Lubię takie dania. Gulasze, potrawki, mięsa w aromatycznych sosach... Dania sycące, smaczne i rozgrzewające. W tej meksykańskiej potrawie bazą jest zwyczajna wieprzowa łopatka, ale istota smaku tkwi oczywiście w sosie. Pomimo wielości składników przyrządza się go w kilka chwil i bez najmniejszego wysiłku. A jak pachnie! Po prostu nieziemsko! Zdaję sobie sprawę, że wielu osobom pewna ziarnistość tego sosu, wynikająca
zadanie-gotowaniejogurt i podgrzewać 8 minut, przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.Jajka obrać, pokroić na cząstki.Jajka i pieczarki włożyć do sosu, podgrzewać jeszcze 5 minut, posypać rzeżuchą.Potrawkę podawać z puree ziemniaczanym.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPieczarki oraz warzywa oczyścić i pokroić w słupki. Wyłożyć na skrzydełka. Z wody, koncentratu, ketchupu oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec około 70 - 80 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chlebkiem - co kto woli :). Smacznego
Nie tylko w kuchniidorem i rukolą w towarzystwie brokułów, które zostały mi z obiadu. Szpinak przygotowałam najprostszym sposobem, zawsze robię go więcej żeby później móc wykorzystywać w wielu innych daniach - warzywnych potrawkach czy zapiekankach. szpinakowa pasta 1/2 opakowania szpinaku mrożonego 1/2 kostki twarogu chudego ząbek czosnku odrobina oliwy i masła sól, pieprz, bazylia, oregano Na rozgrzanym tłuszczu podsmażam rozmrożony wcześniej szpinak, chwilkę
Kuchnia Elliewzględu na kaloryczność często w mojej kuchni gości drób , to muszę się nieźle nakombinować, żeby za każdym razem smakował nieco inaczej. Tym razem kurczaka przygotowałam w wersji potrawki, a nie sztuki mięsa jak ostatnio . Danie wyszło przepyszne i wyraźne w smaku. Można podawać je jako samodzielne danie, lub z makaronem. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 brokuły (każdy
Pobite gary Barbarysoczewicy, jarmużu i pieczarek znalazłam na blogu Marzenki Zacisze Kuchenne i natychmiast zapisałam. W okresie postu tradycyjnie unikam cukru i w rekompensacie jem więcej warzyw, więc przepis na warzywną potrawkę bardzo się przydał. Gdy tylko
dolcevitainmykitchenjest znany jako dodatek do chrupiących skrzydełek, czy grillowanych żeberek. Chili, czyli absolutna klasyka kuchni amerykańskiej, w nieco innym i bezmięsnym wydaniu wędruje prosto ze Słonecznej Kuchni :) Wyrazisty smak potrawki uzupełniają słodkie bataty pieczone w całości, jogurt przełamany odrobiną płatków chili i świeże awokado - całkowita eksplozja smaków tworząca głębokie i spójne połączenie wielu wymiarów. I to wszystko w niezwykle prosty
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPaństwo Wojtczuk gotują Pieczona fasola jak z bistro ; blog: Hajduczek naturalnie Zupa fasolowa z soczewicą i wędzoną papryką na boczku ; blog: Czerwień i błękit Sałatka z fasoli ; blog: Garnkofilia Potrawka z fasoli i chorizo ; blog: Codzienne gotowanie Sałatka z fasolą, brokułami i chorizo ; blog: Szóste niebo Żółta pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog
Weekendy w domu i ogrodzieorganizm domagał się ciepłych, rozgrzewających posiłków. Dlatego też lepiej zaplanować tę dietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: – 3 łyżki pasty curry zielonego – 3 marchewki – 1 pietruszka – 1 por – 1/2 małej dyni Hokkaido – sól, pieprz
To co kochamwłasnoręcznie..polecam..ja w sumie dawno nie robiłam takiego..no, a że chęć mnie naszła to zrobiłam..część wykorzystałam do rosołku,pomidorowej, a drugą część d innej potrawki..pokażę oczywiście [ też pyszna zupka wyszła]. 2 szkl.mąki 2 jajka szczypta soli kilka łyżek wody lubczyk suszony Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajka . troszkę
Moje domowe kucharzeniesię po lodówce. Tu troszkę majonezu, tam skrawki pora i selera oraz pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej… Pozornie nie zapowiada to pysznej pasty, a prędzej sałatkę lub potrawkę. A jednak da się nawet z tego ukręcić coś ciekawego! Ja do uprażenia kaszy gryczanej użyłem przyprawy do złocistego kurczaka, która jest klasyką. Ty oczywiście możesz sięgnąć po inną ulubioną mieszankę
Blendmangodzinę. Zdrowe gotowanie wiąże się z pewną inwestycją naszego czasu w przygotowanie wartościowych i odżywczych potraw. Nie warto oszczędzać na tym ani minuty! Tym razem błyskawiczna w przygotowaniu potrawka z warzywami, kaszą jaglaną i jajkami inspirowana przepisem z bloga gdy w brzuchu burczy . Warzywa z kaszą jaglaną i jajkiem Składniki: 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej 1 /3 łyżeczki
Moja Mama Gotujemnie wyznacznikiem dobrej potrawy jest to jak często ją przygotowuję. Fasolkę w takiej wersji gotuję bardzo często, ponieważ jej smak wszystkim, którzy ją próbowali bardzo przypadł do gustu. Pyszna potrawka z białej fasolki Składniki: 80 dag suszonej białej fasoli (średniej wielkości, raczej nie tej największej typu Jaś ) albo 1 kg już namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko
Moja Mama Gotuje