przekąska np. na kolację.) Następnie do ukończenia sałatki przygotowuję sos czosnkowy, mianowicie: jogurt naturalny łącze z posiekanymi ząbkami czosnku i posypuję bazylią. Ugotowaną kaszę nakładam na talerze i przykrywam potrawką z marchewki, a sałatkę polewam 2 łyżkami sosu czosnkowego! Gotowe! SMACZNEGO
MintTastemakaron i całość dokładnie mieszamy, pod koniec dodajemy pomidorki koktajlowe. I jeszcze przez około 5 minut podgrzewamy, doprawiając jeszcze ewentualnie solą, pieprzem i ziołami małgorzatki. 9. Wykładamy potrawkę na talerze a na wierzch kładziemy jajko pokrojone w plasterki. Smacznego #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Mój pomysł naPapryka w kuchni Papryka w kuchni ma bardzo szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki
Kulinarne przygody GatitySoczewica i ryż kojarzą mi się z mujjadarą (mudżaddara) czyli potrawką z ryżu i soczewicą, charakterystyczną dla krajów starożytnego Lewantu. Dzisiaj mujjadara kojarzona jest z kuchnią arabską... Ale nie o samej mujjadarze miało dzisiaj być, ale o kotletach. =) Resztki po pewnej mujaddarze P. postanowił przerobić w kotlety w ramach naszej domowej akcji "Resztki. Nie marnujemy" . Te domowe kotleciki pachnące
U Fiolkiznakomitym dodatkiem do mięsa. Grzybów shitake nie należy gotować za długo, bo stwardnieją. Przecedzony przez płótno płyn, w którym namaczaliśmy suszone grzyby, można wlać do zupy, sosu albo duszonej potrawki, by dodać im wyrazistości. Pasta tamaryndowa, tamaryndowiec – uzyskuje się z przypominających strąki owoców pochodzącego z Afryki drzewa tamaryndowego (obecnie uprawianego głównie w Indiach), które charakteryzują się kwaśnym smakiem i taki
mojewypiekiinietylkorozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych. Czyli możemy jeść dynię na słodko, jak i wytrawnie. Uwielbiam dynię i na początek podzielę się z tobą najprostszym sposobem na placki dyniowe. Może trochę
dobra gospodyni dom wesołym czynibardzo wdzięczny produkt, który każdej potrawie dodaje smaku, struktury, a przy tym wdzięcznie przyjmuje wszystkie bardziej wyraziste akcenty, z którymi ją łączymy. Dlatego świetnie nadaje się jako podstawa potrawki z mięsa drobiowego w towarzystwie aromatycznych przypraw. Czytaj więcej
Pichceniomaniagorzki albo cierpki. Mnie jak do tej pory nie zdarzyło się to. Dzisiejszy przepis miał być czymś zupełnie innym, jednak w trakcie gotowania plany się zmieniły i powstała właśnie potrawka z bakłażana w ostrym sosie. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli
Życie ze smakiemPapryka w kuchni Papryka w kuchni ma bardzo szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki
Kulinarne przygody Gatitysolą i pieprzem do smaku. W czasie gotowania kapusty, kroimy kiełbaskę w plasterki i podsmażamy na patelni oraz prażymy pestki słonecznika. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy podsmażoną kiełbaskę. Potrawkę nakładamy na talerz i posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika i skrapiamy oliwą z oliwek. Gotowe
Smiling Shrimpmogłabym się zajadać… no może nie codziennie, ale co drugi dzień;) Wiem, pisałam to już tyle razy, ale nie zaszkodzi gdy napiszę raz jeszcze – uwielbiam taką paprykę:) Potrawka paprykowo-pomidorowa, pachnąca bazylią jest świetnym uzupełnieniem mielonych, które nota bene również są pyszne. Polecam. Składniki na 4 porcje: 500 g mielonej łopatki 150 g sera żółtego (u mnie sokół
Smaki Na TalerzuMakaron i drobiowa potrawka to zgrany duet. My bardzo lubimy takie dania, szybkie, smaczne i kolorowe. Dziś na ogień poszło mięso z ćwiartek kurczaka. Do tego typu dań świetnie pasuje, bo jest bardziej soczyste niż pierś z kurczaka. A obiad przygotowałam oczywiście z pomocą Kuchni Świata . Jeśli jeszcze nie znacie tego sklepu to szczerze polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisobie swojej kuchni. Oprócz cukinii zapiekanej z mięsem czy składnika leczo warzywo to ścieram na grubej tarce, chwilę duszę i podaję do mięsa. Dziś prezentuję roladki z kurczaka na potrawce z cukinii. Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty po 6 plastrów szynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy
Czerwień i błękitgłowie (a potem w kuchni), narodziło się danie rybne z ziemniakami i kiszoną kapustą. W roli głównej dorsz, żeby był lekki – przygotowałam go na parze. Został podany na potrawce z ziemniaków i kapusty, do której dla przełamania kwasowości, dodałam słodkich rodzynek i tarte jabłko. Wyszło dość oryginalnie i wyjątkowo smacznie, częstujcie się przepisem. Składniki na 4 porcje : 4 filety
Dietologmięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś
Pomysłowa kuchnia