polewa - 11092 przepisów (strona:309/740)

Naleśniki z mięsem i pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 197

farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy. Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10 naleśników, ułożonych w dwóch warstwach. Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.  Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pałki z kurczaka pieczone w białym winie z bakaliami 199

Mięso razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa układam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. A 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania potrawy wykorzystałam płatki migdałowe oraz mieszankę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Orientalny kurczak z ryżem i brokułami 367

kurczaka, dolewamy bulion, sos sojowy i ocet ryżowy. Dosładzamy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na średnim ogniu na 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Kurczaka podajemy na ryżu i polewamy sosem, serwujemy z brokułami. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik czekoladowo-śliwkowy 183

nagrzanego do 160 stopni. Piec około 1,5 godziny. Uchylić piekarnik i zostawić ciasto do przestudzenia a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin/lub na całą noc. Można polać polewą  czekoladową

Kubki smaku
,,Tarta z ciasta fillo ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami’’ 144

dnem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Delikatnie rozwijamy ciasto fillo. Jeden płat ciasta nacieramy olejem z suszonych pomidorów. Wykładamy do przygotowanej formy, tak aby część ciasta wystawała poza obręcz. Polewamy olejem kolejny płat ciasta i układamy go w formie, nieco dalej od pierwszego. Układamy kolejne płaty, pozostawiając jeden lub dwa na sam wierzch. Wykładamy nasz farsz, zawijamy wystające ciasto

Podróż w kulinaria
Pieczony schab z czosnkiem i ziołami. 150

formy żaroodpornej i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C i piec ok. 1,5 godz. Im większy kawałek schabu tym dłużej go pieczemy. Podczas pieczenia co jakiś czas polewamy mięso powstałym sosem. Jeśli natomiast sos nam wyparował wtedy mięso podlewamy  ciepłą wodą. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka obiadowa 151

opcjonalnie) Kapustę pekińską kroimy lub rwiemy w dość spore kawałki, mieszamy z rukolą i roszponką. W szklance mieszamy śmietanę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz do smaku. Mieszankę sałat polewamy 10 min przed podaniem i dokładnie mieszamy, opcjonalnie możemy upróżyć słonecznik i sezam i wymieszać z sałatką

Piekielna Kuchnia Pati
francuskie paluchy z cynamonem 158

poprzek), aby uzyskać krótsze paluchy. Następnie każdy pasek skręcamy w spiralkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu polewamy lukrem

Domowy Smak Jedzenia
CYTRYNOWA "PAWŁOWA " Z KREMEM I OWOCAMI 221

ubijamy na sztywno .Miąższ z laski wanilii dodać do żółtek i ubić je w kąpieli wodnej, dodać ajerkoniaku.Wystudzić masę i wymieszać z ubitą śmietaną. Blaty bezy przekładamy KREMEM ,polewamy też górę  KREMEM i ukladamy owoce jakie lubimy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kasza jaglana z jabłkami 389

Zapiekana kasza jaglana z jabłkami i polewą śmietanową z wanilią. Danie powstało coś na wzór ryżu z jabłkami, ale jest delikatniejsze i bardziej wartościowe dzięki kaszy jaglanej. To bardzo smaczna i bezmięsna propozycja obiadu na słodko, podwieczorku lub po prostu deseru :) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka szczypta soli 500g jabłek słodkich (waga po obraniu) 1 łyżka cukru trzcinowego

https:KKuchniaMniam
Cytrusowa fit sałatka z quinoą 232

Rukolę, sałatę i szpinak myjemy, dokładnie osuszamy i układamy na dnie naczynia, w którym podajemy sałatkę. Dodajemy mandarynki i grejpfruta podzielone na małe cząstki. Całość posypujemy ugotowaną komosą i polewamy dressingiem. Sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu. Innymi słowy efekt wizualny i smak  są spektakularne w stosunku do wysiłku włożonego w jej przygotowanie. A dodatkowym bonusem jest brak

Simple Dish
Sałatka z paluszków surimi i selera 477

Paluszki surimi kroimy w plastry. Obrany ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Seler odsączamy z zalewy, dodajemy kukurydzę i mieszamy wszystko razem. Majonez łączymy z koncentratem pomidorowym i całość polewamy otrzymanym sosem

Qchnia po prostu
Tortilla z kapustą kiszoną i łososiem 205

Łososia obsmażamy lub grillujemy na bardzo rozgrzanej patelni z każdej strony aż ładnie się zarumieni.  Na placek tortilli układamy na środek usmażoną kapustę,  łososia i polewamy sosem, całość zawijamy i grillujemy aby kanapka ładnie się zacisnęła.  Smacznego

Niezły Młynek
Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym 204

bulion i wkładamy do niego uformowane mięso. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut. Mięso wyjmujemy a bulion możemy wykorzystać do ugotowania dowolnej zupy. Kroimy na grube medaliony. Polewamy sosem koperkowym i gotowe. Dobrze smakują z ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Smacznego

Maminek kulinarny
DONUTY / OPONKI CZEKOLADOWE – idealne na Karnawał! 231

dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę czekolady zostawiamy do posiekania, resztę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodając łyżkę masła. Gorącą polewamy oponki, posypujemy resztą posiekanej. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko