Marchewka po koreańsku

Marchewka po koreańsku

Marchewka po koreańsku

Marchewka po koreańsku to pikantna surówka o mocnym aromacie czosnku i ziaren kolendry. Łączy w sobie smaki słone (sól i cebula) ze słodkimi (cukier i sezam), ale wyróżnia się przede wszystkim ostrym smakiem nadanym przez czosnek, ostrą papryczkę i pieprz. 1 kg marchewki 1 mała cebula 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki cukru 1 kawałek długości 1 cm małej ostrej papryczki lub ¼ łyżeczki suszonej ostej papryki w płatkach 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka octu 50 ml oleju roślinnego ½ łyżeczki mielonych ziaren kolendry 3 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka, marchewka, cebula, mielone, papryka, sezam, kapustą, ryż, kapusta pekińska, warzywa, ziemniak, udka , udka z kurczaka, ziemniaki, sosy, kurczak, kurczak duszony na ryżu, obiad, sałatki, sałatka, surówka z kapusty, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, sałatka do obiadu, sos do ryżu, mielone z warzywami, ryż smażony

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.