przetwory - 15421 przepisów (strona:838/1029)

Tarninówka, nalewka z tarniny ze śliwką i goździkiem 296

Kolejna nalewka z cyklu "Owoce Leśne". Tarki (owoce tarniny) wciąż są na gałązkach, można zebrać, dodać kilka składników i już za pół roku cieszyć się nalewką

SzczyptaSmaQ
Konfitura figowa z czerwoną cebulą, kasztanami i suszoną śliwką 245

Wykwintny dodatek, zwłaszcza do pieczonych mięs i serów. W jej towarzystwie  rewelacyjnie zaprezentuje się zarówno gęsina na św. Marcina jak i pieczona kaczka na świątecznym

SzczyptaSmaQ
Dżem wiśniowy z octem balsamicznym i pieprzem 174

Wiśnie już pięknie dojrzały na drzewie czas chować je na zimę w słoiki. W zeszłym roku na ostatnią chwilę zdążyłam zrobić dżem wiśniowy z octem balsamicznym

Basia w kuchni
Ogórki kanapkowe z curry 2673

Ogórki kiszone, konserwowe, kanapkowe możliwości całe mnóstwo. U nas najszybciej znikają kiszone i kanapkowe z curry. Staram się zrobić jak najwięcej, aby starczyło do następnego sezonu

Basia w kuchni
Puree z dyni 192

 Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw. Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem

prawdziwe jedzenie
Korzenny syrop dyniowy do kawy i deserów 237

Dzień dobry!Wręczacie swoim bliskim jadalne prezenty? Dzisiaj przepis, który idealnie nadaje się na jadalny prezent. Wystarczy nalać go do ładnej butelki, udekorować bilecikiem czy wstążką

Pora coś zjeść
Domowe wędliny: Boczek pieczony 368

Pyszna, prosta w przygotowaniu domowa wędlina, która smakiem przewyższa wszystkie kupne wędlinopodobne wyroby :)Składniki:boczeksólpieprzpapryka słodka i ostraziele angielskieliście lauroweMięso można upiec w całości, ja jednak

chwile dla mnie
MIÓD Z MNISZKA LEKARSKIEGO 174

Wiosna to czas kiedy na wszystkich łąkach pełno ślicznych żółtych kwiatuszków, z których tak chętnie w dzieciństwie wyplatało się wianuszki. Z sentymentem o tym myślę zajadając

Z Majeczką w kuchni
PASTERYZOWANIE I MROŻENIE-SPOSOBY NA PRZECHOWANIE SZCZAWIU 248

W maju szczaw jest najsmaczniejszy, wtedy jest najlepszy czas żeby go nazbierać i zamknąc w słoiczku na zimę,żeby cieszyć się prawdziwą szczawiówką cały rok. Poniżej

Z Majeczką w kuchni
OGÓRKI MAŁOSOLNE WG PRZEPISU BABCI 193

W moim domu dużo przepiów od mojej babci, tak bardzo uwielbiałam i lubie do dziś jej kuchnię że bardzo chętnie korzystam z tych sprawdzonych przepisów. Składniki

Z Majeczką w kuchni
CUKIER RÓŻANY 223

Dzika róża kwitnie w najlepsze, nie mogłam tego nie wykorzystać by przygotować przepyszny, niezwykle pachnący cukier różany. Idealny do ciast, deserów i herbatki, dzięki któremu zyskuje

Z Majeczką w kuchni
DŻEM TRUSKAWKOWY Z NUTKĄ WANILII 174

Sezon truskawkowy trwa, warto więc zamknąć te pachnące chwile w słoiki na zimę  Składniki: 2 kg truskawek 2 op.Konfitur Fixu Diamant 700 g cukru kryształu

Z Majeczką w kuchni
OGÓRKI Z PAPRYCZKAMI CHILI 194

Ciekawe w smaku, im dłużej stoją tym bardziej przechodzą pikantnością papryczek. Polecam wszystkim wielbicielom troszkę ostrzejszych ogóreczków Składniki: przepis na 15 słoików 0,5 l: 4kg

Z Majeczką w kuchni
RYBY W OCCIE 255

Przepyszne danie nie tylko piątkowe. Możemy zrobić w dwu wersjach, taka aby zjeśc na dniach i taka do słoików która postoi kilka miesięcy Składniki: dowolna ryba

Z Majeczką w kuchni
OGÓRKI W KECZUPIE 218

Kolejna propozycja na świetne ogóreczki na zimę, przepyszne, lekko słodkawe   Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych marchew koperek świeży zielone piórka zalewa:  2litry wody

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania