wyłącznie na takich obiadach, jakie nie wymagają wielu zabiegów i zbyt długiego czekania. Do takich należy nasza domowa wersja curry. Danie powstaje bardzo szybko. Można je podać z gotowanym ryżem, taka forma pozwoli podać wszystko w pół godziny. Tutaj trochę bardziej czasochłonna wersja, jakoś wykrzesałam z siebie parę iskier, akurat tyle, by wystarczyło na przygotowanie placuszków ciapatek, robię je według(...)możecie sobie przygotować sami: 30g pieprzu czarnego, 30g ziaren kolendry, 15g goździków, 10 ziaren kardamonu i 15g cynamonu - wszystko to porządnie zmiażdżone w moździerzu. (za Maciejem E. Halbańskim) Chwilę smażę mieszając, dodaję pomidory i po chwili fasolę. Całość często mieszając, ponieważ wciąż ogień jest mocny, łączę z jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam
I tu będę miała takie teprzygotowania delikatnego, aromatycznego gulaszu z indyka wraz z dodatkiem cebuli, pora oraz papryki. Prosty do przygotowania i bardzo smaczny. Poniższy gulasz podałam z mieszanką kasz z dodatkiem czerwonego ryżu. Dodatkowo przed podaniem, całość posypałam posiekaną natką pietruszki. Składniki na 6 porcji: 1 kg udźca z indyka 1 duży por (biała część) 1 duża, czerwona papryka 1 cebula(...)pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić w cienkie talarki. Do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać paprykę oraz por. Całość chwilę smażyć. Przygotowane warzywa przełożyć na talerz. Do tego samego garnka wlać ponownie odrobinę oleju. Przełożyć przyprawione kawałki indyka. Przesmażyć z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia. Następnie przełożyć podsmażone warzywa
Ugotowaćmniejsze kawałki. Na oleju po smażeniu piersi, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, dusić około 3 minut.( można użyć oleju z pomidorów, poprawi to smak potrawy) Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Ułożyć piersi z kurczaka, pieczarki z cebulą, pomidory. Posypać bazylią, pieprzem i solą oraz mozzarellą. Zapiekać około 25 minut. Podawać z ryżem, frytkami lub tylko z surówką. Smacznego:) Artykuł
gotuj ze mnąkilka minut. Następnie dodaję rybę i smażę po 3 minuty z każdej strony. Wrzucam kawałki ananasa. Układam rybę z sosem pomidorowym z kawałkami ananasa w naczyniu żaroodpornym i piekę( grzaniem góra plus dół) w temp. 220 C przez ok. 20 minut. Wybieram środkową półkę. Gotową rybę w pomidorach z ananasem podaję z ziemniakami, ryżem, surówkami, mizerią lub warzywami
Zasmakuj Kuchnipozostałą cebulę i posiekany czosnek i smażyć jeszcze około 2 minut. Dodać przecier pomidorowy i bulion, gotować na niewielkim ogniu do miękkości. W przypadku mięsa drobiowego zajmie to około 15 minut, pulpety wieprzowe lub z mięsa mieszanego będą się gotować około 30 minut. Pulpety w sosie pomidorowym można serwować z ziemniakami, kluskami, makaronem, ryżem lub pieczywem. Przed podaniem posypać natką
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazabieramy się za sos od smażenie imbiru i czosnku. Po chwili wlewamy do nich sos sojowy i wodę. Gdy wszystko zacznie się nam gotować wrzucamy cukier. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Do sosu dodajemy usmażoną wołowinę. Całość redukujemy wedle uznania. Voilà! Generalnie wołowinę po mongolsku podaje się do miseczki – na wyłożony wcześniej ryż. Nie ma też problemu jeśli
Kuchennyviral.plobiadek można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą. Duży wybór można sobie wybrać co kto lubi. Przygotowanie kurczaka – piersi kurze pokroić podłużne grube kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, obsypać włoskimi suszonymi ziołami. Dokładnie wymieszać. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę z posiekanym czosnkiem. Smażyć tak długo aż cebulka zmięknie
Kuchnia PokoleńDanie możemy podać z ziemniakami, ryżem lub dowolną kaszą. Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym z porem Składniki na 4 porcje: 8 plastrów filetu z indyka 1 cebula ząbek czosnku szklanka śmietany 18% szklanka bulionu drobiowego 1 nieduży por przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia
Smak mojej kuchniolejem i wrzucić pokrojone mięso. Smażyć krótko aby mięso zmieniło kolor. Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne. Całość gotować chwile aż mięso będzie miękkie a sos nieco odparuje i zgęstnieje. Gotowego indyka podawać z ryżem
Monia miesza i gotujepokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy i przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy pokrojone w paski papryki, wlewamy szklankę wody i wino, dodajemy słodką paprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na koniec dodajemy do smaku ostrą pastę z papryki, solimy. Gulasz podajemy posypany natką z dodatkiem pieczywa bądź z ryżem
Kulinarne przygody Gatitydać więcej. Formujemy kotlety i smażymy bardzo wolno na rozgrzanym tłuszczu. Tego tłuszczu może być naprawdę niewiele, tyle co zwilżona patelnia. Kto chce może obtoczyć kotlety w bułce tartej, ale wtedy będą potrzebować więcej tłuszczu. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach i można podawać. Podawać z czym kto chce, jako dodatek do ziemniaków, ryżu. Z sosem grzybowym czy też pieczarkowym
Dieta moja pasjaminucie seler. Cały czas mieszając, smażyłem jeszcze 2 minuty. Sos: wymieszałem ocet, sos sojowy, przecier pomidorowy, cukier i sok pomarańczowy. Dodałem mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina najlepiej smakuje podana z ryżem
R'n'G Kitchenrozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecamy
R'n'G Kitchenbędzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka i smażymy około 15 minut obracając, co jakiś czas. Pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego
Kulinarne życie