jeszcze lepszy. Kuskus już kiedyś pisałam, można zalać zimną wodą z kranu, posolić i poczekać 5 minut. W tym czasie warzywa będą się spokojnie dusić. Bardzo lubię mrozić takie potrawki, gdy tylko mam ochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa
Moja smaczna kuchniakońcu dodajemy śmietankę oraz mąkę. Wlewamy do kurczaka. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut (aż sos zgęstnieje). Makaron gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie. Odcedzamy i łączymy z potrawką
VioletoweKucharzeniesosie pomidorowym na arabską nutę. Danie okazało się rewelacyjne - niezwykle smaczne i aromatyczne. Bób idealnie komponuje się z pomidorami i egzotycznymi przyprawami tworząc bardzo ciekawą i sycąca potrawę. Potrawkę z bobu przygotowałam w ramach wspólnego gotowania i wyzwania 3 po 3, którego głównymi składnikami miały być bób, pomidory i czosnek, wszystko to i trochę więcej znajdziecie oczywiście w moim
Codzienne Gotowaniekurczakiem, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę. Jeżeli nie posiadamy śmietany do zup i sosów, zwykłą śmietanę przed dodaniem należy zahartować! Doprawiamy przyprawami według uznania. Jeżeli potrawka nie jest wystarczająco gęsta możemy zagęścić ją mąką
Kolejny blog o gotowaniubakłażany i duś wszystko razem 10 minut. Na samym końcu dodaj ugotowane ziemniaki, dopraw solą, wymieszaj. Po 2-3 minutach duszenia gotowe! Podawaj przybrane świeżą kolendrą. Smacznego! Artykuł Potrawka z młodych ziemniaków i bakłażanów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPodobne danie już prezentowałam Wam na blogu Makaron z łososiem w sosie śmietanowo brokułowym . Wystarczy zamiana makaronu na kaszę, bez śmietanki i wychodzi nam pyszna potrawka na kolację :) Składniki: -60 g kaszy gryczanej -60 g łososia wędzonego -100 g brokuła+opcjonalnie łyżeczka jogurtu Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę. 2. Brokuła blanszujemy w gotującej wodzie do miękkości i studzimy. Następnie wrzucamy
Zdrowie i pysznie na talerzugara. Na samym końcu dorzuć poprzekrawane na pół pomidorki koktajlowe i oraz posiekaną pietruszkę. Po 2-3 minutach gotowe! Podaj z kaszą kus kus lub ryżem. Artykuł Bakłażanowo pomidorowa potrawka z dodatkiem śliwek i moreli pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfWyrazista pasta curry, słodkawe bataty i mięciutkie mięso skąpane w kokosowej potrawce. Pyszne, orientalne danie obiadowe nie tylko dla osób dbających o dietę. Składniki: 1kg szynki wieprzowej 3 cebule 4 marchewki 500g batatów 2 papryki czerwone Kolendra lub natka pietruszki Czerwona pasta curry około 1 łyżeczki Sos sojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania
Pyry na GazPyszna potrawka z piersi kurczaka i cieciorki w aromatycznym sosie pomidorowym, danie doskonale smakuje z makaronem. Również możemy je podać z ryżem. Składniki: 0,5 kilograma piersi z kurczaka 1 puszka cieciorki 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii Sól do smaku Pieprz czarny mielony Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sposób
Bajeczna Kuchniawiosną czekam z największym wytęsknieniem. Pierwszy na nią głód zaspokajam zwykle surówkami, by później z tych zielonych, chrupiących i słodkich główek pasjami wręcz przygotowywać bigosy, zupy i wszelkiej maści potrawki. Jednym z efektów tej mojej pasji w przygotowywaniu kapuścianych dań jest wegańska zupa z dodatkiem młodych ziemniaków oraz marchewek. Słodycz warzyw zyskuje tu przełamanie dzięki dodatkowi przypraw ( viva wędzona papryka
Even Better FoodStaram się, aby moje posiłki były dość różnorodne, dlatego w mojej kuchni pojawiają się dania zarówno mięsne jak i wegetariańskie. W tej drugiej kategorii szczególnie lubię wszelkie potrawki, miksy z kaszą lub makaronem oraz właśnie kotleciki, których stworzyłam już sporo różnych rodzajów. Potem te przepisy, które przypadną nam do gustu, staram się publikować dla Was na blogu, jak dzisiejszą wersję
Fabryka pomysłówpierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty. To nie ona jest ciężkostrawna
Jeść, by żyć w zdrowiuogień i pod przykryciem gotować przez 20 minut. Po 5 minutach smażenia dodać podzielonego na różyczki brokuła. A 3 minuty przed końcem smażenie dodać pokrojonego pomidora. Na koniec przyprawić potrawkę solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Krok po kroku: 1. Doprawić kawałki mięsa 2. Zeszklić cebulkę 3. Podsmażyć mięso 4. Dodać ryż i bulion 5. Doprawić i smażyć
KuchniaWeDwoje.plDziś przepis na potrawkę z kurczaka, czyli wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest proste, smaczne i szybkie do zrobienia. Moje smaki dzieciństwa :) Składniki 2 ugotowane udka z rosołu 2 marchewki z rosołu 1 cebula 1,5 szklanki bulionu masło do smażenia 1 łyżka mąki sól, pieprz Wykonanie: Ugotowane mięso, obrać z kości, pokroić w kostkę, a marchewkę
magiczna kuchnia KasiPotrawka z kurczaka to prosta domowa klasyka. Robi się ją łatwo i szybko, a efekt zawsze jest wyśmienity. Szansa, że takie danie zjedzą nawet wybredni najmłodsi członkowie rodziny, jest naprawdę duża. To się po prostu sprawdza! Tym razem, w zielonym tygodniu, który dla niektórych jest również tygodniem białym (cóż za wspaniałe zestawienie barw), potrawa została lekko zmodyfikowana. Skorzystałem z mojego
zadanie-gotowanie