Sałatka warstwowa siódemka jak sama nazwa wskazuje składa się z siedmiu warstw. Przepis na nią podpatrzyła moja mama w programie Ewy Wachowicz, kiedy go zobaczyłam w
Kuchnia z widokiem na ogródNuggets'y już były na blogu, ale postanowiłam nieco odświeżyć przepis. Myślę, że na nadchodzący karnawał będą jak znalazł. Nie wymagają wyjątkowych umiejętności kulinarnych ani nie
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatkę robi się szybko i sprawnie. Śledzie, korniszony, marchewka, por i groszek, idealnie się ze sobą komponują. Można ją podać w misce lub
Takie tam pichcenieSkładniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 mała, buraki 1 mały, natka pietruszki 1/2 pęczka, Chrzan śmietankowy Smak 4 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, cukier 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięOd lat nie jadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie
Weekendy w domu i ogrodzieSAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować
Martyna CooksRoladki łososiowe z mascarpone na krakersach to doskonała propozycja na zbliżającego się Sylwestra. Przepis znalazłam w świątecznym dodatku do gazety telewizyjnej, wypróbowałam i polecam :) Składniki ( na
Kuchnia z widokiem na ogródSylwester zbliża się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć o menu na imprezy. Czy to we własnym domu czy idąc do kogoś, bo przecież wypada coś ze
Kolorowy PrzepisownikOd czasu do czasu lubię pobawić się z krokietami. Bo trochę pracy (czyt. zabawy) niestety z nimi jest. Musimy przygotować naleśniki, farsz no i na
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 jajka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ok 80 g wiórków kokosowych olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia KasiDlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną. Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki
R'n'G KitchenJeżeli znudziły się Wam tradycyjne śledzie z cebulką to zachęcam do przygotowania śledzi z dodatkiem ogórków konserwowych i marynowanych grzybków. Słone śledzie świetnie pasują podane z
Ugotowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Rewelacyjnie smakują na ciepło (rozpływają się w ustach), jak również po ostygnięciu. Idealne połączenie delikatnego sera i
Di gotujeDlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną. Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki
R'n'G KitchenW końcu przyszedł ten czas, aby spędzić go w gronie rodziny. W pełni miłości i ciepła. Chociaż tegoroczne święta są bez śniegu, ale również odczuwa się
Truskawkowa Fiesta