pieczarki panierowane

pieczarki panierowane

pieczarki panierowane

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 – 500 g pieczarek 2 jajka ok. 2/3 szkl mąki ok. 1 szkl bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowy. Jajka wbijamy na talerz, doprawiamy solą oraz pieprzem i rozkłucamy. Pieczarki ma maczamy w jajku, obtaczamy w mące następnie ponownie w jaju a na końcu w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Wyciągamy na... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.