przetwory - 15421 przepisów (strona:843/1029)

Dżem wiśniowy 172

Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Przygotowanie: Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc

Anioły w kuchni
Konfitury z zielonych fig 163

  1 kg zielonych fig   1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny   ½ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy   750 g cukru   cynamon

Anioły w kuchni
Marynowane cytryny 164

Składniki:  kg cytryn, sól morska gruboziarnista, Przygotowanie: Cytryny myjemy i sparzamy wrzątkiem, każdą nacinamy wzdłuż jakby w ćwiartki ale nie do końca,  w każde

Anioły w kuchni
Marmoladka cytrynowa z cukinii 196

To moje odkrycie tego lata J Jest pyszna… Przepis dostałam od mojej koleżanki z czasów studenckich J Jest również na moim ulubionym blogu MojeTworyPrzetwory, bardzo polecam

Anioły w kuchni
Marmolada z gruszek z winem 190

Składniki: 2 kg gruszek, 1/2 szklanki wytrawnego białego wina, 2 cytryny, 1 1/2 szklanki cukru, laska wanilii, szczypta cynamonu, 2 łyżki brandy(winiaku lub rumu), Przygotowanie

Anioły w kuchni
Suszone pomidory 190

Robię je po raz pierwszy w życiu:) jestem ciekawa efektu:) Przepis dostałam od koleżanki, która ciągle je robi.  Składniki: pomidory, olej roślinny, zioła, czosnek, sól

Anioły w kuchni
Papryka w occie z czosnkiem 181

1/2 papryki żółtej, 1/2 papryki czerwonej, 1 główka czosnku, łyżeczka kolorowego pieprzu i ziela angielskiego, 4 łyżeczki gorczycy, liście laurowe  na marynatę: 1/2 l wody

Anioły w kuchni
Dżem z kiwi i cytryn 166

1,2 kg owoców kiwi, 3 cytryny, 1/4 soku z cytryny, 30 dag cukru, Kiwi obieramy, usuwamy szypułki, kroimy.  Z cytryny ścieramy skórke, segmenty oddzielamy

Anioły w kuchni
Koperek solony 187

500 g świeżego zielonego koperku, sól morska gruboziarnista, Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Do słoika najpierw wsyp sól a na niej ułóż warstwę koperku - ugnieć

Anioły w kuchni
Dżem z dyni i jabłek 209

Czas zacząć dyniowe szaleństwo! Dzisiaj dżem z dyni i jabłek przepisu mojej mamy:) Zajadałam się nim całe studia...to były czasy:)...Pozdrawiam koleżankę z pietra w

Anioły w kuchni
Dżem z dyni 181

2 kg dyni, 350-450 g cukru, sok z cytryny, 1 łyżeczka cukru z wanilią, Kroimy dynię w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny

Anioły w kuchni
Mus jabłkowy 192

Przygotowujemy garnek. Jabłka obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne i pokrojone w plasterki wrzucamy do garnka z odrobiną gotującej się wody (natychmiast po wrzuceniu przykrywaj garnek

Anioły w kuchni
Dynia marynowana po śląsku 170

Mam wrażenie, że jeszcze całkiem niedawno było tak ciepło,że ąż miałam dość upałów...a teraz witają nas chłodne ranki, wieczory...Dzisiaj pierwszy dzień jesieni...a

Anioły w kuchni
Dynia słodzona 155

Ciąg dalszy dyniowej niedzieli;))) Składniki: 1 kg miąższu dyni (oczyszczonej z pestek i skóry) sok i otarta skórka z cytryny 600 g cukru po 1/2 łyżeczki

Anioły w kuchni
Czeko śliwki lub dżem śliwkowo - orzechowy 175

Czeko  śliwki Składniki : 2 i 1/2 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry waniliowe, 1 tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Dokładnie wymyte i wypestkowane śliwki

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania