Ciasteczka piwoszki 631lukier. A są takie pyszne. Składniki: Ciasto: 500 g margaryny 4 szkl mąki pszennej 0,5 szkl jasnego piwa Do nadzienia: marmolada Lukier: 3-4 łyżki cukru do polew 2-3 łyżki mleka Przygotowanie: Margarynę przekroić na pół i zamrozić. Zamrożoną zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać mąkę , piwo i zagnieść ciasto. ciasto owinąć folią spożywczą
Ala piecze i gotuje
KLOPSIKI Z LEŚNYMI GRZYBAMI I KOPYTKAMI 220momentu, aż wypłyną na wierzch. Wyjmujemy na talerz i dajemy trochę masła aby się nie posklejały. Na talerzu układamy kopytka, wykładamy na nie kilka pulpetów z grzybami i polewamy odrobiną sosu
KuchcikoweLove
Strucla z makiem 233następnie przełączamy piekarnik na góra- dół i pieczemy jeszcze ok 40 minut, aż się ładnie zarumieni. Ucierać przesiany cukier puder z białkiem i sokiem z cytryny, gotowym lukrem polewamy jeszcze ciepłego strucla i posypujemy płatkami migdałów. Słodkich Świąt
Niezły Młynek
Bardzo dobre ciasto na makowca. 3085Połóż na blaszkę, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte makowce włóż do nagrzanego piekarnika ( 200 C ) i piecz około 30 minut. Po przestygnięciu posyp cukrem pudrem lub oblej polewą czekoladową. SMACZNEGO
Przepisy i porady kulinarne
Trufle piernikowe 230wyboru, do koloru. U mnie w wersji śnieżnej - z cukrem pudrem, kakaowe i w orzechach :) Trufelki idealnie sprawdzą się jako prezent gwiazdkowy :) Składniki: - 100g pierników bez nadzienia i polewy - 200g gorzkiej czekolady - 100ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki serka mascarpone lub innego kremowego białego serka typu philadelphia - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1 łyżka miodu dekoracja: - cukier
CookYourself
Sałatka owocowa na dzień dobry 193płatków owsianych garść orzechów włoskich Wykonanie Owoce myjemy. Jeśli trzeba obieramy i kroimy w kawałki. Na suchej patelni podprażamy płatki owsiane. Orzechy siekamy. Owoce wrzucamy do miski, polewamy jogurtem i posypujemy płatkami i orzechami 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-owocowa-na-dzien-dobry/ BosowKuchni Artykuł Sałatka owocowa na dzień dobry pochodzi z serwisu Mieszam w garnku
Mieszam w Garnku
Rogaliki czekoladowe z budyniem 352miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego Ale-raj 40 g budyniu czekoladowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Lukier: 3-4 łyżki cukru do polew Diamant 2 łyżki mleka Przygotowanie: Z odważonej mąki odjąć 1 łyżkę i zastąpić 1 łyżką kakao. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować
Ala piecze i gotuje
Dietetyczne ptasie mleczko waniliowe 214delikatnie połączyć. Dowolną foremkę wyłożyć folią spożywczą i przelać masę. Schłodzić ok 3-4 h. Po tym czasie kroić w kostki i obtoczyć w gorzkim kakao. Nie polecam polewać czekoladą, ponieważ jej ciepło rozpuści deser. Smacznego
Chocolate Muffin Blog
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 171łyżki płynnego miodu gryczanego pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta oraz pół łyżeczki cukru waniliowego Delecta szczypta soli Do dekoracji naturalne posypki Decorada Delecta rodzynki cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata
Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą 206muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200ºC i studzimy. Cukier puder ucieramy z łyżką soku pomarańczowego i powstałym lukrem polewamy muffinki. Dekorujemy np. cukrowymi perełkami. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierach
Czekoladowy sernik na piernikowym spodzie 221piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut. Następnie studzę sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja W kąpieli wodnej rozpuszczam masło z dodatkiem gorzkiej czekolady. Przygotowaną polewą dekoruję sernik. Całość posypuję granatem. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja
Pierniczki orzechowo-migdałowe z suszonymi owocami 226ciastka urosną.) Pierniczki piec około 20 minut w 180 stopniach. Zamiast cynamonu i goździków można dodać gotowej przyprawy do piernika. Są dość słodkie, więc nie potrzebują lukru czy żadnej polewy
Di gotuje
Piernik na miodzie 220wysmarowanej formy tłuszczem i posypanej bułką tartą, piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C ok. 30 minut . Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą
Gorący kąsek
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 232sokiem z cytryny, wodą i odrobiną cukru. Możemy dodać ulubiony dżem albo/i truskawki, a następnie dodajemy mus. Powtarzamy tak do ostatniej warstwy. Wkładamy do lodówki, aby stężało. Na końcu polewamy czekoladowym ganache (1/4 szklanki śmietanki i 150 g czekolady - śmietankę podgotowujemy i zalewamy czekoladę). Dodajemy dekorację. Ja udekorowałam własnoręcznymi bezami i cukierkami. Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Rumcajsowe Enchiladas 246Fasola musi pozostać lekko twarda. Na tortillę nakładamy kilka łyżek sosu i 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany i zawijamy, zakładając brzegi do środka. Otrzymane ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy pozostałym sosem i obsypujemy obficie tartym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni około 15 minut
Gotuj z Rumcajsem