuł
gotuj ze mnąkilka minut. Następnie dodaję rybę i smażę po 3 minuty z każdej strony. Wrzucam kawałki ananasa. Układam rybę z sosem pomidorowym z kawałkami ananasa w naczyniu żaroodpornym i piekę( grzaniem góra plus dół) w temp. 220 C przez ok. 20 minut. Wybieram środkową półkę. Gotową rybę w pomidorach z ananasem podaję z ziemniakami, ryżem, surówkami, mizerią lub warzywami
Zasmakuj Kuchnipozostałą cebulę i posiekany czosnek i smażyć jeszcze około 2 minut. Dodać przecier pomidorowy i bulion, gotować na niewielkim ogniu do miękkości. W przypadku mięsa drobiowego zajmie to około 15 minut, pulpety wieprzowe lub z mięsa mieszanego będą się gotować około 30 minut. Pulpety w sosie pomidorowym można serwować z ziemniakami, kluskami, makaronem, ryżem lub pieczywem. Przed podaniem posypać natką
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazabieramy się za sos od smażenie imbiru i czosnku. Po chwili wlewamy do nich sos sojowy i wodę. Gdy wszystko zacznie się nam gotować wrzucamy cukier. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Do sosu dodajemy usmażoną wołowinę. Całość redukujemy wedle uznania. Voilà! Generalnie wołowinę po mongolsku podaje się do miseczki – na wyłożony wcześniej ryż. Nie ma też problemu jeśli
Kuchennyviral.plobiadek można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą. Duży wybór można sobie wybrać co kto lubi. Przygotowanie kurczaka – piersi kurze pokroić podłużne grube kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, obsypać włoskimi suszonymi ziołami. Dokładnie wymieszać. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę z posiekanym czosnkiem. Smażyć tak długo aż cebulka zmięknie
Kuchnia PokoleńDanie możemy podać z ziemniakami, ryżem lub dowolną kaszą. Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym z porem Składniki na 4 porcje: 8 plastrów filetu z indyka 1 cebula ząbek czosnku szklanka śmietany 18% szklanka bulionu drobiowego 1 nieduży por przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia
Smak mojej kuchniolejem i wrzucić pokrojone mięso. Smażyć krótko aby mięso zmieniło kolor. Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne. Całość gotować chwile aż mięso będzie miękkie a sos nieco odparuje i zgęstnieje. Gotowego indyka podawać z ryżem
Monia miesza i gotujepokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy i przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy pokrojone w paski papryki, wlewamy szklankę wody i wino, dodajemy słodką paprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na koniec dodajemy do smaku ostrą pastę z papryki, solimy. Gulasz podajemy posypany natką z dodatkiem pieczywa bądź z ryżem
Kulinarne przygody Gatitydać więcej. Formujemy kotlety i smażymy bardzo wolno na rozgrzanym tłuszczu. Tego tłuszczu może być naprawdę niewiele, tyle co zwilżona patelnia. Kto chce może obtoczyć kotlety w bułce tartej, ale wtedy będą potrzebować więcej tłuszczu. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach i można podawać. Podawać z czym kto chce, jako dodatek do ziemniaków, ryżu. Z sosem grzybowym czy też pieczarkowym
Dieta moja pasjaminucie seler. Cały czas mieszając, smażyłem jeszcze 2 minuty. Sos: wymieszałem ocet, sos sojowy, przecier pomidorowy, cukier i sok pomarańczowy. Dodałem mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina najlepiej smakuje podana z ryżem
R'n'G Kitchenrozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecamy
R'n'G Kitchenbędzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka i smażymy około 15 minut obracając, co jakiś czas. Pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego
Kulinarne życiepokrojonego w drobną kostkę oraz czosnek. Smażymy na małym ogniu około 4 minuty tak aby mięso się ścieło. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Trzymamy wszystko na ogniu na tyle długo, by sos się zredukował i zgęstniał. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki Uwagi Można podawać z kaszą, makaronem, ziemniakami bądź ryżem. Dowolność, co kto lubi
Mr. Tastealbo z ryżem. Skladniki 500g kurczaka 2 papryki czerwone 1 cebula 1 chili soczewica curry - przyprawa pół łyżki kolendry pieprz i sól Wykonanie: Na oleju zeszklamy cebulę po czym wrzucamy mięso i paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko podsmażamy około 4 minuty, po czym dodajemy chilli oraz 4 łyżeczki curry. Smażymy wszystko jeszcze chwilę
Lubczyk i Waniliacałej rodziny. Roladki podałam z ryżem i sosem serowym. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 buraki ćwikłowe, ½ cebuli, 5 dag suszonej żurawiny, 2 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na maśle podsmażam buraki razem z cebulą. Dodaję suszoną żurawinę. Smażę 3-4 minuty. Doprawiam do smaku solą
Tradycyjna kuchnia Kasiserwowane z ugotowanym na sypko ryżem. Zamiast suszonych papryczek chilli można użyć marynowanych papryczek ze słoika lub ostrej papryki. SKŁADNIKI: 3-4 duże kalarepy garść suszonych grzybów (opcjonalnie) 1l bulionu słoik koncentratu pomidorowego 4-5 pomidory bez skórki lub puszka pelatti 2 suszone papryczki chili średnia cukinia 3 duże cebule oliwa do smażenia 6 kiełbas śląskich warzywko pół
Pyry na Gazkurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodajemy cukinię, dynię i pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. Jeśli używamy dyni w zalewie to najlepiej dodać ją dopiero w momencie kiedy doprawiamy curry mlekiem kokosowym, gdyż jest ona już miękka. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko
Mania Gotowaniadalej wszystko razem smażymy. Dodajemy pieczarki, dymkę i ananasa. Zalewamy wszystko bulionem, dodajemy przecier, sos chili, wino ryżowe i chili w proszku (opcjonalnie). Całość gotujemy pod przykryciem około 4 minuty, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Jeśli sos nie będzie dostatecznie gęsty możemy zagęścić go mąka ziemniaczaną. Podajemy z ryżem
Mania Gotowaniajest masa) sól, pieprz Wykonanie: Ryż przepłukać i zalać 2 kubkami wody. Ugotować, odcedzić i przełożyć do miski. Marchewkę ugotować na parze i pokroić w kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i mięso mielone. Do masy wbić jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Pasja Smakupokrojonego w kostkę łososia. Smażymy ok 2 min Dodajemy szparagi, czosnek ( wyciśnięty przez praske) serek Philadelphia I śmietanę. Doprawiamy 0,5 łyzeczki soli, cytryna, pieprz, ok 2 łyżeczki papryki. Od chwili zagotowania, gotować ok 2-3 min. Sprawdzić smak, w razie czego dodać przypraw. Wkroić dużo natki pietruszki. Pamiętać o ugotowaniu ryżu :)- ja dzisiaj podałam z dzikim ryżem
Smaki Edytypokruszoną małą chili suszoną, jak ktoś woli ostrzejsze sól morska do smaku 1 ł yżka cukru trzcinowego lub brązowego świeża kolendra do przybrania (moim zdaniem nieodzowna) Do podania: ryż basmati - ugotowany jak na opakowaniu lub jako pulao z przyprawami lub warzywami, znajdziecie też na moim blogu (ważne, żeby nie rozgotować!!!) mały kubeczek naturalnego jogurtu, bardzo dobrej jakości(...)rozgrzewamy masło ghee, wrzucamy kawałki cynamonu i pozostałe suche przyprawy - kmin, chili, papryczkę suszoną oraz cebulę i smażymy na dość mocnym ogniu, aż przyprawy zaczną pachnieć, ale nie dłużej niż 1-2 minuty. 3. Dodajemy kurczaka z marynatą, cały czas mieszając smażymy dalej nie zmniejszając ognia przez 3-do 5-u minut. Dodajemy pomidory, cukier i zmniejszamy ogień
Kuchnia Prezydentowejpatelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę. Tylko musi stracić kolor surowizny. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. Rozłożyć cebulkę na plastrach schabu. Na tej samej patelni obsmażyć pieczarki, smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę, wodę i dodać serek topiony i pokrojony koperek. Zostawić trochę koperku do dekoracji. Wylać wszystko do naczynia żaroodpornego. Nagrzać piekarnik(...)piec 1 godzinę i 30 minut. Naczynie musi być przykryte. Czas pieczenia zależy od rodzaju schabu, czasami trzeba lekko przedłużyć czas. Zawsze radzę sprawdzić i posmakować. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Udekorować pozostałym koperkiem. Jak macie elektryczny garnek do wolnego gotowania to ułożyć wszystko w ten sam sposób. Nastawić na wolne gotowanie i gotować 2 godziny. Pycha polecam
Kuchnia Pokoleńjego smak zachwyci Twojego ukochanego. Aby przygotować to danie, rozgrzej olej na patelni. Dodaj kurczaka i zrumień go z obu stron. Dodaj cebulę i grzyby, a następnie smaż do miękkości. Smażyć przez około 6-8 minut. Gdy cebula będzie już miękka, dodaj wino marsala. Jeśli jesteś na diecie, mleko owsiane jest doskonałym zamiennikiem bez nabiału. Możesz również spróbować mleka migdałowego(...)czterech osób, zastępując pieczarki piersiami z kurczaka. To tradycyjne włoskie danie jest łatwe do przygotowania. Potrawa jest bogata i aromatyczna. Można je podawać z ryżem, ryżem kalafiorowym lub risotto. Podawaj ją z pieczonymi warzywami i ryżem, aby uzyskać doskonały posiłek! Mając tak wiele przepisów na rynku, łatwo jest zacząć przygotowywać walentynkową kolację. To pyszne danie sprawi, że Twoja ukochana osoba
Patchworkwarzywnego) 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól czarny pieprz świeżo mielony (ok. 1/2 płaskiej łyżeczki) kilka gałązek natki pietruszki 3-4 łyżki oliwy Do podania gotowany biały ryż Instrukcje Polędwicę oczyszczamy z błonek i łykowatych części; kroimy na cienkie (ok. 1 cm) paski. Paprykę dzielimy wzdłużnie na 3-4 części, usuwamy gniazda nasienne, po czym kroimy poprzecznie(...)patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez chwilę (ok. 2 minuty) do zeszklenia się warzyw. Następnie kładziemy na patelni paski mięsa i smażymy ze wszystkich stron do lekkiego zarumienienia (2-3 minuty). Składniki na patelni zalewamy bulionem oraz krojonymi pomidorami w soku. Dodajemy mieloną słodką paprykę, posiekane chili i pietruszkę oraz nieco czarnego
Kulinarna Pokusasmaku solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa rozłożyć usmażone pieczarki, zawinąć tworząc roladki. Każdą roladę zabezpieczyć przed rozwinięciem drewnianą wykałaczką lub zawinąć nitką. Na tej samej patelni co smażyły się pieczarki obsmażyć roladki na ciemno złoty kolor. Na patelnię wrzucić pozostałe pieczarki i wlać wodę. Tyle, żeby roladki były w połowie przykryte. Doprawić w razie potrzeby do smaku, gotować(...)Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i powoli wlać do sosu. Chwilkę gotować, dokładnie zamieszać. Wlać śmietanę, wrzucić posiekaną natkę pietruszki. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami, kaszą,makaronem lub ryżem. Bardzo smaczne, polecam
Kuchnia Pokoleńcałą noc, ale można też wstawić tego samego dnia i po 4 godzinach mamy pyszny obiad. Z tej porcji otrzymamy sporo sosu. Nawet bez mięsa świetnie smakuje z ryżem. Polecam! Przepis z książki "The slow cook book" - Heather Whinney składniki 8 dowolnych kawałków kurzych (nogi, uda ) 4 łyżki oliwy 1 łyżka mielonego imbiru 2 łyżki słodkiej papryki szczypta(...)minut, tak aby ładnie się zrumieniły. Zdjąć z patelni, odłożyć na bok. Dodać nieco oliwy i wrzucić na patelnię cebulę. Podsmażać mieszając aż lekko zmięknie, dodać czosnek, imbir i smażyć kolejną minutę. Przełożyć mieszaninę cebuli do misy wolnowaru, a na patelnię wlać bulion, zagotować zeskrobując wszystkie smaki drewnianą łyżką. Do wolnowaru dodać pomidory, kurczaka, sok z cytryny, oliwki
Stare GaryMiska pełna smaku i zdrowia. Sezonowe warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh, rośliny strączkowe, jajko. Zielenina, pestki i nasiona, spajający całość sos. Megazdrowe i ultrapyszne! Amerykanie nazywają taki zestaw ‘Buddha Bowl’ – dla mnie to zdrowa miska rozmaitości. Trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad rozłożony(...)kokosowy, wrzucamy na niego czosnek i starty imbir. Smażymy aż przyprawy uwolnią aromat i wrzucamy tofu. Smażymy aż kostki staną się z wierzchu chrupkie, około 8 minut. Wlewamy naszykowaną wcześniej mieszankę sosu Sriracha, sojowego, miodu i octu. Potrząsamy patelnią do oblepienia tofu. Smażymy3-4 minuty do odparowania sosu, posypujemy sezamem i smażymy razem jeszcze minutę. SOS ORZECHOWY Do miseczki wkładamy
Karo in the Kitchen