wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Idealna do placuszków, ciast, ciasteczek, zagęszczania sosów. A teraz… zapraszam Was na przepis Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 4 pełne łyżki mąki ryżowej 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym z pokruszoną laską wanilii 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia do podania: cukier puder, listki
Słodkie okruszkiRyż smażony z kurczakiem robiłem już kilkukrotnie i w różnych wariantach. Tym razem użyłem klasycznej przyprawy do kurczaka, chociaż zazwyczaj robiłem go z curry. Jeżeli lubicie
Programista w kuchniwygląda w przypadku obiadu: ryż 300g + kurczak 200g gdzie znajdziemy 220 g węglowodanów i min 90g do 120g białka, czyli 18-24% białka. Wtedy zaczynają się problemy w procesie trawienia, a następnie utrata zdrowia... Składniki na naleśniki: 4 szkl. mąki 2 szkl. mleka roślinnego 2 szkl. wody gazowanej szczypta soli tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecayenne sól sos sojowy Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę, seler, rzepę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a imbir trzemy na drobnych (po starciu potrzebujemy tak ok. 1 płaskiej łyżeczki). Paprykę, cebulę i por kroimy w piórka, następnie wrzucamy na patelnię i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem smażymy, aż wszystko będzie miękkie. Doprawiamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiegotowałam 5 minut. Gdy ryż będzie już gotowy, dodajemy go do mięsa mielonego, doprawiamy do smaku i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Sprawdzamy, czy "płaty" kapusty już odchodzą od główki, jeżeli tak, to nakładamy na nich farsz i zawijamy. Nakładamy farsz na sam koniec. Zawijamy boki. Zawijamy z dołu do góry. Następnie smażymy lekko na patelni nasze
My World by Dagmara Rekgłównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju
e-PrzepisyKulinarnegłównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju
e-PrzepisyKulinarnecebulę, dodać paprykę i cukinię, smażyć wszystko razem przez 7-8 minut mieszając od czasu do czasu. Zalać warzywa pomidorami z puszki , dodać przyprawy i dusić wszystko razem przez 15 minut. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone w plastry kiełbaski, dodać do leczo i dusić wszystko razem jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem, ryżem, albo kaszką kus-kus. Partnerem
Kulinarne Inspiracjewycisnąć przez praskę. Wszystko smażyć na średnim ogniu, na patelni z olejem 20 minut. Dodać szklankę bulionu, zmniejszyć ogień, dodać przyprawy, i dusić do miękkości. Wszystko razem zblendować, dodać 100 ml wody, mleko kokosowe i tabasko. Gotować chwilę do połączenia się składników. Przelać do miski, posypać ziarnami. Najlepiej serwować z grzankami lub ryżem
kuchniabellissima.wordpress.comkostkę i dodajemy do warzyw. Smażymy 5 minut i zmniejszamy temperaturę. Dodajemy przyprawy i dusimy często mieszając przez kolejne 10 minut. Mięso polewamy sokiem z limonki. Wyciśniętą limonkę kroimy na ćwiartki i dodajemy do mięsa – przed podaniem wyciągamy. Dusimy kolejne 5-10 minut. Taki kurczak dobrze będzie się komponował także z kuskusem lub ryżem
KucharzycaMoja dzisiejsza propozycja obiadowa to pierś kurczaka w czosnku. Wiedząc, że będę mieć mało czasu na przygotowanie obiadu, szukałam czegoś szybkiego i trafiłam na ten przepis
kuchnia doskidodaję do nich różnych kasz, ryżu, warzyw, robię w formie gołąbków. Dzisiaj najbardziej klasyczne. Najlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, szynka) 2 żółtka 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 czerstwa bułka pieprz czarny pieprz ziołowy sól olej lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepokrojoną w kostkę paprykę i smażyć około 15 minut. Dodać fasolę, bulion i cukier. Gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę. Na około 5 minut przed końcem gotowania dolać ocet. Zdjąć z ognia i częściowo zmiksować - na tyle krótko, by około połowa fasoli pozostała cała. Można podać z kleksem śmietany lub kulką ryżu. Posypaną pokrojonymi w drobną kosteczkę kolorową
zadanie-gotowaniemąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą. Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszami albo z kromeczką
Radość kipiąca uśmiechem.której nadmiar staramy się obsypać. Smażymy panierowane skrzydełka na złoty kolor (w moim przypadku z powodu zagapienia się, tym razem z elementami czerni) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy mięso sosem i przed samym podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki. Na stół stawiamy w jednym naczyniu, a na talerzach/w miseczkach wcześniej układamy kopy ryżu. W ten sposób, gdy będziemy nakładać(...)porcję dania sos nie rozleje się bezsensownie po talerzach, a przyprawi ryż. Podawać można przykładowo z surówką z marchewki i kapusty. Zażerałam się
Kuchenna Kontrrewolucyaprzesmażonych warzyw, do garnuszka i smażymy kolejną część pulpecików. Kiedy wszystkie pulpeciki są już przesmażone, garnek przekładamy na ogień, dodajemy pomidory, przecier, bulion warzywny oraz drobno pokrojoną papryczkę chipotle. Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 15-20 minut, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego
Plate of JoyWiem, wiem po świętach ciężko patrzeć na jedzenie ;) Ale dziś kolejny Studencki Wtorek. Dziś mam dla Was lekkie danie, pełne warzyw i bardzo przyjemnych smaków ;) Składniki
Czerwona Porzeczkaimbir i sok z cytryny. Smażyć 1 minutę, a następnie dodać kurczaka. Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła, wsypać rodzynki i migdały i podsmażać około 2 minuty ciągle mieszając. Dodać do kurczaka, wlać wodę i dusić na wolnym ogniu aż kurczak będzie bardzo miękki. Na sam koniec wsypać groszek i zagotować. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemFilety z kurczaka umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę , dodać filety z kurczaka i smażyć je z każdej strony po około 5 minut. Po tym czasie zalać bulionem, dodać tymianek i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Na koniec wlać śmietanę(...)pieprzem, dusić kolejne 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami np. ryżem. Smacznego
Gosia gotujedobrze rozgrzaną – kładę porcje mięsa. Smażę po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu filety zawijam w folię aluminiową i odkładam na ok.10 minut (przez ten czas soki się wchłoną, a mięso będzie soczyste). W tym czasie szykujemy sałatkę z rukoli ze szpinakiem. Filety możemy podać jako danie obiadowe, czy kolacyjne. Z ryżem, ziemniakami, frytkami, bagietką – jednym słowem
mojewypiekiinietylkopokruszoną chilli (opcjonalnie) - smażymy kolejną minutę do uwolnienia aromatu. Dodajemy zmiksowane pomidory, gotujemy kilka minut, aż sos zgęstnieje (około 6-7).4. Do sosu wrzucamy kurczaka, dodajemy 20 g masła i śmietanę. Mieszamy, aż sos stanie się jednolity, a całe masło się rozpuści. Przekładamy na talerze, posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ryżem basmati lub chlebkiem naan. Smacznego
Tajskie smakiłyżki oliwy. Smażymy nasze kotleciki około 3-4 minuty z każdej strony. 4. Przekładamy kotleciki do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, na 20-25 minut. Zrobione! :) Podałam kotleciki z dwoma małymi gniecionymi ziemniakami (ponieważ ziemniaki są zdrowe i o wiele mniej tuczące niż makaron lub ryż!), odrobiną buraczków i sałatą polaną jogurtem naturalnym
My Culinary Artktóre dodane do sosu na sam koniec, zachowują jędrność i kształt. Szybkie do przygotowania, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu na kuchennym blacie. Najlepiej smakują podane z białym ryżem lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI /2 PORCJE 2 piersi kurczaka (2x150 g) przyprawy: sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka suszonego oregano, szczypta chili w proszku 1 łyżka masła(...)odstawiamy na minumum 30 minut do zamarynowania (można na noc). Figi myjemy, osuszamy i kroimy na ósemki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło, kładziemy filety z kurczaka i smażymy po 3 minuty z każdej strony, na dużym ogniu, do lekkiego zrumienienia. Kilka razy dociskamy filety łopatką, aby lekko rozpłaszczyły się i przyrumieniły na większej powierzchni. Dolewamy wino i odparowujemy
cool and mintypewnością zaskoczycie znajomych, gdy przyjdą na ogrodową imprezę, a tam kociołek zamiast grilla :) Podstawą prawie każdego dania z kociołka jest tłuszcz. Tłuszcz, na którym potem będziemy smażyć resztę dań. Może być to oczywiście olej lub oliwa, ale według nas najlepsza jest wędzona słonina. Nie dość, że doskonale sprawdza się jako tłuszcz to jeszcze oddaje swój fantastyczny aromat(...)gulaszu. Prosty i niebywale smaczny. I można go dowolnie modyfikować. Dodać paprykę, pomidory czy cokolwiek lubicie i macie ochotę. Albo można nic nie dodawać i podać go z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami. Jest pyszny! 1-1,5 kg wołowiny (ewentualnie dziczyzny lub miks tych mięs) 3 cebule 4 łyżki pasty paprykowej lub mielonej słodkiej papryki 100 g słoniny wędzonej
Marder&Marder Manufacturepokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Doprawić solą, pieprzem, oregano, papryką słodką i ostrą. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju. Na gorącą patelnię wrzucić kawałki mięsa i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć mięso z patelni i położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu – Do dużego kubka wlać śmietanę, bardzo drobno posiekany czosnek, ketchup(...)Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka
Kuchnia Pokoleń