składniki: 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody ok. 100 g suszonych pomidorów w oleju (ok. 1/2 słoiczka) 100 g sera feta
Domowy Smak JedzeniaBrukselka, to typowe zimowe warzywo, chyba nieco zapomniane i nie przez wszystkich lubiane. Może dlatego, że przez lata podawane było tylko klasycznie, jako jarzynka do obiadu
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mam dla Was prostą i szybką sałatkę ze śledzia. Jest to jedna z tych sałatek, którą można przygotować bardzo szybko i z niewielkiej ilości produktów
Codzienna kuchnia niecodziennaJeśli mamy mało czasu na gotowanie przedstawiamy propozycję na szybkie i sycące sandwicze. Znakomicie sprawdza się do nich majonez od Folwark , lekkim o aksamitnym smaku.
R'n'G KitchenSkładniki: 1/2 kg mielonej szynki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 bułki czerstwe szczypta majeranku sól pieprz świeżo mielony 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia
kgwjanczewohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pamiętacie moje serki jogurtowe? ( Serek z jogurtów naturalnych , serek z jogurtów greckich .) Idealnie nadają się do przygotowania pysznych kuleczek
Di gotujeCześć! Znowu dłuższą chwilę nic nie dodawałem, musicie mi wybaczyć trochę się wypaliłem, ale wracam z nowymi pomysłami! Dzisiaj coś dietetycznego, może nie do końca jednak
Kuba GotujeDzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują
Kuchenne WariacjeTaki dip podają w pewnej hiszpańskiej knajpie. Szykuje się go szybko, nie wymaga wielu składników. Dobry pomysł na spotkanie towarzyskie. Podawać można z
Stare GarySzakszuka to danie wywodzące się z kuchni orientalnej, a dokładnie z kuchni tunezyjskiej. Szakszuka oznacza bałagan. Ja tu bałaganu nie widzę, natomiast samo słowo brzmi cudnie
Kulinarne przygody GatityJuż d zisiaj, od 15:00 możecie zagłosować na mnie w konkursie na BLOG ROKU, by to zrobić musicie wysłać SMS o treści A11174 na numer
Be Fit Be StrongKolejny ładny i smaczny przepis na placuszki, ale tym razem warzywne. Dlaczego wybrałam takie warzywa? Dlatego, że świetnie razem się komponują i dodają lekko słodkiego smaku
Truskawkowa FiestaOstatnio zapałałam miłością do kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1 kg grubej słoniny 4 ząbki czosnku 1 łyżka soli kamiennej 3 listki laurowe 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka
kgwjanczewowiosenny talerz. kopytka 2 średnie ziemniaki 2 łyżki mąki pszennej sól 3 łyżki smalcu do smażenia kopytek Zimne ziemniaki (najlepiej ugotowane dzień wcześniej) przecisnąć przez
na gazie