Rumcajsowe Enchiladas

Rumcajsowe Enchiladas

Rumcajsowe Enchiladas

 Tradycyjne danie meksykańskie. Nazwa enchilada pochodzi od czasownika enchilar znaczącego "dodać paprykę chili". Enchiladę zwykle przyrządza się z kukurydzianą tortillą, którą smaży się przez moment w gorącym oleju, żeby zmiękła. Tortillę pokrywa się sosem, napełnia farszem i zwija w rurkę. Następnie umieszcza się kilka rurek w naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Rumcajsem

Autor

RumcajsRumcajs

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, tarta, tortilla, mielone, chilli, papryka, fasola, ser, fasola czerwona, czerwona fasola, mięso, warstwowa, wieprzowina, polewa, sos chilli, tarta na słodko, mięso duszone, dania na gorąco, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Gotuj z Rumcajsem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję