Jesień to zdecydowanie czas orzechów, dyni i warzyw. Od kilku lat zmagam się z alergią na orzechy, które były dawniej moją ulubioną przegryzką w jesienne wieczory
Weekendy w domu i ogrodzieCzasami przychodzi taki czas, że mamy ochotę na "małe co nieco". Warto wtedy zamiast po czekoladę sięgnąć na przykład po owoce z jogurtem naturalnym. Takie
ChilliJemyTymbaliki to nowocześniejsza nazwa, oznaczająca nic innego, jak klasyczną galaretę drobiową. U mnie tym razem tymbaliki w wersji z indykiem. Bardzo
Walijskie PichcenieSą małe, ale jakże pyszne :) Mini eklerki z kremem, zapraszam na te małe co nieco :) Składniki na około 15 eklerków Ciasto: 1 szkl wody (200 ml
Gotowanie...to proste !Świetne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A
Stare GaryUwielbiam zdrowe ciasta, które nie mają pustych kalorii, a na dodatek dają nam dobre korzyści. Upiekłam mega zdrowe ciasto z dodatkiem otrąb owsianych. Składniki: 2 jajka
Truskawkowa FiestaNadeszła idealna pora aby opublikować dawno zapowiadany przepis na pyszną konfiturę z czerwonej cebuli. Dodatek wprost fantastyczny do serów i mięs pieczonych. Konfitura jest łatwa w
Kuchnia po mojemuAwokado albo smaczliwka (Persea Scheffer) to daleki kuzyn gruszki. Uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych darów natury. To prawdziwa skarbnica cennych składników i najlepsze „paliwo” dla
mojewypiekiinietylkoŁosoś to smaczna i delikatna ryba więc wymaga specjalnego traktowania. Ja zawsze piekę go w foli w piekarniku,rzadko na patelni,ponieważ nie lubię gdy jest
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 60 g cienkich kabanosów; 200 g sera żółtego w kawałku (u mnie edamski); 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 średniej, zielonej papryki; Puszka kukurydzy konserwowej (waga
Gospodyni MiejskaKotlety warzywne Ostatnio robiłam Zupę szczawiową i zostało mi trochę warzyw, a że nie lubię wyrzucać jedzenia postanowiłam, że wykorzystam te warzywa na zrobienie
Mój pomysł naMożna przygotować jako danie piknikowe, wtedy pomidorów nie opiekamy. Wystarczy oczyścić połówki pomidorów z nasion, osaczyć, naciąć, ułożyć na papierowych ręcznikach i odstawić na godzinę. A
R'n'G KitchenJedno z moich ulubionych i bardzo częstych posiłków, które przygotowuję. Typowe danie sportowego świra i kulturysty, ale również zwykłego człowieka, który dba o zdrowie. :) Składniki: 100g
Truskawkowa FiestaTroszkę inna wersja śledzi po sułtańsku Składniki 500 g płatów śledziowych 1 duża czerwona cebula 2 duże białe cebule pół szklanki suszonych moreli pół szklanki
R'n'G KitchenGRILLOWANY HALLOUMI NA SAŁATCE Z KUSKUSEM I FASOLKĄ to zdrowy,... Artykuł Grillowany halloumi na sałatce z kuskusem i fasolką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE