polewa - 11092 przepisów (strona:311/740)

Owoce pod kruszonką z orzechów 107

naczynia żaroodpornego, całość posypuję kruszonką z orzechów i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę przez 25-30 minut. Gotowe danie podaję z porcją jogurtu naturalnego i polewam syropem daktylowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Udziec z indyka pieczony z masłem 189

naczynia żaroodpornego, obłożyć wiórkami masła i podlać odrobiną wody. Piec 40 minut w 200 stopniach i następnie około 1 h (do miękkości) w 180. W trakcie pieczenia mięso polewać wytwarzanym się sosem

Di gotuje
Stek z tuńczyka na grillowanych warzywach z salsą pomidorową 182

drobno posiekanej papryczki chilli bez pestek) 1 łyżeczka pesto pietruszkowego  ( lub 2 łyżki posiekanej pietruszki i 1 ząbek czosnku) Zaczynamy od tego że tuńczyk powinien mieć temperaturę pokojową, polewam go olejem i pieprze z obu stron i odstawiam- ale nie do lodówki! Teraz zabieramy się do przygotowania salsy. Pomidora parzymy kroimy w drobną kostkę odciskamy z nadmiaru płynu, oliwki

Piekielna Kuchnia Pati
ZIELONE MUFFINKI "BOUNTY" raz jeszcze - modyfikacje 251

kokosowym albo wodą z dodatkiem 1 dużej łyżki stałej części mleka kokosowego i z nim ciasto wychodzi naprawdę najlepsze, jeszcze bardziej kokosowe. Druga rzecz - czekolada do polania - na początku polewałam muffinki pasmami czekolady, potem zrezygnowałam z niej i wolałam takie zupełnie bez niczego, natomiast teraz jest faza druga skrajna czyli cała góra porządnie oblana czekoladą i to jak najbardziej gorzką

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Przekładaniec świąteczny 178

rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia, ostudzoną masę dzielimy na trzy części. Przekładamy ciasto: placek makowy, masa jabłkowa, placek kokosowy, masa jabłkowa, placek kakaowy, masa jabłkowa, placek orzechowy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Idealnie upieczony kurczak z ziemniakami i papryką z prostą sałatką 271

czasie wyciągam danie z piekarnika, studzę przez kilka minut i dzielę na porcje. Składniki cytrynowego dressingu ucieram w moździerzu do uzyskania jednolitej konsystencji. Tuż po upieczeniu kurczaka polewam nim porwaną sałatę i mieszam. Porcję kurczaka podaję z ziemniakami, papryką i sałatą. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
KARP W SZARYM SOSIE NA ZIEMI Z PIERNIKA 260

rozetrzeć z piernikiem. Rozprowadzić 1 i 1/2 szklanki wywaru z ryby z masłem piernikowym i mieszając gotujemy kilka minut.Dodajemy miód ,sól,sok z cytryny , cukier i cynamon.Powstałym sosem polewamy rybę.Smacznego. Sos wraz z "ziemią" jest przepyszny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie 212

gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Filet kroimy na cztery części . Każdą umieszczamy na kawałku folii aluminiowej.  Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym i polewamy dwoma łyżkami sosu chili. Na łososiach układamy cebulę i szpinak. Każdy kawałek zawijamy szczelnie w folię i pieczemy przez 20 minut. Wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy jeszcze zawinięte przez 5 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierniczki 148

łyżki płynnego miodu gryczanego może być inny pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Do dekoracji rodzynki sułtańskie  KRESTO posypki wszelakie cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z Ogórków i Chilli 179

Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę.  Z papryczki wyciągam ziarenka a następnie myję i siekam bardzo drobno.  Całość ze sobą mieszam, polewam oliwa i dodaję pieprz oraz szczyptę soli.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 136

panierujemy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Naczynie do zapiekania ( ja zrobiłam dla każdego oddzielnie, dla wygody ) smarujemy olejem i wykładamy na nie usmażoną rybę. Rybę polewamy śmietaną. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy

Smaki Ewy
Sałatka z fetą 141

kostkę cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce.  Smacznego

kgwjanczewo
Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu 138

cytryny pieprz cytrynowy,  sól 2 ząbki czosnku  Przygotowanie:   Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy

Łycha smaków
Rozgrzewająca zupa z pieczonym czosnkiem i mleczkiem kokosowym 138

główki czosnku 1 małe mleczko kokosowe 1 łyżka oliwy 2 łyżki majeranek suszony sól ziołowa, pieprz grzanki Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Ząbki czosnku pozostawiamy w łupinach polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą ziołową i zapiekamy przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu obieramy i rozdrabniamy widelcem (czosnek jest bardzo miękki) i dodajemy do wywaru warzywnego wraz

Łycha smaków
Tort makaronowy 134

następnie posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Przecier pomidorowy doprawiamy solą pieprzem, majerankiem, bazylią świeżą, oregano oraz dodajemy aby go zagęścić płatki drożdżowe.  Na cukinii układamy makaron polewamy sosem pomidorowym i układamy paski cukinii i tak tworzymy 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy parmezanem migdałowym. Zapiekamy w 200 st. przez 45 min. Zdjęcie zrobiłam na drugi

Łycha smaków