polewa - 11092 przepisów (strona:308/740)

,,Zapiekanka makaronowa z suszonymi pomidorami’’ 329

makaronu, posypujemy startym serem, pieczarki, kukurydze, suszone pomidory i posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki, suszone pomidory i tak do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy serem i polewamy naszą zapiekankę przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze

Podróż w kulinaria
Surówka z marchewki i pomarańczy 162

obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę umyć, obrać, usunąć białą błonkę i pokroić w małą kostkę. Do marchewki dodajemy pomarańczę, polać cytryną, wymieszać. Na koniec polewamy oliwą i doprawiamy cukrem (mniej lub więcej) jak kto lubi. Dokładnie wymieszać. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka colesław 155

oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę i natkę pietruszki wrzucamy do miski. Pozostałe składniki sałatki łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa, całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Smak mojego domu
Chrupiąca sałatka z gruszką w miodowo-musztardowym sosie 227

podamy sałatkę wkładamy dwie garście miksu sałat, które mieszamy z połową chrupkich składników (orzechów, słonecznika i płatków migdałowych). Następnie układamy gruszki i posypujemy całość resztą chrupkich składników. Na koniec polewamy naszą sałatkę miodowo-musztardowym sosem (ilość sosu zależy od indywidualnych upodobań). Smacznego

Słodkie okruszki
Surówka z pora z jabłkiem 182

myjemy. Pora kroimy na ulubioną grubość. Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. Rzodkiewki ścieramy lub kroimy w paseczki. Całość posypujemy łyżeczką cukru. Z pieprzu, jogurtu i majonezu robimy sos. Sosem polewamy surówkę. 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-pora-z-jablkiem/ BosowKuchni   Artykuł Surówka z pora z jabłkiem pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Beza straciatella z wiśniami 210

sztywno z cukrem pudrem śmietan fiksami oraz sokiem z limonki, dodajemy starte czekolady mieszamy mikserem na najniższych obrotach lub szpatułką. Dużą bezę kładziemy na paterze, rozsmarowujemy ¾ części kremu, polewamy konfiturą wiśniową, przykrywamy mniejszą bezę, rozsmarowujemy resztę kremu, dodajemy wiśnie. Schładzamy w lodówce i podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Grillowany łosoś z boczniakami 182

ząbek czosnku 2 łyżki pietruszki 3 cm papryczki chilli 10 cm białej rzodkiewki 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżeczki oleju kokosowego sól, pieprz Łososia polewamy olejem, solimy pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. Rzodkiew kroimy w 0,5 cm plastry. Na małej patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy na nią rzodkiew i smażymy

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka brokułowa z jajkiem 162

jogurtem dodajemy czosnek, sparzone zioła doprawiamy solą pieprzem do smaku i dobrze mieszamy. Na talerzu układamy brokuła a na niego pozostałe warzywa. Na samym wierzchu układamy ćwiartki jajek całość polewamy sosem

Piekielna Kuchnia Pati
Pączki hiszpańskie - gniazdka 147

dokładnie, będziecie wiedzieć czy jeszcze dolewać, czy już zostawić tak jak jest. Cukier szybko się rozpuści w soku z cytrusów. Ja bardzo lubię wersję cytrynową i limonkową. Gotowym lukrem polewamy gniazdka, można tak jak to robi Hońka, czyli tuż nad zlewem. Nadmiar sam ścieknie i będzie łatwiej go posprzątać. Gniazdka równie smaczne są z samym cukrem pudrem. Jak mamy chęć

Karczma Honorietty
Ciasto "Kokosek" Bez Mąki 158

cukru 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 4 łyżki mleka 150 gr masła roztopionego i ostudzonego 250-300 gr wiórków kokosowych 5-6 okienek czekolady gorzkiej do polewy + 3-4 łyżeczki słodkiej śmietany 30 % lub 36 % 1. Zanim zaczniemy przygotowywać ciasto rozgrzejmy piekarnik do 180-190 stopni. 2. Roztrzepujemy jajka z cukrem ( możemy za pomocą widelca bądź trzepaczki

Gotowanie...to proste !
Bułki drożdżowe z budyniem i rodzynkami 137

miękkie ciasto (w razie potrzeby - gdyby było za miękkie - można podsypać je odrobiną mąki, a gdy będzie za twarde, dodać odrobinę wody. Po uzyskaniu miękkiej ale zwartej kulki ciasta polewamy je odrobiną oleju (żeby się nie przykleiło do miski) i zostawiamy do wyrośnięcia. Jeśli chcemy przyspieszyć wzrost ciasta miskę możemy wstawić do zlewu z gorącą wodą i obciążyć (przykryć) deską

Co na wege obiad?
Szybka sałatka z serem feta 212

nią rozkładamy przekrojone na pół pomidory koktajlowe, na to kładziemy ogórka pokrojonego w plastry i przeciętego na pół, na to rozrzucamy oba rodzaje oliwek pokrojonych w plastry. Całość polewamy lekko olejem ryżowym. Na wierzch układamy ser feta pokrojony w kostkę (najlepiej się kroi go mokrym nożem) doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie solą ale pamiętajmy że ser feta sam w sobie

Piekielna Kuchnia Pati
Szybka pizza 3 sery 126

wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Tak by ciasto francuskie nam się ładnie przyrumieniło, wówczas będziemy mieć pewność że będzie kruche a nie ciapą od spodu. Gotowe ciasto polewamy np oliwą smakową lub też naszymi ulubionymi sosami

Piekielna Kuchnia Pati
Staropolski piernik dojrzewający 164

placki odkładamy na 2-3 dni żeby poleżały, ja nie miałam tyle czasu więc leżakowały sobie tylko 1 dzień i też było ok. Następnie smarujemy je powidłami, a wierzch polewamy czekoladą. I znów dajemy mu ze 2 dni na leżakowanie :) Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania