Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWłaśnie rozpoczął się sezon na paprykę! Dlatego PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI... Artykuł Pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECIASTO: -1/2 kg mąki - szklanka wody wrzącej - szczypta soli Mąkę wymieszaj z solą i zalej ją wrzącą wodą. Wymieszaj drewnianą łyżką i poczekaj aż przestygnie
Pasje JolkiSierpień to miesiąc pomidorów. Szkoda tylko, że sezon na nie trwa tak krótko, bo to moje ukochane warzywa. Część z nich zamykam w słoiku, a
Kulinarne przygody GatityCo prawda pita kupiona, ale farsz i sos to zrekompensował. Składniki 4 pity 4 udka kurczaka 1 czerwona cebula sałata karbowana ogórek kiszony Sos jogurtowy
R'n'G KitchenDziś szybki i prosty przepis na nadziewane pomidorki. Uwielbiam to czerwone warzywo właściwie w każdej postaci. Od czasu do czasu przygotowuje jednak na kolację pomidorki nadziane
Słodkie okruszkiKolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki
Truskawkowa FiestaWczoraj dostałam zapas świeżutkich oscypków, które wykorzystałam do dzisiejszego obiadu. Oscypek fajnie podkręca smak mięsa. Składniki: - 2 cukinie - 2 małe oscypki - 1 papryka - 2 małe cebule
Zainspirowana w kuchniO tym, jak bardzo kocham pizzę z chlebków naan już Wam kiedyś pisałem. Uważam, że po prostu nie ma lepszego sposobu na rozprawienie się z „ pizzowym
Food SquareCiasto francuskie pasztetem pomidorowym posmarowałam, ser camembert, kapary, czerwoną świeżą paprykę dodałam, w roladę zawinęłam, na krążki pocięłam, w odstępach w okrągłej formie poukładała i
Moniki SmakołykiBardzo smaczna i tradycyjna szarlotka - "jak u babci". Uwielbiam domowe tradycyjne wypieki, więc postanowiłam upiec w nieco "lżejszej" wersji. Smakuję jak tradycyjna, ale w zdrowszej oprawie
Truskawkowa FiestaTORTILLA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI to zdrowy i pyszny obiad przy niewielkim... Artykuł Tortilla z grillowanymi warzywami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki: 4 duże tortille 300 – 400 g mięsiwa w sosie własnym Spichlerza Rusieckiego 4 ogórki kiszone, średniej wielkości 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku
Domowy Smak JedzeniaKolejny raz stawiamy na sezonowe przysmaki. Właściwie to gotowanie na tym polega. Robimy to, co w danym sezonie jest dostępne. Fasolka szparagowa w każdym, dosłownie każdym
R'n'G Kitchen*składniki: 1 mała bagietka 1 słoiczek smalcu z mięskiem i skwarkami Spichlerza Rusieckiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła ok. 70 g sera żółtego 1 ogórek
Domowy Smak Jedzenia