ryż smażony - 6533 przepisów (strona:236/436)

Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami 2179

już nieco miękka, dorzucić brokuła, wymieszać. Smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Dodać kaszę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć na talerze. Smacznego! Zobacz również przepisy na: Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Koktajl z jarmużu

Kulinarne Przeboje
Szparagi zawijane 262

olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy układając na papierowych ręcznikach. Do dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis

mojewypiekiinietylko
Szparagi zawijane 262

olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy układając na papierowych ręcznikach. Do dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis

mojewypiekiinietylko
Polenta z szybkim sosem bolońskim 181

zmiękczyć. Polentę można podawać, jako zamiennik ziemniaków,ryżu, makaronu lub samodzielne danie. Całości dokona sos pomidorowy, lub, jak u mnie, sos boloński. Tradycyjny przepis składa się z mąki/kaszki kukurydzianej, wody, soli. Obecnie wzbogacana o masło, ser, zioła. Idealną cechą polenty jest to ,że można podawać ja w formie papki, grillować lub smażyć-zawsze smakuje wybornie. SKŁADNIKI NA POLENTĘ

Kopystką po garach
WARZYWNE CHILI 109

oraz około 5 łyżek wody i smażę jeszcze 2 minuty. Następnie wlewam przecier pomidorowy, chwilę później wrzucam soczewicę, opłukaną fasolę i krojone pomidory. Wlewam bulion, całość doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 80 minut (co jakiś czas mieszam). Danie można podać w plackach tortilli z sosem czosnkowym, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami

JejKuchnia
Kurczak w suszonych pomidorach 133

Następnie dodajemy szalotki, czosnek i paprykę Smażymy 4 minuty do momentu zeszklenia się cebulki Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki: wino, suszone pomidory, miód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Udka z kurczaka pieczone w sosie grzybowym 258

wody, pokrojone w paski suszone grzyby. Smażę wszystko razem kilka minut. Śmietankę mieszam z bulionem (lub wodą) i wylewam na patelnię. Doprowadzam do wrzenia, dodaję parmezan, sól i pieprz. Na końcu dodaję pęczek posiekanej pietruszki.  Gotowym sosem zalewam przygotowanego wcześniej kurczaka. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Piekę godzinę bez przykrycia. Podałam z ryżem, ale świetnie będzie pasowała także kasza

Cook&Love
Kurczak z warzywami 142

danie. Dodajcie do niego, wedle upodobań ryż, kaszę lub makaron. To jednogarnkowe danie składa się z kurczaka, papryki i kwiatów brokułów. Do tego parę przypraw i danie gotowe. Smacznego:) Składniki: niewielka pierś z kurczaka 10 kwiatów brokułów - użyłam mrożonych 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 2 suszone pomidory masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli

Zasmakuj Kuchni
Makaron z sosem kurkowym i łososiem 224

obiad. Zamiast makaronu można użyć ryżu lub kaszy. Składniki: - 250g kurek - makaron - 4 łyżki białego wina - 150ml śmietany kremówki 30% - 100ml bulionu warzywnego - 200g świeżego łososia  - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania:  Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy na ręczniku papierowym.  Kurki wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Dodajemy łyżkę masła i chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Morbradgryde - polędwiczki w sosie z pieczarkami i porem. 176

kolejną łyżkę masła i włożyć polędwiczki. Smażyć około 3 minuty z każdej strony, oprószając w trakcie solą i pieprzem. Dodać z powrotem na patelnię pora, cebulę i pieczarki. Zalać bulionem i śmietaną. Dodać łyżeczkę musztardy. Pozwolić dusić się jeszcze na małym ogniu przez około 5 -10 minut. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. W towarzystwie gotowanej marchewki lub dowolnej ulubionej

zadanie-gotowanie
Moje gołąbki z sosem pomidorowym. 124

każdy ma swoją szkołę gotowania ryżu) tak samo ugotować kasze. Wodę do gotowania  należy posolić. Cebule zeszklić, dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, chwile podsmażyć i dodać do farszu ryżowego. Mięso mielone poddusić do miękkości, mielonkę również drobno pokroić i wszystko dodać do farszu. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i smażyć na łyżce masła do momentu

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffinki mięsno - ryżowe z fetą zapiekane w kokilkach. Fajna przekąska lub obiad. 174

lubią zadymki kuchennej związanej z smażeniem mielonych na patelni,, czyli tradycyjnie. Takie muffinki fajnie pasują jak każde mielone jako dodatek do dania obiadowego, ale stanowią też super przekąskę, czy przystawkę na przykład na sylwestrowy stół, czy inne imprezy. Polecam :) Składniki ( na 4 porcje ) - 20 dkg mięsa mielonego - 2-3 łyżki ugotowanego ryżu - gruby plaster sera feta - 1 małe jajko - sól(...)pieprz, czosnek mielony, cebulka prażona w kostce, kminek mielony, majeranek - olej do wysmarowania kokilek Wykonanie Do mięsa mielonego dodaje ryż, jajko i wszystkie przyprawy, mieszam i wyrabiam ręką do połączenia składników. Ser feta kroję w grube prostokąty. Kokilki smaruje wewnątrz przy pomocy pędzelka olejem. Następnie do każdej kokilki przekładam połowę mięsa, na mięso układam kostkę sera feta i przykrywam

Kuchnia z widokiem na ogród
Indyk w marchewce i pomidorach 172

fajnie skomponuje się z ryżem czy też kaszą.  Danie jest bardzo dobre i mega sycące.  Danie podałam na talerzu Agawa Gold Porcelana Bogucice .  Składniki: 0,5 kg fileta z indyka 6 pomidorów 3 cebule 3 duże marchewki 200 ml gęstego przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku  2 szklanki bulionu  olej do smażenia sól do smaku

Krakowskie smaki Ani
Kotlety mielone 208

mielonego  kilka łyżek ugotowanego ryżu 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 szkl. bulionu  1 cebula 1 łyżka masła sól czosnkowa pieprz czarny mielony majeranek Cebulę posiekać i usmażyć na łyżce masła.Bułkę namoczyć w bulionie, odcisnąć .Dodać do  mięsa mielonego, dodać jajko , cebulę i przyprawy. Starannie wyrobić. Formować kotleciki i smażyć na oleju z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kurczak hajderabacki 237

kardamon, cynamon, goździki, wymieszać i chwilę smażyć. Włożyć kurczaka w kawałkach (ja podzieliłam kurczaka na cztery części), wlać puszkę pomidorów, jogurt wymieszany z kurkumą i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Nie mieszać tylko dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Dusić aż kurczak będzie miękki. Na koniec posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem

O kuchni z uczuciem