Nie wiem jak u Was, ale w mojej części kraju można się jeszcze cieszyć kwiatami, więc w ogrodzie rodziców zebrałam płatki pięknie pachnącej róży które wykorzystałam
Quinoa Raz!W tym roku sezon na gruszki w moim ogródku był bardzo owocny. Z okazji, że bardzo lubię te owoce postanowiłam przygotować bardzo smaczne i apetyczne ciasto
Truskawkowa FiestaAch te pasty. Są pyszne. Mają tylko jeden minus. Za dużo można z nimi zjeść kanapek. I to jest problem. Nie wiem jak Wy ale je
Smaki EwyWydrążone nieduże cukinie możemy napełnić dowolnym mięsem - w kawałkach lub mielonym, warzywami i grzybami. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneTUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESos orzechowy może śmiesznie brzmi ze słowem "sałatka" ale za to smakuje świetnie. Ser pleśniowy idealnie do niego pasuje. Całość jest słono-słodka, perfekcyjnie współgrająca ze
CzarnawisienkaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 jajka 2 łyżki śmietany 1 opakowanie mini mozzarelli kilka plasterków salami lub innej wędliny kilka oliwek cebula kawałek papryki sól
czarrna od kuchniSkładniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny palmy 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka
kgwjanczewoSkładniki: matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile
W Mojej Kuchni LubięChrupiąca FOCACCIA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, BOCZKIEM I FETĄ to nasza... Artykuł Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki: 4 duże tortille 500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wołowe) ok. 200 g kukurydzy konserwowej od JAMAR 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula
Domowy Smak JedzeniaTo chyba jedna z najprostszych hiszpańskich przegryzek :) Papryczki Padron przywędrowały do Hiszpanii ( dokładnie Galicji) z Meksyku dzięki franciszkańskim mnichom i były zwyczajną odmianą papryczek chilli, jednak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKuchnia włoska jest mi bliska, gdyż spędziłam w Italii miesiąc poznawając kulturę i kuchnię tego kraju. Risotto zalicza się do jednych z moich ulubionych dań. Postanowiłam
Truskawkowa FiestaTrochę mi zeszło z ich zrobieniem i chociaż uwielbiam je jeść ale już robić troszkę mniej, bo są odrobine pracochłonne :) Składniki: - 1 kg
Zainspirowana w kuchniMacie dużo cukinii w ogrodzie i nie wiecie co z nią zrobić. Z chęcią bym przyjęła cukiniowe dary ale jest to niestety niemożliwe. Mam za to
codojedzenia